Kaymakam Abdullah Akdaş, Gençlerle Söyleşi Etkinliğinde Buluştu…

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Kaymakam Abdullah Akdaş, Gençlerle Söyleşi Etkinliğinde Buluştu…
Haberin Tarihi: 28.12.2017 14:45:00 - Okunma Sayısı:1309 defa okundu.

Akdaş; “Okuduğunuz Bilgiyi, İlmi pratik hayatınıza aksettiremiyorsanız bunun hiçbir manevi değeri yok!”

Kaymakam Abdullah Akdaş, Gençlerle Söyleşi Etkinliğinde Buluştu…

Akdaş; “Okuduğunuz Bilgiyi, İlmi pratik hayatınıza aksettiremiyorsanız bunun hiçbir manevi değeri yok!”

Eğirdir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Eğirdir’de Kariyer Günleri etkinlikleri düzenleniyor. İlk etkinliğe konuşmacı olarak Kaymakam Abdullah Akdaş katıldı.

Eğirdir Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu’nda bugün gerçekleşen programa; Kaymakam Abdullah Akdaş, Eğirdir İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Sezgin, Şube Müdürü Gönül Şahin, Eğirdir Yurt-Kur Müdürü Mevlüt Aydın, Okul Müdürü Hasan Ceylan, öğretmenler ve gençler katıldı.

Değerler Eğitim Projesi kapsamında toplumumuzu ayakta tutan milli ve manevi değerlerimize yönelik söyleşi etkinliğinde gençlerle buluşan Kaymakam Abdullah Akdaş, önemli açıklamalarda bulunarak, mülki idare amirliği konusunda öğrencilerle tecrübelerini paylaştı.

Programın açılış konuşmasını Eğirdir Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Hasan Ceylan yaptı.

Ceylan: “Bir medeniyetin oluşumunda maddi unsurlar kadar milli ve manevi değerler de önemlidir. Medeniyetleri oluşturan insandır. İnsan ise hem maddi hem de manevi özellikleri olan bir varlıktır. Maddeye önem verip maneviyatını unutan bir insanın bu dünyada mutlu bir hayat sürmesi nasıl mümkün değilse, maddi değerlere önem verilip, manevi değerler ihmal edildiği müddetçe bir medeniyetin uzun sürmesi de aynı şekilde mümkün değildir.

Bir milleti millet yapan temel değerlerin başında milli ve manevi değerler gelmektedir. Vatan, bayrak, kültür, dil, marş gibi unsurlar milli değerlerimizi; din, gelenek ve görenekler ise, manevi değerlerimizi ifade etmektedir.

Milletleri ayakta tutan milli, manevi ve ahlaki değerlerdir. Bu değerler, milletlerin birlik beraberlik ve toplumsal dayanışma içerisinde yaşamasını ve milli kimliğiyle tarih sahnesinde yer almasını sağlamaktadır. Milletler, söz konusu değerleri gelecek kuşaklara aktardığı oranda varlıklarını sürdürürler.

Gençlerimize vatan, millet, bayrak, din, aile ve insan sevgisi mutlaka aşılanmalıdır. Gençlerimize tarihimiz öğretilmeli, geçmişten örnek alarak ülkesini daha da ileriye götürme hedefi kazandırılmalıdır.

Gençler, milletlerin geleceklerinin teminatıdır. Gençlerimizin yetiştirilmesine, karakter ve ahlak eğitimine, milli ve manevi değerlerle donanmasına önem veren toplumlar ileriye dönük yatırım yapmış olurlar.

Bizim dinimiz ve kültürümüz, gençliğin manevi değerlere sahip ilim ve okuma aşkı ile büyük hedeflere doğru azimle koşmasını ister. Biz de Eğirdir Anadolu İmam Hatip Lisesi ailesi olarak evlatlarımıza bu yolda yol gösterici olma görevini kendimize misyon edinip tüm imkanlarımızla çalışıyoruz ve inşallah çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Okul Müdürü Ceylan’ın konuşmalarının ardından okul öğrencilerinden Sümeyye Gültekin Eğirdir Kaymakamı Abdullah Akdaş’ın özgeçmişini okudu.

Daha sonra toplumumuzu ayakta tutan milli ve manevi değerlerimiz konusunda konuşmalarını yapmak üzere kürsüye davet edilen Kaymakam Abdullah Akdaş, 18 yıllık mülki idare amirliği, gençlik yılları ve öğrencilik hayatı ile ilgili tecrübelerini gençlerle paylaştı.

Kaymakam Abdullah Akdaş gençlere şu bilgileri verdi: “…2000 yılında Kaymakamlık mesleğine girdim. 18 yıldır mülki idare amirliği görevini yürütüyorum. Ben aslen Hukuk Fakültesi mezunuyum. Hukuk fakültesini bitirdikten sonra Hukukla aşinalığı ve irtibatımı hiç kesmedim.

Konumuz milli ve manevi değerlerimiz, değerler eğitimi. Sizler milli ve manevi değerlerimiz konusunda okullarımızda ciddi bir şekilde eğitimlerinizi alıyorsunuz. Her zaman şunu söylemişimdir: ‘Eğer okuduğunuz her türlü bilgiyi, her türlü ilimi pratik hayatımıza geçiremiyorsak, aksettiremiyorsak, bunun bir anlamı, manası yok.’

Maalesef bizim toplumumuzda herkes her şeyi çok iyi biliyor fakat iş uygulamaya, eyleme, pratik yaşantıya gelince o bildiklerimizi bir kenara bırakıp normalde olmaması gereken o bildiğimizle çelişen bir sürü davranış kalıpları sergiliyoruz. O davranış kalıpları öyle aktarılıyor ki bize bazen bizim milli değerlerimizle, manevi değerlerimizle çok da ilintili olmuyor. Önemli olan bir konuyu bilmek değil, o konuyu hayata geçirebilmek. O konu üzerinde yoğunlaşıp hakikaten kendinize o aldığınız bilgiyi veya öğrendiğiniz şeyi rehber olarak kabul edip, hayatımıza bir istikamet verebilmek.”

Akdaş: “En güzel yıllar gençlik yılları”

Konuşmalarında gençlik yıllarının en güzel çağ olduğunu dile getiren Kaymakam Akdaş, gençlik yıllarında öğrenilen bilgilerin hayat boyunca kişiye rehberlik yaptığını ifade etti. Akdaş  “Gençler, sizler hayatın en güzel yerindesiniz. 14-19 yaşına kadar olan geçlerimiz var. En güzel yıllar gençlik yılları. Gençlik yıllarımız hayata hazırlandığımız dönemdir. Bu dönemde toparladığımız her türlü bilgi, her türlü ahlaki, milli, manevi değer bizim gelecek yaşantımıza rehberlik edecektir. Eteğimizi bugün ne kadar doldurursak, yarın toplum hayatında, iş hayatında eteğimizdekileri bir bir çıkarıp onu kendimize rehber edinip hayatımızı şekillendirebiliriz” diye konuştu.

Konuşmalarında Türk büyüklerinden bahseden Kaymakam Akdaş, “…Sevgili gençler; ülkemiz tarih boyunca şanla şerefle ve başarılarla dolu bir ülke. Cengizhan, Alparslan, Fatih Sultan Mehmet, Atatürk’ümüzün hayatını anlatan kitapları okuyun. O kitaplarda gerçekleştirdikleri başarıları, çabaları göreceksiniz” dedi.

3.5 milyon Suriyeli Türkiye’de…

Konuşmalarının sonunda Suriye’den de örnekler veren Kaymakam Abdullah Akdaş, “Hepimiz bildiği gibi Suriye’nin durumu ortada. Yaklaşık 8 milyon Suriyeli ülkesini terk etti. Biz 3.5 milyon Suriye’liyi ülkemizde barındırıyoruz. Onlar milli ve manevi bütünlüklerini sağlayamadıkları için ülkelerini terk ettiler. Bizim ülkemizin de böyle bir hezimete uğramasını istemiyorsanız, ona göre çalışın gençler. Bir işi yapıyorken, kendiniz için, aileniz için, ülkemiz için yapın. Kendinizi yetiştirmeniz adına ne gerekiyorsa onu yapın” diye konuşmalarını tamamladı.

Söyleşi etkinliği sonunda Eğirdir Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Hasan Ceylan tarafından Kaymakam Abdullah Akdaş’a çiçek takdim edildi.

Kaymakam Abdullah Akdaş’ı ilgiyle dinleyen gençler, Akdaş’ın sözlerinin kendilerine rehberlik edeceğini ifade ettiler.

Eğirdir İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Sezgin, Kariyer Günleri etkinliklerinin bütün okullarımızda gerçekleşeceğini bildirdi.

Emel TURAN KARTAL (Eğirdir AKIN)

 

 

 

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap