BAKA, Yenilenebilir Enerji Yatırımı Finansmanı Paneli'ne Katıldı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,BAKA, Yenilenebilir Enerji Yatırımı Finansmanı Paneli'ne Katıldı
Haberin Tarihi: 6.11.2013 09:18:00 - Okunma Sayısı:1572 defa okundu.

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın (BAKA) destek verdiği güneş, biyoatık, rüzgar, jeotermal enerjinin kullanım alanları gibi konuları kapsayan RENSEF- Yenilenebilir Enerji Sistemleri ve Enerji Verimliliği Fuarı, Antalya Cam Piramit Sabancı Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi.

BAKA, Yenilenebilir Enerji Yatırımı Finansmanı Paneli’ne Katıldı

 

            Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın (BAKA) destek verdiği güneş, biyoatık, rüzgar, jeotermal enerjinin kullanım alanları gibi konuları kapsayan RENSEF- Yenilenebilir Enerji Sistemleri ve Enerji Verimliliği Fuarı, Antalya Cam Piramit Sabancı Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Fuarda BAKA’nın çalışmaları, destekleri konusunda bilgilendirme yapıldı

            Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın (BAKA) destek verdiği güneş, biyoatık, rüzgar, jeotermal enerjinin kullanım alanları gibi konuları kapsayan RENSEF- Yenilenebilir Enerji Sistemleri ve Enerji Verimliliği Fuarı, Antalya Cam Piramit Sabancı Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Akdeniz Bölgesi'nde enerji sektörünü konu alan ilk fuar olma özelliği taşıyan RENSEF Fuarı’ndaki ilgi gören standında BAKA’nın çalışmaları, destekleri konusunda bilgilendirme yapıldı.

            Fuarın açılışına Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Yenilenebilir Enerji Genel Müdür Yardımcısı Atilla GÜRBÜZ, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa AKAYDIN, BAKA Antalya Yatırım Destek Ofisi (YDO) Koordinatörü Alaattin ÖZYÜREK, Türkiye Mimarlar Mühendisler Odaları Birliği (TMMOB) Yönetim Kurulu Üyesi Kubilay ÖZBEK, Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Başkanı Cengiz GÖLTAŞ, Otel Teknik Tesis Müdürleri ve Yöneticileri Federasyonu (OTMF) Başkanı Şaban AYDOĞMUŞ, Lisanssız Elektrik Üretimi Derneği Başkanı Yalçın KIROĞLU, EMO Antalya Şube Başkan Yardımcısı İbrahim KÜCÜ, Mimarlar Odası Antalya Şube Başkanı Osman AYDIN katıldı.

            Elektrik ve yakıt tüketiminde alternatif enerji kaynakları arayan turizm ve tarım sektörü için uluslararası düzeyde potansiyel yatırımcılar ile yenilenebilir enerji sistemleri ve enerji verimliliği üreticileri ile 31 Ekim- 3 Kasım 2013 tarihlerinde biraraya getiren fuarda; başta Türkiye’den olmak üzere Almanya, Çin, Danimarka, İtalya, Yunanistan ve Bulgaristan'dan toplam 53 katılımcı yer aldı.

            ‘Türkiye’nin turizm ve tarım başkenti durumundaki Antalya Avrupa’nın güneş başkenti olacak’ sloganı ile başlayan RENSEF- Yenilenebilir Enerji Sistemleri ve Enerji Verimliliği Fuarı’nda güneşten ve atıktan enerji üretimi, enerji verimliliği yönetimi, yatırımların finansmanı gibi birçok konu hakkında 10 farklı etkinlik düzenlendi.

            Fuar kapsamında düzenlenen Yenilenebilir Enerji Yatırımı Finansmanı Paneli’nde de BAKA Antalya YDO Koordinatörü Alaattin ÖZYÜREK, BAKA mali destek programları ile desteklenen yenilenebilir enerji projeleri hakkında bilgilendirici sunum yaptı. BAKA’nın yenilenebilir enerji kaynaklarına ilişkin faaliyetleri ve mali destek programlarından nasıl yararlanılacağı konusunda katılımcılara bilgi veren Alaattin ÖZYÜREK, hibe desteği vermenin yanında yatırımın yapılmasından önce, yatırım aşamasında ve yatırımın yapılmasından sonra da BAKA olarak yatırımcıya hizmet vermeye devam ettiklerini belirtti. BAKA’yı uzmanlar Seyitcan ALTINKAYNAK, Metin TATLI ile Esra ALAGÖZ KAYA’nın temsil ettiği fuarda, katılım sağlayan çok sayıda ziyaretçi ile de birebir görüşmeler gerçekleştirildi. Görüşmelerde ziyaretçiler güneş enerjisi yatırımları, Kalkınma Ajansı ve destekleri hakkında bilgilendirildi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap