MİLLETVEKİLİ YÜCE: ?EĞİRDİR?İN ÖNCELİĞİ TURİZM OLMALI?

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,MİLLETVEKİLİ YÜCE: ?EĞİRDİR?İN ÖNCELİĞİ TURİZM OLMALI?
Haberin Tarihi: 11.3.2017 14:46:00 - Okunma Sayısı:1388 defa okundu.

Ak Parti Isparta Milletvekili Said Yüce, burada yaptığı konuşmada düzenlenen eğitimlerin istihdamın arttırılması açısından önemli olduğu belirterek “Burada sayı değil, muhteva önemli. Bir kişinin bile istihdamını sağlayacak üretimi arttıracak çalışmalar çok kıymetli. Türkiye’nin her yerinden bizlerin yanına gelip; ‘oğlumu şuraya, kızımı şuraya al’… diye söylerler. Bu bizim için de çok üzücü bir şey.

MİLLETVEKİLİ YÜCE: “EĞİRDİR’İN ÖNCELİĞİ TURİZM OLMALI”

Eğirdir GİAD tarafından Eğirdir’de 4-12  Şubat 2017 tarihleri arasında Eğirdir Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerini başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları verildi. Sertifika törenine katılan Ak Parti Isparta Milletvekili Said Yüce, burada yaptığı konuşmada düzenlenen eğitimlerin istihdamın arttırılması açısından önemli olduğu belirterek “Burada sayı değil, muhteva önemli. Bir kişinin bile istihdamını sağlayacak üretimi arttıracak çalışmalar çok kıymetli. Türkiye’nin her yerinden bizlerin yanına gelip; ‘oğlumu şuraya, kızımı şuraya al’… diye söylerler. Bu bizim için de çok üzücü bir şey.

Bu eğitimi alıp da üretime dönük faaliyetin içine giren, bir iş yeri açan, yanında bir kişiyle başlayıp on kişiyi, yüz kişiyi istihdam ederek üretime teşvik eden çalışmalar gerçekten takdire şayandır ve içinde bereket olan şeylerdir.” Diye konuştu.

“DÜNYANIN BİR İNCİSİ EĞİRDİR…”

Yüce sözlerine şöyle devam etti: “Dünyada bir inci gibi yüzük taşı gibi olan Eğirdir’deyiz. Isparta’dayız. Gölleriyle, doğasıyla, iklimiyle, ürünleriyle, hayvancılığıyla, tarımcılığıyla, el sanatlarıyla… Hakikaten her şey yapılabilecek  ‘Taşı sıksan su çıkacak’ denilen bir yerdeyiz. Bu tür programlara bütün gençlerimizi, ailelerimizi teşvik etmek lazım. Bunu yaygınlaştırmamız lazım. Isparta’nın bütün köylerine, bütün ilçelerine yaymamız lazım. Bu kadar güzel toprağı, havası, iklimi olan yerde her şey olur. Sadece buraya değil, bütün Türkiye’ye faydası olan işler olur.

Eğirdir Türkiye’nin turizm açısından fevkalade önceliği olan, önemli bölgeleri olan bir yer. Gölleriyle, eko turizmiyle, tarihi turizmiyle, kültürel turizmiyle ayrı bir yere sahip. Turizm açısından fevkalade değerlere sahip olan bölgede, beldede yaşıyoruz. Bu bizim önceliğimiz olmalı.”

ISPARTA ŞEHİR HASTANESİ

Konuşmasında Isparta’ya yeni yapılan Şehir Hastanesi ile ilgili övgülerde bulunan Milletvekili Said Yüce: “Buraya gelmeden önce Şehir Hastanesinin önünden geçtim.  Ben her konuşmamda her yerde söylüyorum. Eskiden insanlar hastanelere niçin gidiyorlardı: Hasta oldukları için, tedavi olmak için, muayene olmak için, ilaç almak için… vs. gidiyorlardı. Bu hastaneyi bir müze gezer gibi, turisttik amaçlı görmek için birçok insanın gitmesi lazım. Eğirdir’den de, Belediyemiz, teşkilatımız, derneklerimiz organize etsinler sadece Hastaneyi gezmek, görmek lazım. İftihar edeceğiniz, gurur duyacağınız bir eser ortaya çıkmış.” Dedi.

 HALK OYLAMASI

16 Nisan’da yapılacak halk oylaması ile ilgili görüşlerini de açıklayan Isparta Milletvekili Sait Yüce, “Biliyorsunuz ki yakın bir zamanda 16 Nisan’da bir halk oylaması olacak. Bu aslında bir siyasi bir mesele değil, bir partinin ya da bir şahsın meselesi değil, hepimizin meselesi. Türkiye 15 senedir istikrarlı yönetimle, koalisyonsuz veya değişik sıkıntılara girmeden geldi, ama şimdiki nesiller bunu çok fazla hissedemiyorlar, Niye? Böyle istikrarlı bir hükümet sistemi devam ediyor. Ancak hükümet sistemi buna her zaman müsait değil. Allah göstermesin bir tökezleme halinde başka istikrarsız sebeplere neden olabilir.

Türkiye çok uzak olmayan bir zamanda bu yönetim sisteminde yapacağı revizyonla da çok daha hızlı kararlı, istikrarlı, huzurlu bir döneme girecek. Yüzyıl önce yapılan bir takım düzenlemeler nedeniyle şuanda çektiğimiz geçici sancılardan da yakın bir zamanda kurtulacağımızı ümit ediyoruz. Bundan sonra da Türkiye’nin çok daha sıçrama yapacağı bu dönem… Hepimizin gayrete, bilinçli olmaya ihtiyacı var. Bu şuur ve bilinçle inşallah yapacağımız her şey, kendimiz için, ailemiz için, toprağımız için, vatanımız için, bayrağımız için çok önemli.” İfadelerini kullandı.

Yüce, “Bugün burada yapılan iş küçük bir mesele değil. Bunu büyütmek, yaygınlaştırmak ve daha çok insanı özel teşebbüse, özel girişime el atmasına bizim de vesile olmamız lazım. Bu programı organize eden bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” diyerek konuşmalarını tamamladı.

EMEL TURAN KARTAL

 

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap