KOSGEB İl Müdürü Yurdun Yıldırım: ?MUTLAKA CEBİNİZDE PARA OLACAK??

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,KOSGEB İl Müdürü Yurdun Yıldırım: ?MUTLAKA CEBİNİZDE PARA OLACAK??
Haberin Tarihi: 11.3.2017 14:41:00 - Okunma Sayısı:2095 defa okundu.

Eğirdir’de yapılan Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi sertifika töreninde bir konuşma yapan Isparta KOSGEB Müdürü Yurdun Yıldırım, yeni iş kuracak olan veya mevcutta işi olup da geliştirmek isteyen girişimcilere verilen destekler hakkında bilgi verdi.

KOSGEB İl Müdürü Yurdun Yıldırım

-         “BU BİR BAŞLANGIǔ

-         “ÜLKEMİZİN HEDEFLERİNE KATKI YAPMAYI UNUTMAYIN!”

-         “MUTLAKA CEBİNİZDE PARA OLACAK…”

-         “EĞİRDİR’İN POTANSİYELİ BÜYÜK…”

-         “KOSGEB YANINIZDA”

-          “GELİŞİME, YENİLİKLERE VE YENİLİKÇİLİĞE AÇIK OLUN”

 

Eğirdir’de yapılan Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi sertifika töreninde bir konuşma yapan Isparta KOSGEB Müdürü Yurdun Yıldırım, yeni iş kuracak olan veya mevcutta işi olup da geliştirmek isteyen girişimcilere verilen destekler hakkında bilgi verdi.

“BU BİR BAŞLANGIǔ

Konuşmalarına Eğirdir Genç Girişimleri İşadamları Derneği’ne teşekkür ederek başlayan Yıldırım  “Eğirdir Genç Girişimci İşadamları Derneğimizle birlikte bir sözleşme yaptık. Kendileri bize böyle bir projeyle geldikleri için takdirle teşekkür ettim. Çünkü ilçelerden böyle bir talep Yalvaç Sanayi Odası dışında kimse gelmemişti. Bunun devamını diliyoruz. Yaptığımız bu iş birliği hem bölgemize, hem Eğirdir’e hem de diğer çevrelere katkı yapıyor. Buradaki potansiyelin harekete geçmesine vesile olur. Burada öğrenci grup potansiyeli var. Bunlar da bizim için önemli bir potansiyel. Bu potansiyelin, genç girişimcilikle hem bölgenin potansiyelinin değerlendirilmesi hem de genç neslin önünün açılması açısından çok önemli bir girişim oldu. Bu bir başlangıç. İnşallah devamı gelecek.” Dedi.

“ÜLKEMİZİN HEDEFLERİNE KATKI YAPMAYI UNUTMAYIN!”

Girişimci adaylara da tavsiyelerde bulunan KOSGEB İl Müdürü Yurdun Yıldırım: “ Şahıs olarak hedeflerimizi gerçekleştirirken ülkemizin hedeflerine de katkı yapmayı unutmayalım.” Dedi. Yıldırım, şunları söyledi: “Öncelikle girişimci arkadaşlarımın sertifikalarının hayırlı olmasını diliyorum. Girişimci, hedefleri olan, değer üreten, istihdam yaratan, kaynakları harekete geçiren, fayda sağlayan ve çevresindeki insanlara da fayda sağlamak için teşebbüslerde bulunan bir kişidir. Tabi ülke olarak bizim hedeflerimiz var. Şahıs olarak hedeflerimizi gerçekleştirirken ülkemizin hedeflerine de katkı yapmayı unutmayalım.

“MUTLAKA CEBİNİZDE PARA OLACAK…”

Öncelikle birikiminiz olmanız gerekir. Sadece devlet desteğine güvenerek iş kurmak olmaz. Mutlaka cebinizde para olacak. Girişimci aynı zamanda riski üstlenen kişidir. Riski atlatabilecek sermayesi olacaktır. Riskin mutlaka getirisi olacaktır. Kaygı da olabilir ama bu noktada kendinize güvenin.

“EĞİRDİR’İN POTANSİYELİ BÜYÜK…”

Çok güzel bir belde de yaşıyorsunuz. Buranın potansiyeli büyük. Elma şehriyiz. Çevremizde meyve bahçelerimiz var. Bunun değerlendirilmesi lazım. Katma değere dönüşmesi lazım. Sadece tarımsal üretim olarak değil, bunun katma değere dönüşen, bir ekonomiye dönüşen bir yönünün olması lazım. Bu sadece bir örnek. Ama bunun dışında yapılabilecek birçok konu var. Zaten siz bu eğitime başvururken bir işyeri fikrine dayalı olarak başvuru yaptınız. Neticede eğitiminizi tamamladınız. Bundan sonra iş size düşüyor.

“KOSGEB YANINIZDA”

 Biz KOSGEB olarak sizin her zaman yanınızda olacağız. İş kurduktan sonra KOSGEB’in sağlayacağı yeni girişimci desteği değil, diğer destekleri de var. Yeni girişimci desteğimiz malumunuz 50 bin TL. hibe desteğimiz ve 100 bin TL. geri ödemeli faizsiz desteğimiz var.”

 MEVCUTTA İŞİ OLAN İŞADAMLARINA KOSGEB’DEN DESTEK

KOSGEB’in genel destek programı olduğunu mevcutta işi olan girişimcilere de seslenen Yurdun Yıldırım: “mevcutta işi olan işadamlarımızın da diğer desteklerimiz konusunda ilgi göstermelerini bekliyoruz. Şuanda gündemde olan bir kredimiz söz konusu. 20 bin TL’den 50 bin TL:’ye kadar olan bir kredimiz var. Bu kredi için Eğirdir’den de başvurular oldu. Çıkanlar olmuştur. Bu paranın kendi işiniz için kullanılmasını istiyoruz. Bu parayı emlak almak için veya tekrar faize koymak için değil mevcuttaki işinizi geliştirmek için kullanmanızı bekliyoruz.” Diye konuştu.

GENEL DESTEK PROGRAMI

Konuşmasında KOSGEB’in genel destek programı hakkında da bilgi veren Yıldırım şunları söyledi: “Mevcutta işi olan ve iş kuracaklara genel destek programında 15 ayrı destek talebimiz var. Bir projeye bağlı olmadan, iş planına bağlı olmadan başvur+al şeklinde. Tabi bunlar yönlendirici destekler. Bunlardan bir tanesi ‘Nitelikli istihdam elaman desteği.’ Biraz önce bahsettik. Üniversite potansiyelimiz var, genç arkadaşlarımız, mezunlarımız var. Onlardan bünyenizde istihdam ettiğiniz takdirde onlara vereceğiniz net ücretin %60’nı biz destek sağlıyoruz. Fuarlara katılıp ürün sergilemek isterseniz yine ödeyeceğiniz paranın %60’nı destek olarak sağlıyoruz. Bunun dışında yurt dışına iş gezisine katılmak istiyorsanız ona destek sağlıyoruz… gibi daha bir çok desteğimiz sizin emrinize amade. Bu destekleri işinizi geliştirmek için yararlanabilirsiniz.”

İŞ PLANI ÖNEMLİ…

Girişimci gençlere kredi alabilmek için iş planı sunmaları gerektiğini hatırlatan Yıldırım: “KOSGEB’den kredi alabilmeniz için iş planı sunmanız gerekiyor. Bu iş planına zaten eğitim sırasında eğitmen arkadaşlarımız sizlere anlattı. Zor değil, şuan da daha da kolaylaştırıldı. Eğitimden sonra bir revizyon oldu. Daha önce 15-20 sayfalık bir doküman iken, şimdi 7 sayfada bitiyor. Bunu da bir müjde olarak vermiş olalım. Zorlandığınız bir nokta olduğu takdirde Müdürlüğümüzle mutlaka irtibata geçin. Müdürlüğümüzün telefonları 237 11-03, 237 11-04 buradan daha sağlıklı bir bilgi edinebilirsiniz. Eğirdir uzak yerde değil. Gelip-gidebilirsiniz. İş planınızı bitirdikten sonra onu uzman arkadaşlara gösterip, eksiği varsa tamamlatabilirsiniz.” Diye konuştu.

“GELİŞİME, YENİLİKLERE VE YENİLİKÇİLİĞE AÇIK OLUN”

Girişimcilere “Gelişime, yeniliklere ve yenilikçiliğe açık olun.” Tavsiyesinde bulunan Yıldırım sözlerine şöyle devam etti: “ KOSGEB’in yenilikçilik anlamında güzel destekleri var. AR-GE, İnovasyon destekleri var. Onlara da ilgi göstermenizi bekliyoruz. Sizin ticarileşebilir bir yeniliğiniz varsa buluş, icat niteliğinde veya ithal bir ürünü Türkiye’de üretmeyi düşündüğünüz bir fikriniz varsa bunu devlet desteğiyle gerçekleştirebilirsiniz.”

Yıldırım “Genç girişimci arkadaşlarım, yolunuz, bahtınız açık olsun, kazancınız bol olsun,” temennisiyle sözlerini noktaladı.

EMEL TURAN KARTAL

 

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap