P. Atğm. Mustafa Engin Akkaya : " Zoru başarmayı, imkansızı zorlamayı öğrendik..."

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,P. Atğm. Mustafa Engin Akkaya :  " Zoru başarmayı, imkansızı zorlamayı öğrendik..."
Haberin Tarihi: 26.1.2018 14:55:00 - Okunma Sayısı:3039 defa okundu.

P. Atğm. Mustafa Engin Akkaya : " Zoru başarmayı, imkansızı zorlamayı öğrendik..."

P. Atğm. Mustafa Engin Akkaya :
" Zoru başarmayı, imkansızı zorlamayı öğrendik..."

369'ncu Dönem Asteğmen Komando Temel Kursu Kapanış töreninde kursiyerler adına bir konuşma yapan P. Atğm. Mustafa Engin Akkaya "Kurs süresince, icra ettiğimiz eğitimler sayesinde; Zoru başarmayı, imkansızı zorlamayı, "bitti artık" denilen yerde yeniden başlamayı öğrendik." dedi.
P. Atğm. Mustafa Engin Akkaya, "369'ncu dönem Asteğmen Komando Temel Kursu Kursiyerleri olarak, 12 hafta önce başladığımız zorlu yolculuğu bugün başarı ile tamamlamanın gururunu yaşıyoruz" ifadeleriyle başladığı konuşmasında şunları söyledi:
"Kurs süresince, icra ettiğimiz eğitimler sayesinde; engeller ve zorluklar karşısında yılgınlık göstermeyen, yorgunluk, açlık, susuzluk nedir bilmeyen, tehlikeler karşısında duraksama veya şaşırma gibi tereddütlere imkan vermeyen, hata yapacağı endişesi olmayan, fedakar, kendine güvenen, çevresine güven veren bireyler olduk.
Zihinsel veya fiziksel olarak yeteneklerimizi geliştirirken, asıl gücün bu yetenekleri Komando Ruhu içerisinde ve vazife için kullanmak olduğunu öğrendik. Zoru başarmayı, imkansızı zorlamayı, "bitti artık" denilen yerde yeniden başlamayı öğrendik.
Bizler birliklerimize katıldığımızda burada öğrendiklerimizi diğer arkadaşlarımızla paylaşmayı; Vatan ve Millet çıkarları doğrultusunda kullanmayı en önemli vazifemiz olarak görüyoruz.
Bugün; bizim ikinci doğum günümüzdür.
Bugün; bizim yeni heyecanla yüksek sorumluluk gerektiren vazifeye atılma günümüzdür.
Gururluyuz; çünkü sınırlarımızı aşarak en zoru başardık.
Yeniden doğduk; çünkü Komandoların artık ayrılmaz birer parçasıyız.
Heyecanlıyız; çünkü Vatanımız ve Milletimiz için görev bizi bekliyor.
Vatan topraklarının savunulması, bayrak ve sancağın korunması gibi yüce görevler; bazen bir ömür süren sabırlı ve özverili çalışmayı gerektirebileceği gibi, bazen de bir anda ölümü göze almayı kabul edecek kadar hazır ve istekli olmayı gerektirir. Bizler bunun için buradayız ve her türlü göreve hazırız.
Etkin, caydırıcı, Saygın Türk Silahlı Kuvvetlerinin en yeni mavi berelileri olarak sizlerin huzurunuzda Yüce Türk Milletine söz veriyoruz ki;
- Bütün faaliyetlerde yasallığın esas olduğunu,
- Başarı için görevlere ve olaylara daima soğukkanlı ve pozitif yaklaşacağımızı,
- Nitelikli, yetişmiş, özgüveni tam ve vazife için adanmış insan gücünün her şeyden daha önemli olduğunu,
- Her türlü ortamda adalet, merhamet, karşılıklı güven, itimat, saygı, sevgi, kalben bağlılık ve birbiri için canını veren birliktelik oluşturmanın herkesin temel görevi olduğunu,
- Hata ve ihmalin kan, gözyaşı ve başarısızlık demek olduğu,
- Durum ve şartlar ne olursa olsun esarete düşmeyi asla düşünmeyeceğimizi, şahadeti esas alacağımızı, her türlü ortam, hal ve şartta asla unutmayacağız!
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün yolunda ilerlerken, bizlere ışık tutan başta Dağ, Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanımız olmak üzere Dağ, Komando Okulunun tüm personeline ve bizleri yetiştirip, büyüten ve her zaman destekleyen ailelerimize, şükranlarımı sunarım."
P. Atğm. Mustafa Engin Akkaya, sözlerini; "Yarınların Komandoları olarak; "And içeriz ki; Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bağımsızlığına, Ülkenin bölünmez bütünlüğüne, Yüce Türk Ulusunun namus ve şerefine, Aziz Vatanın bir karış toprağına uzanacak eller, karşısında bizi bulacak. Kılıçlarımız daima keskin ve hazır olacaktır. Bizler, Türk İstikbalinin evlatlarıyız; Şerefimizle doğduk, Şerefimizle yaşayacak ve Şerefimizle öleceğiz. Şeref, namusumuzdur. Dürüstlük, karakterimizdir. Sevgi, insanlığımızdır. Vazife, amacımızdır, Sadakat gücümüzdür, Vatan her şeyimizdir.
Varlığımız, Türk varlığına armağan olsun. Ne Mutlu Türküm diyene." ifadeleriyle sonlandırdı. 

Emel TURAN KARTAL (AKIN GAZETESİ)

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap