Eğirdir Mehmet Akif Ersoy İlkokulu Nasreddin Hoca Fıkra Canlandırma Yarışması?na Katılıyor?

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir Mehmet Akif Ersoy İlkokulu Nasreddin Hoca Fıkra Canlandırma Yarışması?na Katılıyor?
Haberin Tarihi: 13.10.2017 17:41:00 - Okunma Sayısı:4030 defa okundu.

Akşehir Belediyesi ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği ile İlkokullar arasında düzenlenen Ulusal Nasreddin Hoca Fıkra Canlandırma Yarışması’na Isparta’yı temsilen Eğirdir Mehmet Akif Ersoy İlkokulu katılacak.

Eğirdir Mehmet Akif Ersoy İlkokulu Nasreddin Hoca Fıkra Canlandırma Yarışması’na Katılıyor…

                Akşehir Belediyesi ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği ile İlkokullar arasında düzenlenen Ulusal Nasreddin Hoca Fıkra Canlandırma Yarışması’na Isparta’yı temsilen Eğirdir Mehmet Akif Ersoy İlkokulu katılacak.

                Nasreddin Hoca Anma Günleri 24-26 Ekim tarihleri arasında Akşehir Kültür Merkezinde gerçekleştirilecek olan yarışmaya Türkiye genelindeki tüm özel ve resmi ilkokulların katılabileceği 26 Ekim 2017 tarihinde ise final yapılacağı bildirildi.

                Yarışma öncesi Isparta’yı temsil edecek olan ilçemiz Mehmet Akif Ersoy İlkokulu dün saat 15.30’da Eğirdir Meyvecilik Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü (MAREM) toplantı salonunda prova çalışması yaptı.

                Nasreddin Hoca Fıkra Canlandırma Yarışması’nda Mehmet Akif Ersoy İlkokulu 2/A sınıfı öğrencileri sınıf öğretmenleri Necla Koçal yönetiminde 23 Ekim 2017 Pazartesi günü yola çıkacaklar.

 Nasreddin Hoca’yı Melih Ünver, Evliya Çelebi’yi Mehmet Efe Ünsal canlandıracak. Ayşe Rana Ünlü, Buse Akkulak, Hanım Ceylin Bal, İbrahim Cankut Korkut, Kenan Karadağ, Neva Köklü, Nisa Nur Çelik, Zühtü Taha Gürfidan sahnede görev alacaklar.

Nasreddin Hoca Fıkra

Canlandırma Yarışması:

                Akşehir Belediyesi tarafından düzenlenen bu yarışma ile; Kültürel mirasımızı ve bu miras içerisinde yer alan ünlü halk bilgesi, devrinin ilim adamı, nüktedan Nasreddin Hoca'yı daha geniş kitlelere tanıtmak, Kültürler ve ülkeler arası iletişime, paylaşıma katkıda bulunmak, Nasreddin Hoca'nın kişiliğinde ülkemiz ve insanını gerçek kültürü ve gerçek yapısıyla tanıtmak, Nasreddin Hoca'nın dünya kültürünün zenginlikleri kapsamında algılanması, tanıtılması, hak ettiği ilgiyi bulmasını sağlamak, Nasreddin Hoca fıkralarının ülkemiz çapında ilkokul düzeyindeki öğrenciler tarafından canlandırılmasının yapılmasını sağlamak, İlkokul düzeyindeki öğrencilerin kişisel gelişimlerine katkıda bulunmak, estetik duyum, sahne sanatı beğenilerini geliştirmek, Tiyatro sanatının gelişimine katkıda bulunmak, Ders dışı sanatsal etkinliklerde bulunma alışkanlığı ve zevkinin oluşmasına katkı sağlamak, Hoşgörü, başkalarına saygı, bilginin yaşama aktarılması, kendini ifade etme, üretilenlerin gelecek kuşaklara aktarılması gibi kazanımları sağlamak amaçlanıyor...

                Nasreddin Hoca Fıkra Canlandırma Yarışması’nda ilimizi ve ilçemizi gururla temsil edecek olan  öğrencilerimize gönülden başarılar diliyoruz.

EMEL TURAN KARTAL (AKIN)

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap