?ŞEHİTLERİMİZ YEMİNLERİNİZE ŞAHİT OLSUN!...?

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,?ŞEHİTLERİMİZ YEMİNLERİNİZE ŞAHİT OLSUN!...?
Haberin Tarihi: 24.2.2017 16:06:00 - Okunma Sayısı:2166 defa okundu.

366’ncı dönem Komando Asteğmen adayları ve 40’ncı dönem Komando Uzman Erbaş kursiyerlerinin yemin töreninde bir konuşma yapan Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Alb. Selçuk Emirdağ, “Bayrak ve silah üzerine ettiğiniz kutsal yemine yerdekiler ve göktekiler şahit olsun, yemininiz mübarek olsun” dedi.

“ŞEHİTLERİMİZ YEMİNLERİNİZE ŞAHİT OLSUN!...”

                366’ncı dönem Komando Asteğmen adayları ve 40’ncı dönem Komando Uzman Erbaş kursiyerlerinin yemin töreninde bir konuşma yapan Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Alb. Selçuk Emirdağ, “Bayrak ve silah üzerine ettiğiniz kutsal yemine yerdekiler ve göktekiler şahit olsun, yemininiz mübarek olsun” dedi.

                Konuşmalarına kursiyer ailelerine müteşekkir olduklarını ifade ederek başlayan Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı P. Alb. Selçuk Emirdağ; “366’ncı dönem Yedek subay ve 40’ncı dönem Uzman Erbaş Komando temel kursiyerlerinin yemin törenine hoş geldiniz. Teşriflerinizle bizleri onurlandırdınız, güç verdiniz. Çok kıymetli ailelerimiz; sizin verdiğiniz vatan, millet sevgisiyle evlatlarınız, memleketimizin bu sıkıntılı döneminde ‘biz de varız dediler’ ve en zoruna talip oldular. Onlarla ne kadar gurur duysanız hakkınızdır” şekilde konuştu.

                Kahraman Komandoların yapmış oldukları yeminin çok önemli olduğunu ve şehitlerimizin bu yemine şahitlik ettiğini ifade eden P.Alb. Emirdağ; “Zorlu bir eğitim dönemi geçirerek komando birliklerine saflarına katılacak bu yiğitlerin yeminine hep beraber şahit olduk. İnanıyorum ki; bu yemine yerde olanlar kadar göktekiler de şahitti. Şehitlerimiz, yeminlerinize şahit olsun. Olsun ki, ömür boyu yeminlerinizin sorumluluğunu gönüllerinizde taşıyın. Bayrak ve silah üzerine ettiğiniz kutsal yemine yerdekiler ve göktekiler şahit olsun, yemininiz mübarek olsun” dedi.

                Konuşmalarında silah arkadaşlarına da seslenen Garnizon Komutanı P. Alb. Selçuk Emirdağ: “Kahraman silah arkadaşlarım, bizler komandoyuz. Yüzyıllardır Türk devletinin düşmanlarını titreten, korkutan akıncılarız, serdengeçtileriz. Sizlerle saflarımız daha da güçlenecek. Unutmayın bizim için devlet kutsaldır. İnsanlar geçici, makamlar kalıcıdır. Ne dokundururuz, ne de laf söylettiririz. Onun içindir ki devletler kurduk, imparatorluklar yönettik. Tarihin her döneminde fitne ve fesat yuvalarıyla uğraştık, her defasında da mazlumun ahını zalimlerin yanında bırakmadık. Adalet ve büyük devletler kurduk, şimdi de duyulan yükselen Türk Devletinin ayak sesleridir. Nasıl Türkiye Cumhuriyeti Çanakkale’de, Birinci Dünya Savaşının diğer cephelerinde, İstiklal Harbinde verdiğimiz şehitlerin manevi omuzlarında yükseldiyse bugüne kadar verdiğimiz ve vermeye devam ettiğimiz şehitlerle devletimiz yükselmeye devam edecektir. Bir parça huzurumuz olacaksa o da şehitlerimizin yüzü suyu hürmetine olacaktır” dedi.

                Konuşmalarının sonunda devletimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını yad eden P. Alb. Selçuk Emirdağ: “Bu vesile ile başta GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, tüm gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. NE MUTLU TÜRK’ÜM DİYENE!..” diyerek, sözlerini tamamladı.

Emel TURAN KARTAL

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap