Klasik Müzik Festivaline muhteşem kapanış

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Klasik Müzik Festivaline muhteşem kapanış
Haberin Tarihi: 1.8.2017 14:43:00 - Okunma Sayısı:2843 defa okundu.

Klasik Müzik Festivali geçtiğimiz Cuma akşamı Akpınar Seyir Tepesi'nde "Beğendiğim Yerde Çalarım" projesi kapsamında Nevzat Kalender'in ışın yayı şovu ve Cumartesi akşamı Ayastefanos Kilisesinde yapılan Kapanış Konseri ile son buldu.

Klasik Müzik Festivaline muhteşem kapanış

            Eğirdir Belediyesi tarafından bu yıl 3.sü düzenlenen Klasik Müzik Festivali geçtiğimiz Cuma akşamı Akpınar Seyir Tepesi'nde "Beğendiğim Yerde Çalarım" projesi kapsamında Nevzat Kalender'in ışın yayı şovu ve Cumartesi akşamı Ayastefanos Kilisesinde yapılan Kapanış Konseri ile son buldu.

            Eğirdir Belediyesi tarafından bölgedeki gençlerin klasik müziği yakından tanıyabilmeleri, müzik öğrencileri için de eğitici ve yaratıcı olanakları sağlayabilmek amacıyla ilki 2015 yılında yapılan Klasik Müzik Festivalinin 3.sü, Akpınar Seyir Tepesi'nde ışın yayı şovu ve Ayastefanos Kilisesinde yapılan kapanış konseri ile son buldu.

Işın yayı şovu

            Cuma akşamı "beğendiğim yerde çalarım" projesi kapsamında Türkiye'nin tarih turistlik ve doğal güzellikleri olan bölgelerde konser veren Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Keman Sanatçısı Nevzat Kalender, ışın yayıyla büyüledi. Muhteşem Eğirdir Gölü ve ilçe manzarasına karşı verilen konserde çok sayıda müzik sever hazır bulunurken, manzara için seyir tepesine çıkanlara da sürpriz oldu.

Kapanış konserine yoğun ilgi

            Konserde bir ay boyunca öğrendiklerini sergileyen öğrencilerin yanı sıra eğitmenler de sergiledikleri performansla büyük beğeni topladı. Kapanış konserinde ayrıca festival boyunca yapılan geri dönüşüm atıkları toplama yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri de takdim edildi.

            Kapanış konserinde Acapella grubu büyük beğeni toplarken, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Keman Sanatçısı Nevzat Kalender birbirinden güzel eserleri dinleyiciyle buluşturdu.

Başkan Şengöl'den teşekkür konuşması

            Konserde konuşan Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl "Üç yıldır gönüllü olarak  Eğirdir'de olmadık bir şeyi kızım, torunum, hocalarımızın yardımlarıyla sürdürüyoruz. Bu yıl Yeni hocalarımız geldi. Hocalarımız gidecekler seneye başka arkadaşlarımızı gönderecekler. Kiliseyi geçen yıllara göre daha hazır hale getirdik. Bugün finali yapıyoruz. Bu festivalin Eğirdir'e ve çocuklarımıza da öğretildikleri takdirde bir şeyler öğrenmelerini ve medeni cesaretlerini sağladığımız kanaatindeyim. Tabi ki hatalarımız vardır. Bunlar da zaman içinde gelişeceklerdir. Müzikten kazanacaklar, Müzikten öğretmen olacakları kanaatindeyim. Bir aydır emeği geçen belediye personellerimiz dahil herkese teşekkür ediyorum. Sizlere de geldiğiniz için teşekkür ederim. Hatalarımız oldu ise ben komite ve hocalarımız adına özür diliyorum. Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Keman Sanatçımız Nevzat Kalender ve Piyano eğitmenimiz Sinem PETENKAYA'ya bizleri burada yalnız bırakmadıkları için özellikle teşekkür ediyorum" dedi.

 


Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap