Isparta 2. Kitap Fuarı tamamlandı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Isparta 2. Kitap Fuarı tamamlandı
Haberin Tarihi: 12.3.2018 14:41:00 - Okunma Sayısı:2632 defa okundu.

Isparta 2. Kitap Fuarı tamamlandı

Isparta 2. Kitap Fuarı tamamlandı

Isparta 2. Kitap Fuarı 250 yayınevi ve 129 yazarın katılımıyla tamamlandı. Kitap Fuarının son gününde ansızın İstiklal Marşı okundu. Gökkubbe çatısı altında bulunan yazar, yayınevleri ve binlerce kitapsever aynı anda İstiklal Marşını hep bir ağızdan okudu. Belediye Başkanı Günaydın, tüm katılımcılara teşekkür ederken, 2019 kitap fuarı için çalışmalara başladıklarını ve uluslararası boyuta taşınacak olan fuar için şimdiden 10 yabancı yayınevi ve yazarında bu fuarda yerini alacaklarını açıkladı.

**İSTİKLAL MARŞI İLE FİNAL

Isparta 2. Kitap Fuarı sona erdi. 2-11 Mart 2018 tarihleri arasında Gökkubbe Fuar ve Kongre Merkezinde düzenlenen fuara bu yıl 250 yayınevi ile birlikte 129 yazar katıldı. Fuarın başlangıcından son anına kadar Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, yazarlar, yayınevleri ve fuarı ziyaret eden kitapseverleri yalnız bırakmadı. Fuarın son gününde de birbirinden değerli 40 yazar, sevenleriyle bir araya geldi, kitaplarını imzaladı, söyleşilerde bulundu. Fuarın son gününde akşam saatlerinde ise Gökkubbe Fuar Merkezinde İstiklal Marşı okundu. İstiklal Marşımızın kabulünün 97. yıldönümü dolasıyla kapanış saatine yakın bir zamanda, yazarların kitaplarını imzaladığı, yayınevlerinin kitap sattığı, kitapseverlerin ise alışveriş yaptığı bir anda ansızın Gökkubbe altında İstiklal Marşı okunmaya başladı. Bu durum karşısında fuar alanında bulunan binlerce kişi hep bir ağızdan İstiklal Marşını okudu ve bitiminde de alkış tufanı koparken, İstiklal Marşımızın yazarı Mehmet Akif Ersoy rahmet ve minnetle anıldı.

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, 10 gün süren 2.Isparta Kitap Fuarını şu şekilde değerlendirdi:

** MİLLİ DUYGULARI AŞILAYAN BİR YAPI

“Fuarımızı on gün boyunca yakından takip ettim. Bu yıl 250 yayınevimiz geldi. 126 yazarımız gelecek derken, 129 yazarımız katıldı. Yazarlarımızın hemen hepsi ile ilgi kurdum. Hepsi birbirinden değerli insanlar. Yazarlarımıza teşekkür ediyorum. Yazarlarımız, duygularını gazetelerde, köşe yazılarında anlatıyorlar.  Yazarlarımız ‘Türkiye’de görmediğimiz bir fuar’ dediler. ‘Gökkubbe’nin böyle bir kitap fuarına uygun olduğunu, Türk milli hayatına kitaplarla uyan böyle bir yapıyı görmediklerini’ belirttiler.  Yazarlarımız ve yayınevlerimiz ‘Millet adına Gökkubbe’yi yaptığınız için teşekkür ederiz. Milli şuur ve bütünlüğümüzü ifade eden Gökkubbe’yi zevkle seyrettik, hem kitap sattık’ şeklinde ifadelerde bulundular. Milli duygularımızı aşılayan bir yapı yapmayı düşünmüştük, fakat bu kadar fark edileceğini, bu kadar güzel sözler alacağımı bende tahmin etmemiştim.

** YENİ FUAR MERKEZİNİN AVAN PROJELERİ OLUŞTURULDU

Niye bu kadar gözlem yaptınız derseniz. Keşif önemlidir. Bir şeyi keşfederseniz onun ilerisini daha güzel yapabilirsiniz. Bu nedir? İlk hedefim Gökkube’yi en az üçe katlayan yeni bir fuar alanı yapmak. Kitap fuarı için Gökkubbe’miz 9 bin metrekare kapalı alanı olmasına rağmen şu anda küçük kaldı. Gelecek seneye yetişmeyecek ama üç katı büyüklüğünde en az 27 bin metrekareden oluşacak bir fuar alanı yapacağız. Avan projeleri oluşturulmuştur. Isparta’nın markası Türkiye’nin markası olsun istiyoruz. Vizyon ve program olmayınca proje olmaz. Burayı Dünyanın kitap fuar merkezi Isparta olabilir mi diye de güçlü bir düşüncemiz var. Biz bu hacimleri yapabilen, fiziksel ortamları ortaya koyabilecek bir Isparta Belediyesi ve gücü var. Yeni yerimizde daha mükemmel olacak. En az 10 adet çeşitli büyüklüklerde söyleşi alanları oluşturulacak. Ses ve ışık sistemleri iyi olacak. Bir de yine büyük konferans salonları olacak.

** TÜRKİYE’NİN MEDARI İFTİHARI OLACAK ULUSLARARASI FUAR YAPACAĞIZ

Önümüzdeki 3.Kitap Fuarımızı hem ulusal hem de uluslararası olarak düzenlemek istiyoruz. Gelecek sene 10 yazar ve en az 10 yabancı yayınevi gelecek. Şimdiden çalışmalara başladık. Yabancı yayınevi ve yazarlarımıza da yer vereceğiz. Bizim yazarlarımız ile yabancı yazalar da tanışma fırsatı olabilecek. Ufuk genişlemesi bu Gökkubbe altında başlayacak.  Türkiye’nin medarı iftiharı olacak uluslararası fuarı biz yapacağız. Tüm ilim yuvalarının, yabancı yayın yapan üniversitelerimizin literatürleri gelecekte burada bulunacaktır.

** BÖLGEMİZE HİZMET VEREN BİR FUAR OLDU

Konumuz genişliyor. Isparta halkımıza, çevre vilayetlerimiz Burdur, Antalya, Afyonkarahisar’ımızda da teşekkür ediyorum. Bölgemize hizmet veren bir fuar oldu. Biz Isparta’ya hizmet edelim derken, baktık ki bölgemize de fayda verilmeye başlandı. Bu da bizi mutlu etti. Uluslararası fuara dönünce de bu fuar başta ülkemize büyük hizmetler verecek. Isparta bundan sonra nüfusu ile alakalı olmayacaktır. Nüfusunun yüzde 20’si fuara katılan ilde en başarılı fuar düzenlenmiş demektir. Durmak yok vizyon geliştirmeye devam ediyoruz. Fuarımızın özellikle cumartesi günkü bölümünde içeride bulunan kitapseverler kadar dışarıda da insanlarımız vardı. Onlarda genç yazarlarımıza kitaplarını imzalattılar.  Çok mutluyum kitap fuarının başkenti Isparta olacak. Katılan yazarlarımıza, yayınevlerimize ve katılım sağlayan tüm vatandaşlarımıza ülkem adına, Isparta adına onur duyarak teşekkür ediyorum. Türk milletinin okuma alışkanlığı zayıftır denir, ancak buradan bir ışık daha çıktı, Isparta ve bölgesi bu söylentiyi de kırma noktasına girmiştir kanaati oluşmuştur”

Gökkubbe Fuar ve Kongre Merkezinde düzenlenen Kitap Fuarının son gününe 40 yazar katıldı. Yazarlar okurlarıyla bir araya gelerek kitaplarını imzaladı. Yine yazar Üstün Dökmen, Serhat Yabancı da konferans salonunda sevenleriyle söyleşide bir araya geldi.

Fuarın son gününde imza gününe katılan yazarlar da görüşlerini dile getirdiler.

** İLGİ KATLANARAK DEVAM EDİYOR

Isparta’yı çok sevdiğini dile getiren Yazar Sinan Meydan, “Birçok defa geldim. Isparta’daki kitap fuarı, şehre ayrı bir renk kattı. Civar illerden de gelenler var. Fuara özellikle gençlerin ilgisi çok büyük. Geçen yıl birincisi olmasına rağmen şaşırtıcı bir ilgi vardı. Bu yıl ikincisi olmasına rağmen ilgi katlanarak devam ediyor. Anadolu’daki en güzide en güzel fuarlardan birisi haline gelecek diye düşünüyorum. Yakın tarih yazarı olarak gençlerin ilgisi beni çok sevindiriyor. Umarım bu ilgi katlanarak devam eder”

**KİTAP FUARLARINI ÖNEMSİYORUM

Kitapla, okuyucuyu bir arada bulmanın kendisini çok heyecanlandırdığını kaydeden Yazar Yavuz Bahadıroğlu, “Çocuklar ve ben orta yaşını geçmiş bir yazarın bir araya gelmesine vesile olan şey kitaptır. Onun için kitap fuarlarını önemsiyorum. Isparta’da olmasını daha da önemsiyorum. Isparta, Osmanlı ve Türk tarihinde önemli bir bölgedir. Bu böyle devam eder. Kitapla, yazar ve okuru bir araya getirdiği için belediye başkanı ve ekibine teşekkür ediyorum. Beni bir an yalnız bırakmayan gül şehrinin çocuklarına teşekkür ediyorum. Isparta özel bir yer. Çok iyi bir organizasyon. Bana da keyif veriyor. İyi organize edilmiş, üzerinde düşünülmüş. Isparta’da kitabın ve yazarın kadri kıymetinin bilindiğini gördüm. İyi ki geldim dedim. Bebeklikten beri benim kitaplarımı okuyan bir de bakıyorum dede olmuş torununa benim kitabımı almış. Bazen üç kuşak birden geliyor, dedeler, anne ve babalar ile torunlar. Bu yazar için büyük bir mükâfattır, keyiftir. Bugün burada bu keyfi yaşıyorum. Bu keyfi bana yaşatan Allah’a şükür, yaşatanlara da teşekkür ediyorum”

** TÜRKMEN ŞEHRİ, BURADA OLMAKTAN ONUR DUYUYORUZ

Yazar Nihat Genç, de “Torosların ortasına gelmek, baharın da başlangıcında gelmek,  karlı granit dağlardan, ormanlardan geçmek, keçilerin, geyiklerin tırmandığı yerden geçmek bizi mutlu ediyor. Türkmen şehri, burada olmaktan onur duyuyoruz. Köylerden, uzak kasabalardan gelmiş insanlarla tanışıyoruz, telefonlaşıyoruz, yüz yüze geliyoruz ve Isparta Belediyesi yazarlara böyle bir imkan sunuyor. Bunlar güzel şeyler. Geçen sene geldiğimde çok mutlu olmuştum. Bu fuardan çok mutluyuz, memnunuz. Bu tür fuarların faydasının çok olacağını düşünüyorum. Üniversiteli, liseli talebelerin yazar ve kitaplarla karşılaşmasının faydaları sonsuzdur ve çok uzun vadede verim alırsın. Ben burayı mekan olarak başarılı buluyorum ve yeterince de canlılık içerisinde. İlgi görüyor ve Isparta halkına da teşekkür etmek lazım”

**GÖKKUBBE’YE HAYRAN KALDIM

Kitap fuarına gelirken, araziye girmeden önce Gökkubbe’yi gördüğünde hayran kaldığını söyleyen Yazar Cansu Canan Özgen “Harika bir mekan. Kitap fuarları önemli organizasyonlar. Çünkü her şeye okuyarak gidebileceğimizi her şeye okuyarak ulaşabileceğimizi söylüyoruz. Dünya bu konuda mutabık ve dolayısıyla okumayı sevdirmek lazım. Okuyun deyip sadece sonuç belli etmemek gerekiyor. Sonuca giden yolları da doldurmak, yardımcı olmak gerekiyor. Dolayısıyla ben bu organizasyonda emeği geçen herkese çok teşekkür ederim”

 

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap