?Gizemli Çocuklar Doğada? Projesi Sona Erdi

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,?Gizemli Çocuklar Doğada? Projesi Sona Erdi
Haberin Tarihi: 14.7.2017 12:01:00 - Okunma Sayısı:3382 defa okundu.

SDÜ Eğirdir Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunca yürütülen “2017 I. Dönem TUBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Desteklediği “Gizemli Çocuklar Doğada” projesi, gerçekleştirilen veda yemeğiyle sonlandı.

“Gizemli Çocuklar Doğada” Projesi Sona Erdi

Süleyman Demirel Üniversitesi Eğirdir Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunca yürütülen “2017 I. Dönem TUBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Desteklediği “Gizemli Çocuklar Doğada” projesi, gerçekleştirilen veda yemeğiyle sonlandı. Yemeğe, proje yürütücüsü Yrd. Doç. Dr. Hulusi Alp, projenin uzmanları, Doç. Dr. Mehmet Ali Tabur, Öğr. Gör. Sinan Tarkan Aslan, Öğr. Gör. Muhammet Bener, proje sağlık uzmanı Öğr. Gör. Asuman Kocakaya, proje rehberi Fatma Aslan, proje ekibinde yer alan Eğitimciler ve Eğirdir Sağlık Hizmetleri MYO öğrencileri, Otistik çocuklar ile aileleri, SDÜ ulaştırma şube müdürü Necmi Gönendi, SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Saltan, Eğirdir Belediyesi Başkanı Ömer Şengöl, katıldı.

Yemekte ilk olarak proje yürütücüsü, Eğirdir Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hulusi Alp konuşma yaptı. Yrd. Doç. Dr. Hulusi Alp konuşmasında 10 gün süren projede, ailelerle ve çocuklarla tanışmaktan ve onlarla güzel vakit geçirmekten büyük mutluluk duyduğunu dile getirdi. Ekip olarak böyle bir projeyi hayat geçirmekten de çok memnun olduğunu söyledi. Yrd. Doç. Dr. Hulusi Alp konuşmasında projeye destek veren SDÜ Rektörlüğüne, Eğirdir Belediyesine, Eğirdir Meslek Yüksek Okul Müdürlüğüne, SDÜ Ulaştırma Daire Başkanlığına ve SDÜ Mavi Göl Otel çalışanlarına teşekkür etti. Bu projenin daha sonraki dönemlerde de devam etmesi için ekip olarak çalışma yapacaklarını ifade eden Alp, proje ekibi olarak her zaman ailelerin ve çocukların yanlarında olduklarını söyleyerek konuşmasını tamamladı.

Proje yürütücüsü Yrd. Doç. Dr. Hulusi Alp'in konuşması bittikten sonra bir konuşma da Eğirdir Sağlık Hizmetleri MYO Müdürü Doç. Dr. Mehmet Ali Tabur gerçekleştirdi.

Eğirdir Sağlık Hizmetleri MYO Müdürü ve aynı zamanda projenin uzmanı Doç. Dr. Mehmet Ali Tabur da konuşmasında; Otistik çocuklar ve aileleri ile birlikte çeşitli eğitim etkinlikleri yaptıklarını ifade ederek “Ben ve diğer hocalarımız da ailelere verdiğimiz eğitimlerle onların hayatlarını kolaylaştırmak için birikimlerimizi paylaştık. ‘pozitif psikoloji ve pozitif düşünce’ hepimizin ihtiyacı olan ‘ilk yardım eğitimi’, ‘hareket eğitimi’, gibi konularda eğitim verildi. Tabi bu eğitimler konferans ve ders niteliğinde olmanın ötesinde on gün boyunca doğa ve yakın çevre illere geziler düzenlendi. Bu geziler kapsamında, ilk olarak Gölcük Tabiat Parkına, SDÜ Botanik Parkına, Pamukkale’ye, Kaklık Mağarasına, Akdağ Milli Parkına, Burdur Gölüne, Salda Gölüne, Yarışlı Gölüne, Antalya Hayvanat Bahçesine, Düden Şelalesine, Kurşunlu Şelalesine, Kovada Gölü ve Yazılı Kanyona gidildi. Burada bulunan bitki örtüsünü yerinde gören öğrencilerimiz ve aileleri, bu çevrede yaşayan yaban hayvanlarının maketlerini de yakından görme fırsatı yakaladılar. Yapılan piknik, doğa yürüyüşü ve oynanan oyunlarla verimli bir gezi etkinliği yapılmış oldu. Tabi bu tür gezileri, her zaman yapmak aileler için mümkün olmayabilir. Proje kapsamında yakın çevre gezileri ile aileler de çocukları ve diğer aileler ile birlikte değişik tecrübeler kazanmış oldular." dedi. Son olarak proje kapsamında uzmanların özel çocuklara ve ailelere verilen eğitimin önemli katkı sağladığını vurgulayan Doç. Dr. Mehmet Ali Tabur, projenin hayata geçmesinden ve verimli bir şekilde sonlanmasından mutluluk duyduğunu, doğanın rehabilite eden yönünü çocuklara ve ailelere gösterme imkanı bulduklarını dile getirerek "doğanın bize dost olduğunu bugün olduğu kadar yarın da ona muhtaç olduğumuzu anlatma imkanı bulduk” dedi.

Daha sonra bir konuşma yapan SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Saltan ise özetle şunları söyledi: “…Bir toplumun başarılı olması için mutlu olması yeterlidir diye düşünüyorum. Bizler çocuklarımızın üzerine çok fazla gidiyoruz. Bazı şeyleri yapmak için çok sıkıştırıyoruz. Bence her şeyin çözümü mutlulukta. Mutlu olan her insan her şeyi yapar, mutlu olur ve bizim için, toplumumuz için, ülkemiz için bir gelecek oluşur. Bu açıdan bu proje önemli. İnsanları küçük dokunuşlarla mutlu edebiliyorsunuz. Eğirdir SHMYO’na böyle bir projeye imza attıkları için çok teşekkür ediyorum ve sizlerle gurur duyduk. Kendisini toplumda kötü hisseden otistik çocuklarımızın ailelerine ve çocuklarımıza kendilerini nasıl iyi hissettirebiliriz açısından ışık gösterdikleri için proje ekibine çok teşekkür ediyorum” dedi.

Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl ise “Böyle anlamlı bir projeye imza atan Eğirdir Sağlık Hizmetleri MYO müdürlüğünü ve proje ekibini gönülden kutluyorum, böyle güzel ve faydalı projelerin devam etmesini diliyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından plaket ve katılım belgelerinin verilmesine geçildi.

SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Saltan projeye vermiş olduğu katkılardan dolayı Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl’e plaket takdim etti.

Eğirdir SHMYO Müdürü Doç. Dr. Mehmet Ali Tabur, desteklerinden dolayı SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Saltan’a plaket takdim etti.

Proje yürütücüsü Yrd. Doç. Dr. Hulusi Alp katkı ve desteklerinden dolayı Eğirdir Sağlık Hizmetleri MYO Müdürü Doç. Dr. Mehmet Ali Tabur’a plaket takdim etti.

Proje yürütücüsü Yrd. Doç. Dr. Hulusi Alp katkı ve desteklerinden dolayı SDÜ Ulaştırma Şube Müdürü Necmi Gönendi’ ye plaket takdim etti.

Proje yürütücüsü Yrd. Doç. Dr. Hulusi Alp katkı ve desteklerinden dolayı proje ekibinde yer alan eğitimcilere katılım belgesi takdim etti.

Projeye katılan otistik çocukların ailelerine proje uzmanı Öğr. Gör. Sinan Tarkan Aslan katılım belgesi takdim etti.

Projeye katılan otistik çocuklara proje uzmanı Öğr. Gör. Muhammet Bener katılım belgesi takdim etti.

Projede görev alan Eğirdir Sağlık Hizmetleri MYO öğrencilerine proje sağlık uzmanı Öğr. Gör. Asuman Kocakaya katılım belgesi takdim etti.

Plaket ve katılım belgelerinin verilmesinin ardından yemeğe geçildi.


Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap