P. Yzb. Mehmet Onat: ?Bu topraklar kan, ter ve gözyaşı ile elde edilmiştir?

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,P. Yzb. Mehmet Onat: ?Bu topraklar kan, ter ve gözyaşı ile elde edilmiştir?
Haberin Tarihi: 18.3.2017 17:28:00 - Okunma Sayısı:2028 defa okundu.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102'inci yıldönümü dolayısıyla günün anlam ve önemi belirten bir konuşmayı P. Yzb. Mehmet Onat yaptı.

P. Yzb. Mehmet Onat: “Bu topraklar kan, ter ve gözyaşı ile elde edilmiştir”

               18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102'inci yıldönümü dolayısıyla günün anlam ve önemi belirten bir konuşmayı P. Yzb. Mehmet Onat yaptı.

 “…Türkiye Cumhuriyeti üzerinde menfur emelleri olanlar asla unutmasınlar ki; bu topraklar kan, ter ve gözyaşı ile elde edilmiştir. İşte bundan dolayıdır ki; Türk Milleti sahip olduklarının değerini bilmekte ve onları kaybetmemek için de aynı bedeli ödemeye daima hazır beklemektedir” dediği konuşmasında düşmanlara adeta gözdağı veren Onat, şunları söyledi:

“Bugün devletimizin bağımsızlığı, kutsal vatan topraklarımızın bölünmez bütünlüğü, ulusumuzun birlik, huzur ve güven ortamında yaşaması için seve seve canlarını ve kanlarını feda eden aziz şehitlerimizi saygıyla andığımız ve bizler için anma gününün de ötesinde derin anlamlar taşıyan çok özel bir gündür.

               Bugün, aynı zamanda vatanın korunması ve milletin bağımsızlığı söz konusu olduğunda Türk ulusunun neleri başarabileceğinin tüm dünyaya kanıtlandığı Türk Milletinin hiçbir koşulda esir edilemeyeceğinin Türk vatanının asla parçalanamayacağının tüm dünyaya haykırıldığı Türk Milletinin kaderiyle birlikte dünya tarihinin seyrinin de değiştiği Çanakkale Zaferi’nin 102. yıldönümüdür.

               Çanakkale’de, teknik üstünlük, yurt ve ulus sevdası karşısında bütün anlamını yitirmiş zafer mertlikle kucaklaşmış, ölüm şehit olmakla yüceltilmiştir.

               Türk ulusunun Atatürk’e kavuştuğu muhteşem bir zaferin adı olan Çanakkale, aynı zamanda Türkiye Cumhuriyetinin önsözü olmuştur.

               Ulusumuzun tarihi Çanakkale’de olduğu gibi her sayfası altın harflerle yazılmış destanlarla doludur. Bu destanları Dumlupınar’da, Sakarya’da, Afyon’da, Kıbrıs’ta, Şırnak’ta, Hakkari’de Irak’ta, Fırat Kalkanında, Terörle Mücadele Harekatı’nda ve 15 Temmuz günü vatanın her yerinde bir gül bahçesine girercesine kara toprağa girmiş şehitlerimiz yazmışlardır.

               Şehitlerimiz, bir vatan sevgisinin bir insanlık idealinin meşalesidirler. Bayrağımıza, kanlarının rengini, ay yıldıza yüreklerinin aydınlığını vermişlerdir. Şehitler ölmez. Ya toprak olur ölümsüzleşirler, ya da bayrak olur ebedileşirler.

               Tarih boyunca bağımsızlık ve egemenliği uğrunda seve seve canını veren ve kahramanlığı ile esaret altında yaşayan toplumların kurtuluş mücadelelerine ilham kaynağı teşkil etmiş olan asil Türk evladı bugün de vatan ve milletin bölünmez bütünlüğü uğrunda hayatını hiçe sayarak atalarına layık olduğunu ziyadesiyle ispat etmektedir.

               Geçmişle bugünü aynı kahramanlık boyutunda yaşatan bu vatan evlatları sayesinde Türk Milletinin kahramanlıkla özdeş adı, dünya tarihine altın harflerle kazınmıştır.

               Tarihten aldığı güçle, birlik ve beraberliğini koruduğu sürece vatanını içte ve dışta hiçbir gücün bölemeyeceğini bilen Türk Silahlı Kuvvetleri vatan topraklarının ebedi bekçisi olmanın engin gururunu taşımaktadır.

               Vatanları uğruna bile bile ölüme koşan bugün bizlere huzur, güven ve esenlikle yaşadığımız bu güzel toprakları armağan eden aziz şehitlerimiz;

               Atatürk ilk ve devrimleri doğrultusunda, çağdaş uygarlık yolunda ilerlemekte olan laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığına, Türk ulusunun birlik ve beraberliğine yönelen her türlü iç ve dış tehdide karşı bugün de verdiğimiz mücadelede bize ilham kaynağı olmaya devam ediyorsunuz. Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, vatanımıza göz dikecek saldırganların karşısına çıkmaya hazırsa onları emellerinden caydıracak ve her zaman gereken dersi verecek gücü kendinde hissediyorsa bunda en büyük pay sizin cesaret ve kahramanlığınızdır.

               Türkiye Cumhuriyeti üzerinde menfur emelleri olanlar asla unutmasınlar ki; bu topraklar kan, ter ve gözyaşı ile elde edilmiştir. İşte bundan dolayıdır ki; Türk Milleti sahip olduklarının değerini bilmekte ve onları kaybetmemek için de aynı bedeli ödemeye daima hazır beklemektedir.

               Aziz Şehitlerimiz!

               Sizler, bu kutsal vatan uğruna kanınızın son damlasına kadar topraklarımızı koruyacağınızı ve şanlı bayrağımızı sonsuza değin göklerde dalgalandıracağınızı bütün dünyaya gösterdiniz. Emin olunuz ki; yaşamınızı feda ederek kurduğunuz, koruduğunuz ve bize emanet ettiğiniz Türkiye Cumhuriyeti Devletini sonsuza kadar yaşatacak ve sizlerin fedakarlıklarınızı büyük bir gururla daima yüreğimizde taşıyacağız.

               Şanlı tarihimizde, rütbelerin en büyüğüne yükselen, makamların en yücesine kavuşan aziz şehitlerimiz ile kahraman gazilerimizi ve Çanakkale Muharebeleri’nin muzaffer komutanı Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını şükranla anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz.

               RUHLARINIZ ŞAD OLSUN, AY-YILDIZLI BAYRAĞIMIZIN GÖLGESİNDE HUZUR İÇİNDE YATIN”

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap