ATATÜRK ANITI VE YENİ TÖREN ALANI, CUMHURİYET BAYRAMI'NA YETİŞECEK

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,ATATÜRK ANITI VE YENİ TÖREN ALANI, CUMHURİYET BAYRAMI'NA YETİŞECEK
Haberin Tarihi: 26.10.2013 11:43:00 - Okunma Sayısı:2071 defa okundu.

12 Ton ağırlığına yakın kütük Mermerden oluşan Atatürk Anıtı'nın Kaidesi Yerleştirildi

12 Ton ağırlığına yakın kütük Mermerden oluşan Atatürk Anıtı’nın Kaidesi Yerleştirildi

 

ATATÜRK ANITI VE YENİ TÖREN ALANI, CUMHURİYET BAYRAMI’NA YETİŞECEK

 

            Tarihî Eğirdir Kalesi’nin önündeki eski trafo binasını yıkan Eğirdir Belediyesi, gerekli taban çalışmalarının ardından Atatürk Anıtı’nın kaidesini yerleştirdi.

            Eğirdir Belediyesi tarafından yapılan Atatürk Anıtı ve tören alanı için çalışmalar bütün hızıyla devam ediyor.

            Atatürk Anıtı’nın bulunacağı alanda tabanının güçlendirilmesi için demirli beton döküldüğünü belirten Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, “Çelenk merasimlerinin daha güvenli ve daha uygun bir şekilde yapılabilmesi, yıllardır dile getirilen sıkıntıların giderilmesi için geleceğe dönük olmak üzere tesbit edilen Tarihî Eğirdir Kalesi önüne Atatürk Anıtı, Belediyemiz tarafından yaptırılmaktadır. Bu konuda Kaymakamımız, Garnizon Komutanımız ve halkımızla birlikte aynı düşünce içerisinde olduk. Meydana gelecek eser hepimizin olacaktır. Dündar Bey Medresesi yanında bulunan halen çelenk merasimi yeri olarak kullanılan parktaki Atatürk Anıtı aynen kalacaktır. Kale önünde yapımına devam edilen Atatürk Anıtı’nı Cumhuriyet Bayramımıza yetiştirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Atatürk Anıtı’nın kaidesi işlenmiş bütün mermer halinde yerine konuldu. 12 ton civarında olduğu belirtilen bütün mermerden yapılı kaidenin etrafındaki basamak ve zemin mermerle döşeniyor” dedi.

            İşin bizzat takipçisi olarak Başkan Özmeral’i yapılan düzenleme çalışmalarında görenler, yer seçiminin çok isabetli olduğunu söylerken, kaide konulduktan sonra hep birlikte günün hatırasına fotoğraf çekildiler.

 

-Eğirdir Belediye Basın Bürosundan Bildirilmiştir-

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap