Zafer, Eğirdir?de Coşkuyla Kutlandı?

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Zafer, Eğirdir?de Coşkuyla Kutlandı?
Haberin Tarihi: 30.8.2017 17:12:00 - Okunma Sayısı:1725 defa okundu.

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 95’nci yıl dönümü tüm yurtta olduğu gibi Eğirdir’de de düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Zafer, Eğirdir’de Coşkuyla Kutlandı…

Eğilmez başımıza taç yaptık hürriyeti,

Zaferle kalbimize yazdık cumhuriyeti…

Sakarya’dan su içen o çelik süngülerle,

Yuvaları dağılmış, yılmaz bir avuç erle,

“Hedef Akdeniz, asker!” diyen parmağa koştuk;

Zafer bahçelerinden gül koparmağa koştuk.

Yol gösterdi göklerden bize binlerce yıldız,

Kıpkızıl ufuklardan taştı al bayrağımız.

Koştuk aslanlar gibi kükreyip dağdan dağa

Canavarlar dişinden vatanı kurtarmağa.

Eğilmez başımıza taç yaptık hürriyeti,

Zaferle kalbimize yazdık cumhuriyeti.

                30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 95’nci yıl dönümü tüm yurtta olduğu gibi Eğirdir’de de düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

                30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları bugün saat 09.00’da Kaymakam Abdullah Akdaş, Garnizon Komutanı Tuğg. Ömer Faruk Bozdemir ve Belediye Başkanı Ömer Şengöl’ün Atatürk Anıtı’na çelenkleri sunması ile başladı. Çelenk sunumunu müteakip Devletimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal eden aziz şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşımız söylenildi.

                Daha sonra Kaymakam Abdullah Akdaş, Garnizon Komutanı Tuğg. Ömer Faruk Bozdemir, Cumhuriyet Savcısı Cihat Balasar ve Belediye Başkanı Ömer Şengöl, Kaymakamlık makamında tebrikleri kabul ettiler.

                Kaymakam Akdaş, Garnizon Komutanı Tuğg. Bozdemir ve Belediye Başkanı Şengöl, saat 10.00’da Hükümet Meydanında  törene iştirak eden Askeri Birliklerin ve halkın bayramını kutladılar.

                Türk Silahlı Kuvvetleri adına günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığından P. Binbaşı Muzaffer Yalçın yaptı.

                Törende, Emekli Tarih Öğretmeni Milli Hatip hemşehrimiz İbrahim Sarıdaş da her yıl olduğu gibi bu yılda coşkulu bir konuşma yaptı.

                Teke Yöresi Beğeniyle İzlenildi…

                30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları çerçevesinde Eğirdir Halk Eğitim Merkezi bünyesinde usta öğretici Uğur Soyçiçek yönetiminde Eğirdir’li gençler, yöremize has olan Teke Yöresi oyunlarını sergilediler. Gençlerin halk oyunları törene katılanlardan büyük beğeni aldı.

                Mehteranla Coştuk…

                30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları çerçevesinde Eğirdir Belediyesi tarafından ilçemize davet edilen Isparta Erenler Mehteran takımı birbirinden güzel marşları ve kahramanlık türkülerini seslendirdiler. Vatandaşlarımız da marşlara eşlik etti.

                Zafer Bayramı dolayısıyla düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerin verilmesinden sonra Program, tören geçiti ile sona erdi.

30 Ağustos Zafer bayramı töreninde vatandaşlarımıza Eğirdir Belediyesi tarafından Türk Bayrağı dağıtıldı, dondurma ikram edildi.

                Bu zaferi bizlere hediye eden devletimizin kurucusu başkomutanımız Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmetle, sevgiyle, minnetle anıyoruz…

EMEL TURAN KARTAL

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap