EĞİRDİR TURİZMİN KALBİNDE STAND AÇTI

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,EĞİRDİR TURİZMİN KALBİNDE STAND AÇTI
Haberin Tarihi: 7.12.2017 15:36:00 - Okunma Sayısı:3361 defa okundu.

Türkiye’nin turizm alanındaki en önemli buluşmalarından biri olan Travel Turkey İzmir-Turizm Fuar ve Kongresi İZFAŞ-İzmir Fuarcılık Hizmetleri Kültür ve Sanat İşleri A.Ş ve TÜRSAB Fuarcılık Hizmetleri Tic. A.Ş. ortaklığıyla 11. kez kapılarını açtı.

Türkiye’nin turizm alanındaki en önemli buluşmalarından biri olan Travel Turkey İzmir-Turizm Fuar ve Kongresi İZFAŞ-İzmir Fuarcılık Hizmetleri Kültür ve Sanat İşleri A.Ş ve TÜRSAB Fuarcılık Hizmetleri Tic. A.Ş. ortaklığıyla 11. kez kapılarını açtı. 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ev sahipliğinde gerçekleştirilen fuar ve kongre açılışına Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, İzmir Valisi Mustafa Toprak, Adana Valisi Mustafa Büyük, İTO Başkanı Ekrem Demirtaş, TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy ve çok sayıda yabancı konuk katıldı.

fuarizmir’de gerçekleştirilen fuarda ilçemizi, Eğirdir Belediyesi ve Bizim Eğirdir Platformu temsil ediyor.


Bakan Kurtulmuş: 

2023 yılı hedefimiz turizmde dünya üçüncüsü olmak.”

Travel Turkey İzmir Fuarının açılışında konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, 2023 hedeflerinin turizmde dünya üçüncülüğü olduğunu söyledi.

Travel Turkey İzmir'in Türkiye'nin en başarılı fuarlarından biri olduğunu kaydeden Kurtulmuş, Fuarın hazırlanmasında desteği olan tüm kişi ve kurumları tebrik etti. 

Türkiye'nin turizm alanında elinin son derece güçlü olduğunu söyleyen Kurtulmuş, ''Derler ya, 'mal kendi kendini sattırıyor', bizim turizm sektörümüz de öyle. Dünyada en fazla balonun havada olduğu tek yer herhalde Kapadokya'dır. Troya, Anadolu'daki ilk uygarlıklardan biridir. Destanlara konu olmuştur.'' dedi.

2018 yılının Troya Yılı olarak kutlanacağını ve Troya'nın yeniden bir dünya markası olarak gündeme geleceğini ifade eden Kurtulmuş, konuşmasının devamında şunlar söyledi:

''Türkiye gibi büyük bir değeri, kültür ve turizm açısından çok iyi değerlendirmek ve insanlığın büyük bir zenginliği olarak ortaya koymak zorundayız. Sadece yurt dışında tanıtmak değil, bu değerlerin ve zenginliklerin farkına bizim de varabilmemiz için fuarlar son derece önemli.

Turizmi stratejik bir sektör olarak kabul ettik. Sadece klasik deniz, kum, güneş dışında, hem turizmi çeşitlendirmek hem de 12 aya yaymak zorundayız. Ürünlerimizi ve paketlerimizi yenileyerek ve çeşitlendirerek turizmi 12 aya yaymak zorundayız.

Bu büyük zenginliği, aynı zamanda Türkiye'nin kültürel zenginliği olarak kullanmak zorundayız. Bu coğrafyanın en büyük zenginliği, tarihi ve kültürüdür.  Dünyanın en büyük arşivi Türkiye'dir. En büyük kütüphanesi ise Anadolu'nun kendisidir. O yüzden turizmde hem ürün çeşitliliği, hem de pazar çeşitliliği sağlayacağız.

2016 yılında dibe vuran Türkiye turizmi bu yıl iyi bir noktaya geldi ve 2017'nin tüm rakamları sevindirici. 2017'de ağırladığımız turist sayısı 31.4 milyon, elde ettiğimiz turizm geliri ise 26 milyar dolar olacak. 2015'te turizmde dünya altıncısıydık. 2023 yılı hedefimiz turizmde dünya üçüncüsü olmak.”

Başaran Ulusoy:

“Bir sonraki fuara kişisel olarak destek vereceğim”

Fuarın açılışında kısa bir konuşma yapan TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy da Travel Turkey Fuarı'nı İstanbul'dan İzmir'e taşıma kararını nasıl aldıklarını anlatarak başladığı konuşmasında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na bugüne kadar fuara verdikleri destekten dolayı teşekkür etti. Başaran Ulusoy; "2 ay sonra görevi bırakmak üzere olduğum şu günlerde İzmir'de güzel hatıralarım oldu" dedi.

Başaran Ulusoy, konuşmasının sonunda gelecek yıl 12.’si düzenlenecek fuara kişisel olarak destek vereceğini ifade etti

THY Yurtiçi Satış Başkanı Halil İbrahim Polat: 

“Birlikte hareket etmek çok önemli”

Açılışta söz alan THY Yurtiçi Satış Başkanı Halil İbrahim Polat ise, “Tüm sektör paydaşlarının birlikte hareket etmesi bizce çok önemli. Turizm Bakanlığının bu konuda önemli çalışmalar yaptığını biliyoruz. Bu organizasyonu düzenleyen herkese teşekkür ederim” dedi. 

fuarizmir’de gerçekleştirilen fuarda ilçemizi, Eğirdir Belediyesi ve Bizim Eğirdir Platformu temsil ediyor. Dünya ve ülke turizminin İzmir'deki buluşmasına Eğirdir Altıngöl Otel, Lale Pansion ve Eskiciler Konağı Nis Otel Baka desteği ile katılıyor.

Eğirdir Belediyesi elma, kerevit, elma suyu, tanıtım broşürü dağıtmasının yanı sıra ilçede yapılan turizm faaliyetleri konusunda katılımcıları bilgilendiriyor. 

Eğirdir standının büyük ilgi gördüğü fuar 10 Aralık’a kadar ziyaret edilebilecek. 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap