Ispartalı Öğrenciler Fark Yaratıyor

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Ispartalı Öğrenciler Fark Yaratıyor
Haberin Tarihi: 26.2.2018 11:53:00 - Okunma Sayısı:2841 defa okundu.

Örav’ın “5 Taş Sosyal Ve Finansal Liderlik Eğitimi” İle Ispartalı Öğrenciler Fark Yaratıyor

Örav’ın “5 Taş Sosyal Ve Finansal Liderlik Eğitimi” İle Ispartalı Öğrenciler Fark Yaratıyor

Öğretmen Akademisi Vakfı (ÖRAV) tarafından yürütülen “5 Taş Sosyal ve Finansal Liderlik Eğitim Programı ” kapsamında Isparta’daki 6 okulun öğrencileri yaptıkları el emeği ürünleri satışa sunmak üzere kermes düzenledi. 24 ve 25 Şubat 2018 tarihlerinde Isparta IYAŞPARK Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nde yapılan kermeste; sabun, takı, atık malzemelerden kalem kutusu, bez bebek, ayraç, magnet gibi el emeği ürünlerin satışından elde edilecek gelirin bir bölümü, öğrencilerin aldığı ortak karar doğrultusunda programa katılan 6 okulun ihtiyaçlarını karşılayacak. Kalan bölümü de bir derneğe bağışlanacak.

Fatih İlkokulu, Özel Isparta Bilim Okulu, İTO Şehit Mustafa Gözütok Ortaokulu, Mavigül Kreş ve Anaokulu, Lokman Hekim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Gönen Süleyman Demirel Ortaokulu’ndan yaklaşık 200 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen kermes, gerçek bir sosyal ve finansal girişimcilik örneği olması özelliğiyle, diğer okullar için de emsal niteliği taşıyor.

Uluslararası bir oluşum olan Aflatoun’un tasarladığı ve Garanti Bankası’nın desteğiyle gerçekleşen 5 Taş Programı, 2017 – 2018 Eğitim Öğretim yılında, 12 ilde toplam 256 öğretmen ve 5326 öğrenciyle uygulanmaya başlandı. Program; öğrencinin karakter gelişimini desteklemeyi; hak ve sorumluluklarını öğretmeyi; tasarruf ve harcama bilinci, finansal kayıt tutma, bütçe yapabilme, gelir elde etme amaçlı projeler geliştirme yetkinliklerini artırmayı ve sosyal adalet konusunda girişimci projeler üretmelerini teşvik etmeyi amaçlıyor.

Öğretmen Akademisi Vakfı programın Türkiye’deki tek yetkili uygulayıcısı olarak görev yapıyor. Isparta’daki 6 okulun öğrencilerine eğitim veren öğretmenler de 2017 Eylül ayında program eğitimlerini tamamlamış öğretmenlerden oluşuyor.

 

Öğretmen Akademisi Vakfı

Bireysel ve toplumsal sorumluluklarının bilincinde, araştıran, sorgulayan, analitik düşünebilen, özgüven sahibi, kişisel gelişimin sürekliliğini önemseyen, evrensel değerleri benimseyen, ülkenin kültür mirasına sahip çıkabilecek genç nesillerin yetiştirilmesinde önder rol oynayan öğretmenlerin kişisel ve mesleki gelişimlerini desteklemeyi hedefliyor. Öğretmen Akademisi Vakfı, bugüne kadar bu amaç doğrultusunda; Vakıf merkezinde ve Türkiye’nin her yöresinde görev yapan 230 eğitimciden oluşan ekibi ile, 81 ilde 160.000’den fazla öğretmen ve eğitim yöneticisi ile atölye çalışmalarında buluştu.

Bu Haberi Paylaş


  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi

Yorum Yap