EĞİRDİR MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ, LİSE KAPSAMINA DAHİL EDİLDİ

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,EĞİRDİR MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ, LİSE KAPSAMINA DAHİL EDİLDİ
Haberin Tarihi: 18.5.2017 09:21:00 - Okunma Sayısı:2431 defa okundu.

Mesleki Eğitim Merkezleri 12 yıllık zorunlu eğitim (4+4+4) kapsamına alındı. Bu kapsamda eğitim veren Eğirdir Mesleki Eğitim Merkezi de Lise oldu.

Mesleki Eğitim Merkezleri 12 yıllık zorunlu eğitim (4+4+4) kapsamına alındı. Bu kapsamda eğitim veren Eğirdir Mesleki Eğitim Merkezi de Lise oldu.

Konu ile ilgili olarak gazetemize bilgi veren Eğirdir Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Ramazan Karatuğ şunları söyledi:

“Ülkemizde Kalfa ve Usta yetiştiren Mesleki Eğitim Merkezleri ile ilgili 2017 yılının başında yapılan değişiklikler hem işverenlere hem de çırak öğrencilerimize büyük avantajlar getirmiştir.

İşverenlerimiz, öğrenci başı yaklaşık 254 TL olmak üzere devletimizden teşvik yardımı alacaklardır. Ayrıca tüm çırak öğrenciler, merkezimize kayıt yaptırdıkları tarihten itibaren meslek hastalıkları ve iş yeri kazalarına karşı müdürlüğümüz tarafından sigortalanacaktır. Böylece çırak öğrencilerin iş yerinde yaşayacağı iş kazaları ve  meslek hastalıklarının  tedavileri devletimiz tarafından karşılanacaktır.

2017 yılı başında 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanununda yapılan değişiklikle;  Mesleki Eğitim Merkezleri 12 yıllık zorunlu eğitim (4+4+4) kapsamına alınmıştır. 8. Sınıfı tamamlayan öğrenci kurumumuza kayıt yaptırması durumunda haftada 1 gün  teorik eğitim için okulumuza, 5 gün ise  sözleşme imzaladığı işyerine giderek uygulamalı mesleki eğitim alacaktır. Böylece Mesleki Eğitim Merkezine kayıt yaptıran öğrencilerin başka herhangi bir lise ve dengi okula kayıt yaptırmasına gerek kalmayacaktır. Çırak öğrenci 11. Sınıfın sonunda ‘Kalfalık Belgesini’ 12. Sınıfın sonunda ise ‘Ustalık Belgesini’ almış olacaktır. Öğrencimiz ustalık belgesini aldıktan sonra kendi işyerini açabilecektir. Daha sonra 40 saatlik Usta Öğreticilik İş Pedagojik Kursunu alarak ‘Usta Öğreticilik Belgesini’ almış olacaklardır. Bu belgeyi alan usta öğreticimiz, iş yerindeki çırak öğrenci ve kalfa çalıştırabilecek ve iş yerindeki çırak ve kalfaların eğitimlerinden sorumlu olacaklardır.

Böylece öğrencimiz zorunlu 4 yıllık lise eğitimi sırasında geleceğine ışık tutacak olan mesleki eğitimini alarak aynı zamanda para kazanacaktır. Kurumumuzdan mezun olup iş yeri açma hakkına da sahip olacaktır. İşverenlerimiz de çalıştırdığı çırak öğrenci başına devlet desteği alacaklardır. Ayrıca Ülkemizin ihtiyaç duyduğu ara eleman yetiştirilmesi Mesleki Eğitim Merkezleri vasıtasıyla sağlanacaktır. Tüm bunların ışığında Eğirdir Mesleki Eğitim Merkezi, 27 farklı alan ve bu alanlara bağlı 140  dal ile ilçemiz Hacı Şeyh Mahallesi’nde bulunan Halk Eğitim Merkezi binasında öğrencilerimize hizmet vermektedir. 

Bilgi İçin : Ramazan KARATUĞ (Kurum Müdürü) 

                   İş yeri Telefonu: 2463116201

                                               5372660304


27 FARKLI MESLEK ALANI

1- MOBİLYA VE İÇ MEKÂN TASARIMI 

2- AYAKKABI VE SARACİYE TEKNOLOJİSİ

3- TARIM ,

4- BİLİŞM TEKNOLOJİLERİ 

5- ELEKTRİK-ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ,

6- ENDÜSTRİYEL OTOMASYON TEKNOLOJİLERİ, 

7-EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ

8- GRAFİK VE FOTOĞRAF,  

9- GEMİ YAPIMI

10- GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ,

11- GIDA TEKNOLOJİSİ, 

12- GÜZELLİK VE SAÇ BAKIM HİZMETLERİ,

13-İNŞAAT TEKNOLOJİSİ, 

14-HARİTA-TAPU-KADASTRO,

15-KİMYA TEKNOLOJİSİ

15- KONAKLAMA VE SEYAHAT

17- KUYUMCULUK TEKNOLOJİSİ

18- MAKİNE TEKNOLOJİSİ

19- MATBAA TEKNOLOJİSİ 

20- METAL TEKNOLOJİSİ

21-METALURJİ TEKNOLOJİSİ, 

22-MOTORLU ARAÇLAR TEKNOLOJİSİ

23-PLASTİK TEKNOLOJİSİ, 

24- SERAMİK VE CAM TEKNOLOJİSİ

25-TESİSAT TEKNOLOJİSİVE İKLİMLENDİRME, 

26- TEKSTİL TEKNOLOJİSİ

27-YİYECEK-İÇECEK HİZMETLERİ

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap