Eğirdir Kaymakamı Abdullah Akdaş: ?Bizim Geçmişimiz Kahramanlıklarla Dolu??

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir Kaymakamı Abdullah Akdaş: ?Bizim Geçmişimiz Kahramanlıklarla Dolu??
Haberin Tarihi: 17.3.2017 16:51:00 - Okunma Sayısı:2124 defa okundu.

Çanakkale Savaşlarının kahramanlarından Seyit Onbaşı’nın 3. kuşak torunu Muhammed Yıkar, Eğirdir Kaymakamı Abdullah Akdaş’ı ziyaret etti.

Eğirdir Kaymakamı Abdullah Akdaş: “Bizim Geçmişimiz Kahramanlıklarla Dolu…”

                Çanakkale Savaşlarının kahramanlarından Seyit Onbaşı’nın 3. kuşak torunu Muhammed Yıkar, Eğirdir Kaymakamı Abdullah Akdaş’ı ziyaret etti.

                Torun Muhammed Yıkar, Kaymakam Abdullah Akdaş’a üzerinde Seyit Onbaşı’nın 50 yaşındaki fotoğrafı ve ‘Türk Milleti Sana Minnettar Koca Seyit’ yazısı bulunan portresini ve Havran Belediyesi’nin hediyelerini takdim etti.


                Eğirdir Mehmet Akif Ersoy İlkokulu’nun özel davetlisi olarak ilçemize gelen Muhammed Yıkar, Kaymakam Abdullah Akdaş’ı makamında ziyaret ederek, dedesi Seyit Onbaşı’yı anlattı. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kaymakam Akdaş, Seyit Onbaşı’nın hikayesini dinlerken oldukça hüzünlendi.

                Kaymakam Abdullah Akdaş, “Bizim geçmişimiz, ecdadımız kahramanlıklarla dolu. Bunlardan bir tanesi de 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi. O bireysel kahramanlar olmasaydılar bizler bugünleri göremezdik. Çanakkale Savaşında Koca Seyit’in Hızır gibi yetişmesi, onlarca tonluk mermiyi kaldırıp düşman gemisini batırması oldukça önemli. Bu topraklar öyle bir toprak ki hiçbir zaman müdahaleler bitmiyor. Şehitler de bitmiyor. Biliyorsunuz ki iki gün önce de iki tane şehit verdik. Bu toprakların vatan olmasında ecdadımızın emekleri çok büyüktür. Bizler de ecdadımızı unutmamalıyız, unutturmamalıyız. Her zaman yaşamalı ve yaşatmalıyız. Özellikle de okullarımızda ecdatlarımızı daha çok anlatmalıyız. Seyit Onbaşı’nın torunu olmak büyük bir gururdur. Sizler Eğirdir’e gelerek bizleri ziyaretlerinizle onurlandırdınız, gururlandırdınız” dedi.

                Muhammed Yıkar, daha sonra Çanakkale Zaferi’nin kahramanlarından Seyit Onbaşı’nın hayat hikayesini Kaymakam Abdullah’a Akdaş’a anlattı. Hikayeden oldukça etkilenen Kaymakam Akdaş, “Allah bütün ecdadımızdan razı olsun. Onlar olmasaydı biz bugünleri göremezdik…” diyerek duygularını ifade etti.

                Ziyaret sonrası Kaymakam Abdullah Akdaş, Seyit Onbaşı’nın torunu Muhammed Yıkar’a Eğirdir manzaralı bir tablo hediye etti.

                Koca Seyit'in Yıkar’ı Eğirdir’de görmekten memnuniyet duyduğunu ifade eden Kaymakam Abdullah Akdaş, bu yaz mutlaka ailesi ile birlikte Havran, Koca Seyit Köyü’ne gideceğini kendilerini de ziyaret edeceklerinin sözünü verdi.


                Seyit Onbaşı’nın torunu Muhammed Yıkar’ın Kaymakam Abdullah Akdaş’ı ziyaretlerinde İlçe Milli Eğitim Müdürü Yalçın Karakaya, Eğirdir Mehmetmet Akif Ersoy İlkokulu  Müdiresi Fehime Belgin Akyıl, okul öğretmenleri Necla Koçal ve Emine Cantürk de hazır bulundular.

                Balıkesir Havran İlçesi Koca Seyit Köyü’nde Müze görevlisi olarak çalışan Muhammed Yıkar, bütün hemşehrilerimizi Koca Seyit Köyü’ne davet etti.


EMEL TURAN KARTAL

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap