Ada Ülkesi Sanatçıları'nın Karma Sergisi açılıyor

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Ada Ülkesi Sanatçıları'nın Karma Sergisi açılıyor
Haberin Tarihi: 26.10.2017 17:10:00 - Okunma Sayısı:2704 defa okundu.

Cittaslow (Sakin Şehir) Türkiye 12. Koordinasyon Komitesi Toplantısı'na özel, Ada Ülkesi Sanatçıları tarafından karma sergi açılıyor. Karma Sergi, 27 Ekim 2017 Cuma günü saat 18.00'de Eskiciler Konağı Nis Otel'de açılacak.

Ada Ülkesi Sanatçıları'nın Karma Sergisi açılıyor

                Cittaslow (Sakin Şehir) Türkiye 12. Koordinasyon Komitesi Toplantısı'na özel, Ada Ülkesi Sanatçıları tarafından karma sergi açılıyor. Karma Sergi, 27 Ekim 2017 Cuma günü saat 18.00'de Eskiciler Konağı Nis Otel'de açılacak.

                Cittaslow (Sakin Şehir) Türkiye 12. Koordinasyon Komitesi Toplantısı kapsamında Bizim Eğirdir Platformu'nun girişimleriyle gerçekleşecek olan Ada Ülkesi Sanatçılarının hazırladığı  karma sergi  herkese açık olacak.

                Ada Ülkesi Sanatçıları adına yapılan basın açıklamasında ,"Uluslararası bir terim olan Yavaş Şehirler anlayışındaki en önemli maddelerden olan sanat ve sanatın temsilcileri bu etkinlikte ve ilerleyen süreçte kendilerine giderek artan değerin verilebilmesi için çalışacaklardır. Şehrin ve toplumun beraberce bahsi geçen anlayış çerçevesinde korunması ve ilerlemesi için mimarlar, mühendisler, yerel yönetimler ve sanatçıların ortak hareketini temsilen Eğirdir’de bulunacaklardır. Tasarlanan ve tasarlanacak projelerde, etkinliklerde sanatçılar hiçbir yardım ve destekten çekinmeyeceklerinin nişanesi olarak bu sergiyi düzenlemişlerdir. Şehirlerimiz tarihte olduğu gibi yine sanatla iç içe olsun, projelerimiz sanat ile taçlandırılsın felsefesi ile bir araya gelmişlerdir.  Eleştirel sanat siyasi, ekonomik ve entellektüel söylemin bir biçimidir. Eleştiri olmadan ilerleme ve medeniyetten bahsedilemez. Günümüzde sanata olan ilginin azalması dolayısı sanatın toplumdan uzaklaşması söz konusudur. Cittaslow ve bunun gibi uluslararası organizasyonlar sanatı tekrardan şehrin kalbine yerleştirebilir. 18.yy. da kurulan St. Petersburg ‘‘Kuzeyin Venedik’i ’’ unvanını, mimar ve mühendislerin şehri beraber inşa ettikleri sanatçılar sayesinde hak etmiştir. Güzel ülkemizin bütün güzel şehirlerine sevgilerimizi ve özlemlerimizi iletiyoruz" denildi.

                Serginin organizasyonunu ise büyük bir özveri ile Keziban Ertuğrul Yıldırım, Mehmet Nuri Kıvrak ve Çetin Meydan birlikte hazırladılar.

                Ada Ülkesi Sanatçıları, Keziban Ertuğrul Yıldırım, Mehmet Nuri Kıvrak, Mahmut Toprak, Tuncer Aracı, Hüseyin Erinç, Serkan Yumak, Mehmet Şahin, Sevil Yıldız, Murat Koç, Gülsün Hız, Hale İşler Çevik, Derya Bardakçı, Sema Köse Tongal ve Gülay Yıldırım Milli, 27 Ekim 2017 Cuma günü saat 18.00'de Eskiciler Konağı Nis Otel'de açılacak sergide eserlerini sergileyecekler.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap