Girişimcilik Sahasının Rol Modeli Zorlu: ?Hayal Kurun Ama Hayalci Olmayın?

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Girişimcilik Sahasının Rol Modeli Zorlu: ?Hayal Kurun Ama Hayalci Olmayın?
Haberin Tarihi: 12.5.2017 11:49:00 - Okunma Sayısı:3245 defa okundu.

Süleyman Demirel Üniversitesi, Türk gençliğine girişimcilik sahasında rol model olan başarılı ticaret yaşamına sahip Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu’yu ağırladı.

Girişimcilik Sahasının Rol Modeli Zorlu: “Hayal Kurun Ama Hayalci Olmayın”

Süleyman Demirel Üniversitesi, Türk gençliğine girişimcilik sahasında rol model olan başarılı ticaret yaşamına sahip Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu’yu ağırladı.

 

Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi’nde öğrencilerle buluşan Zorlu, iş hayatını ve başarı hikayesini anlattı. Etkinlikte ilk olarak SDÜ Tanıtım Filmi ile Zorlu Tanıtım Filmi izlendi. Ardından geçtiğimiz hafta İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesince düzenlenen “II. Kariyer Zirvesi” kapsamında 15 Temmuz darbe girişimde, demokrasi bilincini korudukları için “Onur Ödülü”ne layık görülen ve yoğunluklarından dolayı ödül törenine katılamayan Isparta Valisi Şehmus Günaydın’a ödülü takdim edildi.

 

Ülkemizin önemli firmalarından bir tanesi olan Zorlu Holding Başkanı Ahmet Nazif Zorlu’nun anlatacaklarının önemli olduğunu dile getiren Günaydın yaptığı konuşmada, “Bu ödülü 15 Temmuz gecesi millet olarak hayatını ortaya koyan, başkaldırıyı hezimete uğratan herkes adına alıyorum. Bu milletin feraseti, azmi ve aklı sizi yenecek güçtedir.” dedi.

 

Hemen akabinde ise elektronik, tekstil, gayrimenkul, enerji, turizm, madencilik, ulaşım alanlarındaki çok çeşitli yatırımları ve ülkemize sunduğu katma değer, inovasyona ve Ar- Ge’ye verilen önem ve Türkiye’nin sanayi ve teknoloji gücünün dünya ölçeğinde tanınmasına önayak olan, eğitim, kültür ve sanat konulu sosyal sorumluluk projeleri ve tüm bunların yanı sıra toplumsal kalkınmaya destek veren hümanist yönü nedeniyle Süleyman Demirel Üniversitesi Senatosu'nca Ahmet Nazif Zorlu’ya “Fahri Doktora Payesi” takdim edildi. Senato kararını ise SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı okudu.

 

Sözlerine ödül almanın kolay olmadığını, bunun için de çalışkan ve dürüst olmak gerektiğinin altını çizerek başlayan Zorlu, 14 yaşında hayata sıfırdan başlayarak zirveye tırmandığını; babasından sorumluluk bilinci, çalışkanlık ve dürüstlük sermayesini miras aldığını vurguladı. Konuşmasını özellikle “Hayal kurun ama hayalci olmayın” sözü üzerine inşa eden Zorlu, “Zorlu’nun mayasında dürüstlük, azim, yenilikçilik vardır. Gelişmiş ülkeler ile gelişmekte olan ülkeler arasındaki farklar; yaş, doğal kaynaklar, yöneticileri ya da ırk ve deri renkleri gibi kriterler değildir. Uzun yıllardır kültür ve eğitim ile doğru bakış açılarına sahip olmalarıdır. Temel ahlaki kuralları olan dürüstlük, insan haklarına saygı, tasarruf, irade ve dakiklik ilkelerini benimsemiş olmalarıdır.” dedi.

 

“Önce ülkeni, kurumunu, aileni sev” mesajını veren Zorlu, katılımcılara “2. ve 3. sınıf insan olmayı arzu eder misiniz?” sorusunu yönelterek “Ülkenize sahip çıkacaksınız, üretken olacaksınız. Zorlu Holding tepeden inmemiştir. Ben durmadan çalıştım, araştırma yaptım ve hep ilkleri denedim, başardım. 25 yaşımda ilk fabrikamı açtım. Şimdi ise 20’ye yakın fabrikam var. 150’den fazla ülkeye ihracat yapıyoruz. Milyonlarca kişiye istihdam olanağı sağlıyoruz.” diye konuştu.

 

 

 

 

El dokuma tezgahlarının içinde yetişip dünya devleri ile rekabet edecek teknolojiyi oluşturduklarını ifade eden Zorlu, geleceğin enerjiyi depolayan “pil”de olduğunu, pilin içerisinde yer alan “nikel”, “kobalt” ve “lityum” elementlerinin de ülkemizde yer aldığını vurgulayarak gençlere “Gelecek sizlersiniz. Bu değerlere katma değer yükleyecek olan yine sizlersiniz. Bir ülke iyi, dürüst ve akıllıca çalışırsa kalkınır. Komşu ülkelere bakın, geleceği araştırın. Cebinizdeki teknolojiyi sadece mesajlaşmak ya da konuşmak için değil dünya ne ile uğraşıyor, teknolojiyi ülkeler nasıl kullanıyor? merakı ile kullanın. Yapacaksan en iyisini yap. Çıkacaksan en yükseğe çık. Gideceksen en uzağa git.” diyerek seslendi.

 

Kendisine yöneltilen soruları yanıtlayan Zorlu, son olarak bir katılımcının “30 yıl sonra ülkemizi, sizin hayal etmenizi istiyoruz. Hayal edin ki biz de gerçekleştirebilelim” sözleri üzerine “Dünya ekonomisi içerinde ilk 10’a yerleşmiş bir ülke; üretken, saygın, ülkesini seven, değerlerine sahip çıkan, dünyada parmakla gösterilen bir toplum hayal ediyorum.” dedi.

 

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap