Eğirdir?de Klasik Müzik Festivali kapsamında açılan kurslar başladı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir?de Klasik Müzik Festivali kapsamında açılan kurslar başladı
Haberin Tarihi: 5.7.2017 10:27:00 - Okunma Sayısı:2987 defa okundu.

Klasik müzik festivali kapsamında kursa katılan öğrenci ve öğreticiler tarafından her hafta cuma ve cumartesi günü Ayastefanos kilisesinde saat 19.00'da konser verilecek.

Eğirdir’de Klasik Müzik Festivali kapsamında açılan kurslar başladı

                Klasik müzik festivali kapsamında kursa katılan öğrenci ve öğreticiler tarafından her hafta cuma ve cumartesi günü Ayastefanos kilisesinde saat 19.00'da konser verilecek.

                Eğirdir Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Klasik Müzik Festivali açılış konseri geçtiğimiz Cumartesini günü Eğirdir Yeşilada’da bulunan Ayastefanos Kilisesinde yapılmıştı. Eğirdir'de yaşayan ve yaz tatili sakin şehir Eğirdir'de geçiren müzik sevdalıları Klasik Müzik Festivaline yoğun ilgi gösteriyor.

                Muazzez ve Yaşar Şapçı İlkokulu'nda verilen kurslar başladı. Eğirdir Belediyesi tarafından düzenlenen Klasik Müzik Festivali kapsamında kurslar ücretsiz olarak veriliyor.

                Kurslara eğitici olarak katılan Konservatuar öğrencileri, "harika bir turizm cenneti olan Eğirdir'de hem sevdiğimiz işi yapıyoruz, hem kurs veriyoruz hem de tatil yapıyoruz. Eğirdir'i çok seviyoruz, burada olmaktan çok mutluyuz. Emeği geçenlere çok teşekkür ediyoruz" dediler.

                Festivale Ankara Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'ndan katılan Melek Ayçin Yıldırım, "Eğirdir Klasik Müzik Festvali için buradayım. Burada ikinci yılım. Burada piyano eğitimi veriyoruz. Buraya ikinci defa geldim, buranın fiziki şartları çok güzel, belediyenin imkanları çok iyi. Herkesin ilgi ve alakası çok çok iyi. Belediye Başkanımız Ömer Şengöl'e verdiği desteklerden dolayı da ayrıca teşekkür ediyorum" dedi.

                Eskişehir Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarın’dan katılan Sedat Özdemir, "Eğirdir'de küçük çocuklara ders vermekten dolayı çok mutluyuz. Böyle bir etkinliği düzenleyen ve her türlü desteği veren Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum" dedi.

                Organizasyon Sorumlusu İlkay Can Şengöl, "Klasik müzik festivalimizin üçüncü senesine geldik. Değişik üniversitelerden bir sürü eğitmenimiz var. Bu yıl derslerimiz Muazzez ve Yaşar Şapçı İlkokulu'nda oluyor. Tüm çocuklarımız bekliyoruz. Her cuma ve cumartesi konserlerimiz olacak. Her şey ücretsiz. Kurslar konserler ücretsiz. Belediyemize verdiği desteklerden dolayı çok teşekkür ediyoruz. Kursların verildiği okulu bizlere açan Kaymakamlığımıza ve Milli Eğitim Müdürlüğüne teşekkür ediyoruz.  Biz müziğin içinde tüm Eğirdirlinin girmesini bekliyoruz. Müzik sihirli bir dünya. Hep beraber güzel saatler geçirmek istiyoruz. Emeği geçen herkese yardımlarından dolayı teşekkür ediyoruz" dedi.

                Eğirdir Klasik müzik festivali etkinlikleri kapsamında Eğirdir’de öğrencilere ücretsiz piyano, keman ve flüt kursları düzenlenirken, kursiyerler ve eğiticiler her hafta cuma ve cumartesi günü saat 19.00’da Ayastefanos kilisesinde konser verecekler.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap