BAŞKAN ŞENGÖL; LİBERAL DEMOKRAT BİR YEREL YÖNETİCİ OLARAK, PRAGMATİST YAKLAŞIMLARIYLA, KANAL 32 İZLEYİCİLERİNİ EKRANA KİLİTLEDİ? (2)

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,BAŞKAN ŞENGÖL; LİBERAL DEMOKRAT BİR YEREL YÖNETİCİ OLARAK, PRAGMATİST YAKLAŞIMLARIYLA, KANAL 32 İZLEYİCİLERİNİ EKRANA KİLİTLEDİ? (2)
Haberin Tarihi: 1.7.2017 09:22:00 - Okunma Sayısı:1337 defa okundu.

“EĞİRDİR, MASRAFLI ŞEHİR” diyordu ŞENGÖL. Kanalizasyon Tesisinin 27 yıl önce yapıldığını söylerken, “ARITMA TESİSİ”ni park haline getireceğini de dillendiriyordu.

BAŞKAN ŞENGÖL; LİBERAL DEMOKRAT BİR YEREL YÖNETİCİ OLARAK,

PRAGMATİST YAKLAŞIMLARIYLA, KANAL 32 İZLEYİCİLERİNİ EKRANA KİLİTLEDİ… (2)

Zeki TARHAN / ANKARA

                “EĞİRDİR, MASRAFLI ŞEHİR” diyordu ŞENGÖL. Kanalizasyon Tesisinin 27 yıl önce yapıldığını söylerken, “ARITMA TESİSİ”ni park haline getireceğini de dillendiriyordu. İşte burada biraz duralım diyorum. Enerji; Arıtma Tesisinin girdi unsurlarından en önemlisiydi  ve hizmet maliyetinin baş aktörüydü. Oğul GENCAY döneminin de atıl kapasitenin sorumlusu tutularak, ARITMA TESİSİ beş yıl devre dışı bırakılmıştı. Acı ama, gerçek buydu.

***

               Başkan ŞENGÖL, peyzaja gerçekten çok önem veriyor vermesine de, “ARITMA” da iş, biraz farklı tabii. Elbette ki “ARITMA” nın peyzajına da gereksinim var ama, adama sormazlar mı; “Fiziksel arıtman / kimyasal arıtman ve Biyolojik Arıtmandan n’aber?!!! diye.

***

               Bir soru gelmişti Başkan ŞENGÖL’e: “Kovada Kanalı ne zaman temizlenecek?” diye. Bu soruya, bakın nasıl yanıt veriyordu: “Eğirdir Gölü’nün Yönetimini bana versinler, ( 5 ) yıl sonra Kovada Kanalından temiz su içireyim.” ŞENGÖL, bu konuda hızını alamıyor ve bakın sözünün gerisini nasıl getiriyordu: “…Bırakın Gölün Yönetimini bana vermeyi, KÖPRÜNÜN YÖNETİMİNİ BANA VERSİNLER, KOVADA KANALINI KURTARAYIM!!!”

***

               …Evet, görüyorsunuz Başkan ŞENGÖL bu konuda oldukça iddialı. Tabii, hemen soracaksınız; Yaa bu Başkanın elinde hangi argümanlar var da böyle konuşuyor? diye. Burada Köprü başındaki REGÜLATÖR devreye giriyor ister istemez ve de doğal olarak, hatta kaçınılmaz olarak.

               Uzun yıllar tartışıldı durdu be Regülatör. Gölümüzün katili olarak da görüldü. Güzelim DOĞAL GÖL, bir suni Göl görünümüne büründü, doğal akışı önlendi ve sonunda o doğa harikası KOVADA GÖLÜ de öldü!!! Aslında ŞENGÖL, bütüncül olara bakıyordu Göle. Ama hiç olmazsa, KOVADA KANALINI bari kurtarayım mesajı veriyordu…

               Kadın Çevre Bakanımızın yıllar önce Eğirdir’ e gelişini bir anımsayın    lütfen.   Boğazova Çiftçisinin ikram ettiği elmaları, Kovada Kanalının pestisit ve kirli sularıyla sulanan elmalar olduğu için yememişti.  

               Yine yıllar önce, bir başka bakan, Orman Bakanının Eğirdir’e Helikopterle Orman Fidanlığımızı ziyaretini anımsayın. Boğazova Çiftçisinin o kadar ısrarlarına rağmen Kovada Kanalında inceleme ve alan çalışmasına yanaşmamıştır…

               Gerçekler “ACI” be, gerçekten acı…

           DEVAM EDECEK…

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap