iL GENEL MECLİSİ ÜYESİ HEMŞEHRİMİZ MUSTAFA BAŞ BUZAĞI ÖLÜMLERİNİN ÖNÜNE GEÇİLMESİNİ İSTEDİ

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,iL GENEL MECLİSİ ÜYESİ HEMŞEHRİMİZ MUSTAFA BAŞ  BUZAĞI ÖLÜMLERİNİN ÖNÜNE GEÇİLMESİNİ İSTEDİ
Haberin Tarihi: 4.12.2017 16:04:00 - Okunma Sayısı:1666 defa okundu.

Ak Parti İl Genel Meclisi Üyesi Mustafa Baş, İl genelinde yaşanan buzağı ölümlerinin önüne geçilmesi ve gerekli tedbirlerin alınmasını istedi.

iL GENEL MECLİSİ ÜYESİ HEMŞEHRİMİZ MUSTAFA BAŞ

BUZAĞI ÖLÜMLERİNİN ÖNÜNE GEÇİLMESİNİ İSTEDİ

Ak Parti İl Genel Meclisi Üyesi Mustafa Baş, İl genelinde yaşanan buzağı ölümlerinin önüne geçilmesi ve gerekli tedbirlerin alınmasını istedi. İl Genel meclisi Üyesi Mustafa Baş, buzağı ölümlerinin engellendiği takdirde ülkemizde büyük baş hayvan açığının önemli ölçüde kapatılabileceğini dile getirdi.

Ak Parti İl Genel Meclisi Üyesi Mustafa Baş, İl Genel Meclis Başkanlığına sunduğu önergede " İlimizde hayvancılığın en büyük problemlerinden biri buzağı ölümleridir. Hayvancılıkla uğraşan üreticilerimizin 9 ay gözü gibi baktığı ve tüm karı olan buzağıların ölmesinin hem çiftçimize hem de ülke ekonomisine büyük zararı vardır.

İlimizde buzağı ölümlerinin tesbit edilebilen oranı yüzde 30 gözüktüğü halde bu oran tespit edilememiş olanlarla yüzde 50 üzerindedir. Bu ölümlerin başlıca sebebi IBR, Pastorella ve Ecolidir. Bu ölümleri durdurmak için hastalıkları önleyici septu serum uygulamasına önem verilmesi, halkın bilinçlendirilmesi (hijyen şartları) koruyucu hekimliğinin (hastalığa yakalanmadan önce önlem alınması) geliştirilmesidir. Bu hususta İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile irtibatlı bir çalışma yapılması ve takip edilmesi hususunun İl Genel Meclisinin takdirlerine arz olunur." ifadelerini kullandı.

İl Genel Meclisi Üyesi hemşehrimiz Mustafa Baş'ın İl Genel Meclis Başkanlığına sunduğu önergenin, Isparta İl Genel Meclisi yanısıra Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından da görüşülmesi bekleniyor.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap