Restorasyon Bitti, Eğirdir Belediyesi Devrede

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Restorasyon Bitti, Eğirdir Belediyesi Devrede
Haberin Tarihi: 24.8.2017 18:03:00 - Okunma Sayısı:2124 defa okundu.

Antalya Vakıflar Bölge Müdürlüğünce yürütülen Eğirdir Dündar Bey Medresesinin restorasyonu bitti ama Eğirdir Belediyesi tarafından Medrese girişinde ve çevresinde çalışmalar devam ediyor.

Restorasyon Bitti, Eğirdir Belediyesi Devrede

               Antalya Vakıflar Bölge Müdürlüğünce yürütülen Eğirdir Dündar Bey Medresesinin restorasyonu bitti ama  Eğirdir Belediyesi tarafından Medrese girişinde ve çevresinde çalışmalar devam ediyor.


               Akdeniz Bölgesinin en eski tarihi kültür mirası olan Eğirdir Dündarbey Medresesinde Antalya Vakıflar Bölge Müdürlüğünce yürütülen restorasyon çalışmaları sona erdi, fakat Eğirdir Belediyesi medrese ve çevresinde düzenleme çalışmalarına devam ediyor.

               12 oda ve büyük avludan oluşan 750 yıllık tarihi Medresenin 2016 yılı Haziran ayında başlayan restorasyon çalışmaları bir yılı aşkın süredir devam ediyordu. Restorasyonu yapan Boyut Grup Restorasyon Ticaret ve Limited Şirketi çalışmalarının bittiği gerekçesi ile Medresenin inşaat kalıntılarını, giriş kapısını ve girişteki demir korkuluk ve benzeri işlerini yarıda bırakınca Eğirdir Belediyesi harekete geçti ve Belediye Başkanı Ömer Şengöl'ün talimatları doğrultusunda başlayan çevre düzenlemesi, tarihi medresenin girişine korkuluk, taşların yenilenmesi çalışmaları devam ediyor.


               Çalışmaları yerinde inceleyen Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl; “Tarihi Medresemize yapılan restorasyon sonrasında bir çok eksiklikler olduğunu fark ettik ve yine devletimizin yarım kalan bir işini belediye olarak üstlendik ve tamamlamaya çalışıyoruz. Korkuluk, taş döşeme ve giriş kapısının tamirat ve yapım işlerine başladık. Güzel bir tarihi eseri korumak, güzelleştirmek ve restore edenlerden kalan parçaları tamamlayarak gelecek nesillere aktarabilmenin gayreti içerisindeyiz" dedi.  

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap