TARİHİ LOKOMOTİF, TARİHİ GAR'A ÇOK YAKIŞTI

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,TARİHİ LOKOMOTİF, TARİHİ GAR'A ÇOK YAKIŞTI
Haberin Tarihi: 23.9.2017 13:12:00 - Okunma Sayısı:1882 defa okundu.

MİLLETVEKİLİMİZ SAİD YÜCE: "EĞİRDİR-ISPARTA TREN HATTININ AÇILMASI İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR..."

TARİHİ LOKOMOTİF, TARİHİ GAR'A ÇOK YAKIŞTI

MİLLETVEKİLİMİZ SAİD YÜCE: "EĞİRDİR-ISPARTA TREN HATTININ AÇILMASI İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR..."

               İlçemizde dün Uşak'tan getirilen tarihi buharlı tren lokomotifi ile arkasındaki Tender'in (kömür ve su deposu), Tarihi Eğirdir Garı'nda, manevra makasının üzerine yerleştirilmesi, hemşehrilerimiz tarafından büyük sevinç ve memnuniyetle karşılandı.

               Dün öğle saatlerinde iki tır üzerinde gelen lokomotif ve tenderin, manevra makası üzerine yerleştirme çalışmaları gece saat 23.00'e kadar devam etti.

               2001 yılı kasım ayında tren seferlerinin durdurulduğu ve 2002 yılında da tamamen kapatılan Tarihi Eğirdir Garı'na, tarihi buharlı tren lokomotifinin yerleştirilmesi haberimiz sosyal medyada da geniş yer buldu.

               Uşak'tan getirilen tarihi lokomotif ile tenderin temizliği ve aslına uygun boyama işlemlerinin de Devlet Demir Yolları (DDY) tarafından yapılacağı ve düzenlenecek bir protokol ile Eğirdir Belediyesine devredileceği, çevre peyzajının da Eğirdir Belediyesi tarafından yapılacağı bildirildi.

              

               GÖLLER BÖLGESİ EKSPRESİ İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR ...

               Dönemin en hızlı lokomotiflerinden olan ve ekspres seferlerde kullanılan tarihi buharlı tren lokomotifinin Eğirdir'e gelmesinde büyük gayretleri olduğunu öğrendiğimiz Ak Parti Isparta Milletvekili Said Yüce de "Göller Ekspresi"nin, Isparta-İzmir tren seferlerinin yeniden başlaması için çalışmalarını yoğun şekilde sürdürdüklerini söyledi. Kendileriyle telefonda konuştuğumuz Milletvekilimiz Said Yüce, Eğirdir-Isparta hattının yeniden açılması için de azami gayreti gösterdiklerini ve konu ile ilgili çalışmaların sürdürüldüğünü belirterek, "Gazeteniz vasıtasıyla Eğirdirli hemşehrilerime selamlarımı gönderiyorum. İnşallah müjdeli haberleri sizlerle paylaşırız..." ifadelerini kullandı.

               Gazetemizi arayan ve mail yoluyla bizlere ulaşan hemşehrilerimiz de haberden duydukları memnuniyeti dile getirerek, 32 Km'lik Bozanönü-Eğirdir tren hattının bir an önce yapılmasını, halen proje aşamasında olan Antalya-Burdur-Isparta hızlı tren hattına Eğirdir'in de "ARA İSTASYON" olarak bağlanması için proje kapsamına alınmasını istediler.

               Tarihi Eğirdir Garı'na, tarihi lokomotifin gelmesinde azami gayret gösterdiğini öğrendiğimiz Milletvekilimiz Sayın Said Yüce'ye, DDY 7. Bölge Müdürü Sayın Adem Sivri'ye, Kaymakamımız Sayın Abdullah Akdaş'a, Belediye Başkanımız Sayın Ömer Şengöl'e, Isparta Gar Müdürü hemşehrimiz Sayın Hüseyin Uçar'a, Eğirdir halkı adına teşekkür ediyor, saygılarımızı sunuyoruz.

(AKIN GAZETESİ - EĞİRDİR)

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap