Emekli Orgeneral Adnan Doğu, Eğirdir'e geldi

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Emekli Orgeneral Adnan Doğu, Eğirdir'e geldi
Haberin Tarihi: 28.7.2017 14:27:00 - Okunma Sayısı:2151 defa okundu.

Jandarma Eski Genel Komutanı Emekli Orgeneral Adnan Doğu, Eğirdir'e gelerek çeşitli ziyaretlerde bulundu.

Emekli Orgeneral Adnan Doğu, Eğirdir'e geldi

Jandarma Eski Genel Komutanı Emekli Orgeneral Adnan Doğu, Eğirdir'e gelerek çeşitli ziyaretlerde bulundu.

Jandarma eski Genel Komutanlarından Emekli Orgeneral Adnan Doğu, 1950'li ve 1970'li yıllarda görev yaptığı Eğirdir'e geldi. 91 yaşındaki emekli Orgeneral Adnan Doğu, Kaymakam Abdullah Akdaş ile Belediye Başkanı Ömer Şengöl'ü makamlarında ziyaret etti. Ziyaretlerde  E. Org. Doğu'ya Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Albay Selçuk Emirdağ da eşlik etti.  

Başkan Ömer Şengöl'ü geçmiş yıllardan tanıdığını ve Eğirdir'e gelmişken ziyarette bulunduğunu belirten Orgeneral Adnan Doğu, Eğirdir'i hiç unutamadığını söyledi. Başkan Şengöl ile uzun süre sohbet eden Emekli Orgeneral Doğu daha sonra Belediye önünde hatıra fotoğrafı çekildi. 

Emekli Orgeneral Adnan Doğu'nun eşi Nur Doğu'nun Türkçe öğretmeni olduğu ve Başkan Şengöl'ün derslerine girdiği öğrenilirken, Adnan Doğu'nun da İngilizce derslerine girdiği belirtildi. 

Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı'ndan Kıbrıs Barış Harekatı'na katılmak üzere Eğirdir'den uğurlanan birliklerin komutanlığını yapmış olan Orgeneral Adnan Doğu, ilçemizdeki ziyaretleri süresince eski tanıdıkları ile de biraya gelerek hasret giderdi.


Hemşehrimiz, milli hatip İbrahim Sarıdaş, belediye eski başkanlarından Tacettin Gencay, Hastanemiz eski başhekimlerinden Merhum Op. Dr. İsa Köklü’nün eşi Güler Köklü ile biraya gelen Org. Doğu, Eğirdir'de görev yaptığı yıllardaki anılarını paylaştı.  

Kervansaray  Mezarlığı'na giderek ahirete intikal etmiş arkadaşlarının ve tanıdıklarının mezarlarına ziyarette bulunan Emekli Orgeneral Adnan Doğu daha sonra ilçemizden ayrıldı.


Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap