İKİ SEÇİLMİŞ, BİR ATANMIŞ YEREL YÖNETİCİNİN;  SABAH/ ÖĞLE AKŞAM BULUŞMASININ DERİN ANALİZİ...

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,İKİ SEÇİLMİŞ, BİR ATANMIŞ YEREL YÖNETİCİNİN;   SABAH/ ÖĞLE AKŞAM BULUŞMASININ DERİN ANALİZİ...
Haberin Tarihi: 10.1.2018 13:04:00 - Okunma Sayısı:10596 defa okundu.

Bayramınız kutlu olsun sevgili dostlar

İKİ SEÇİLMİŞ, BİR ATANMIŞ YEREL YÖNETİCİNİN;

 SABAH/ ÖĞLE AKŞAM BULUŞMASININ DERİN ANALİZİ...

Zeki TARHAN / ANKARA

 

 

 

 

10 Ocak çalışan gazeteciler günü. 

Ben de bir gazeteci olarak, köşe yazarı olarak öncelikle Anadolu'nun bağrında zor şartlarda görev yapan, bütün imkansızlıklara rağmen mesleğine aşık, dürüst, çalışkan idealist ve memleketini seven gazeteci arkadaşlarımın, kardeşlerimin Basın bayramını en kalbi duygularımla tebrik ediyor, meslek hayatlarında sağlıklı ve başarılı yıllar diliyorum.

Isparta Gazeteciler Cemiyetinin önderliğinde bugün gerçekleşecek yoğun programı Isparta Manşet Gazetesinden Hakan Yaman kardeşim detayları ile bana bildirdi. Yine Eğirdir Akın gazetesinden Abdullah Sinan kardeşim Eğirdir programı ile ilgili bilgi verdi ve etkinlikten bahsetti.

Isparta basınında görev yapan güzide basın mensubu arkadaşların yoğun gündem dahilinde günlerini kutlama ve etkinliklerde yer alma adına yoğun ve güzel bir gün geçireceklerini umut ediyorum.

Sabah kahvaltısında seçilmiş, daha sonra atanmış, akşam ise, müzikli yemekli kucaklaşma... Isparta yerel medyası, bayramlarını bütün bir gün üç yerel yönetici ile birlikte kutluyor... İki GÜNAYDIN ve ŞENGÖL.

             **

Atanmış ve seçilmiş yerel yöneticinin, medyaya ve onun çalışanına karşı bir bayram sevincini yaşatmaları, elbette ki taktir edilecek bir davranış biçimi ve bir jest olarak değerlendirilmelidir...

                  *

Seçilmiş yerel yöneticinin, medya desteğine gereksinim duyması, gayet doğal karşılanmalıdır... Atanmışın böyle bir derdi yoktur. Peki, ne vardır? Atanmış yerel yönetici; Merkezi Otoritenin yerele aktardığı kaynak transferinin kullanımının yerindeliğini ve de yerleşimler arasındaki dengenin ne denli sağlanıp sağlanmadığını, üçüncü erk olarak, sorgulama ve de denetleme misyonuna sahip olduğunu yadsıma yada ıskalama lüksüne sahip değildir.

            *

Bu arada daha önce Belediye Başkanlığı yapmış ve halen Esnaf Odaları başkanlığı yapan içimizden birisi, Kanal 32 yönetim kurulu başkanı Sayın Mehmet Aybatılı’nın da gün içerisinde gazeteciler ile biraraya geleceğini öğrendim. Sayın Aybatılı’nın da bugüne kadar medyaya verdiği desteği herkes bilir. Gazeteci dostu, sonradan olsa medya sektörüne girmiş bir patron, bir ağabey olarak Isparta’daki genç gazetecilere her zaman destek olmuş, onlara her konuda sahip çıkmış bir büyük olarak Gazeteciler gününde birlikte zaman geçirecek olmaları da önemli bir ayrıntıdır ve anlamlıdır.

Bu arada gerek Eğirdir’de, gerekse Isparta merkezdeki gazeteciler ile iyi diyaloglar içerisinde olan, basına her zaman, her konuda desteğini esirgemeyen Eğirdir Belediye Başkanı Sayın Ömer Şengöl’ün de böylesine anlamlı bir günde Isparta basını ile Eğirdir basınını buluşturuyor olması ve akşam yemeğinde birlikte hoşça bir vakit geçirecek olmaları da takdirle karşılanacak, hatta alkışlanacak bir gelişme. Hacı Ömer’e de Ankara'dan selam ve sevgilerimle katkıları için teşekkürlerimi gönderiyorum.

...Evet, bayramınız kutlu olsun sevgili dostlar.

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap