EĞİRDİR, DAVRAZ KAYAK MERKEZİ YOLUNUN İYİLEŞTİRİLMESİNİ İSTİYOR...

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,EĞİRDİR, DAVRAZ KAYAK MERKEZİ YOLUNUN İYİLEŞTİRİLMESİNİ İSTİYOR...
Haberin Tarihi: 20.12.2016 17:33:00 - Okunma Sayısı:2035 defa okundu.

Akın Gazetesi Sahibi Abdullah K. Sinan, hafta içi hergün 08.00 - 09.30 saatleri arasında Kanal32 ekranında yayınlanan Gülkent'te Bugün programına canlı telefon bağlantısıyla konuk oldu ve Eğirdir gündemini değerlendirdi.

EĞİRDİR, DAVRAZ KAYAK MERKEZİ YOLUNUN İYİLEŞTİRİLMESİNİ İSTİYOR...

               Akın Gazetesi Sahibi Abdullah K. Sinan, hafta içi hergün 08.00 - 09.30 saatleri arasında Kanal32 ekranında yayınlanan Gülkent'te Bugün programına canlı telefon bağlantısıyla konuk oldu ve Eğirdir gündemini değerlendirdi.

               Her hafta salı günü Gülkent'te Bugün programına katılan Abdullah Sinan, bu hafta Davraz Kayak Merkezi'nin Eğirdir için önemini dile getirdi. Sinan, Eğirdir-Davraz Kayak Merkezi arasındaki mesafeyi 8 km. daha kısaltacak yolun bir an önce yapılması gerektiğini ifade etti. Söz konusu yolun iyileştirilmesinin Eğirdir turizmini de olumlu yönde etkileyeceğini belirten Abdullah Sinan, şunları söyledi:

               "Bugün Davraz kayak Merkezinin Eğirdir için önemini dile getirmek istiyorum. Hepimizin bildiği üzere Davraz Kayak Merkezi, Isparta Valiliğimizin girişimleri ve büyük katkılarıyla, Isparta’nın önemli bir turizm merkezi haline geldi. İlimiz içerisinden olduğu gibi, il dışından gelen kayak severlerin ilgi odağı oldu.

               Şuan Davraz Kayak Merkezinde 40-50 cm. kar bulunduğu ve 3. kademede kayak sporunun yapılabildiği belirtiliyor.

EĞİRDİR - DAVRAZ KAYAK MERKEZİ YOLU

 İYİLEŞTİRİLMELİ

               Davraz Kayak Merkezine ulaşmak için Antalya-İzmir ve Ankara istikametinden gelen kayak severler, Isparta-Davraz Karayolunu kullanıyor.

               Ancak Konya istikametinden gelen kayak severler ise Eğirdir-Sevinçbey ve Bademli Köyleri güzergahından Davraz Kayak Merkezi’ne ulaşmayı tercih ediyor.

               Halen Eğirdir-Davraz Kayak Merkezi aralığı 26 kilometre… Halihazırdaki yol bakımsız ve dar… Bu yolun bakımlarının yapılarak genişletilmesi gerekiyor.

               Asıl önemli konu ise Eğirdir-Davraz Kayak Merkezi arasındaki yolun kısaltılması… Halen Eğirdir-Sevinçbey-Bademli köylerimizden Davraz Kayak Merkezine ulaşımı 8 kilometre daha kısaltan ham bir yol var. Şuan bu yolun kullanılması mümkün değil. Yani bu ara yolda sanat yapılarının yapılması ve yolun asfaltlanması gerekiyor. Eğirdir-Davraz arasını 18 kilometreye indirecek olan bu yolun bir an önce yapılması gerekiyor. Bu yolun yapılmasıyla Eğirdir’den Davraz’a gidiş dönüşte 16 kilometre daha kısalma sağlanacak.

SEVİNÇBEY VE BADEMLİ KÖYLERİ İÇİN

GELİŞME İMKANI...

               Eğirdir-Davraz Kayak Merkezi arasında yol güzergahında bulunan Sevinçbey ve Bademli Köylerimiz “Ekolojik Köy” olma yolunda… Bu yolun yapılmasıyla bu köylerimizde de büyük gelişmeler sağlanacak. Sevinçbey ve Bademli Köylerimiz, organik ürünlerini, kurutulmuş ürünlerini, organik ürünlerden yapılmış turşu, konserve gibi ürünlerini yol kenarlarında, ya da oluşacak minik pazar alanlarında satma imkanına kavuşacaklar.

               Kayak sezonunun hızlı zamanlarında, bilindiği gibi Davraz Kayak Merkezinde konaklama sıkıntısı yaşanıyor. Bu yolun yapılması ve ıslah edilmesiyle Sevinçbey ve Bademli Köylerimizde ev pansiyonculuğunun gelişeceği ve turizme katkı sağlayacağı da ifade ediliyor.

               EĞİRDİR’DE TURİZM CANLANACAK

               Bahsettiğimiz yolun yapılması ve ıslahı, Göller Bölgesinin incisi Eğirdir’in turizmine de canlılık getirecek. Halen Eğirdir’de turizme yönelik 800 yatak kapasitemiz var. Yani bu yolun kısalması ve ıslahı, Eğirdir Turizmine de katkı sağlayacak. Dolayısıyla Eğirdir ekonomisine de canlılık getirecek.

               Sayın Valimiz Şehmus Günaydın’dan Davraz yolu çerçevesinde Eğirdir halkının beklentisi bu şekilde…

               Eğirdir’den saygılarımı ve selamlarımı sunuyorum…"

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap