Jandarma, kaçak avcılara göz açtırmıyor

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Jandarma, kaçak avcılara göz açtırmıyor
Haberin Tarihi: 16.3.2018 12:59:00 - Okunma Sayısı:1417 defa okundu.

İlçe Jandarma Komutanlığı Bot Timi tarafından, Eğirdir Gölü'nde bugün yapılan kontrollerde, kaçak olarak göle bırakılan 250 kerevit sepetine el konuldu.

Eğirdir Gölü'nde 1 Kasım 2017 tarihinde kerevit avcılığı yasaklanırken, sazan balığı av yasağı da 15 Mart 2018 tarihinde başlamıştı.

Kerevit ve balıklarda, üreme döneminde konulan av yasaklarına rağmen, kaçak avlanan avcılara karşı Eğirdir Jandarma Komutanlığı Bot Timi, denetim ve kontrolleriyle, kaçak avcılara göz açtırmıyor.

İlçe Jandarma Komutanlığı Bot Timi tarafından, Eğirdir Gölü'nde bugün yapılan kontrollerde, kaçak olarak göle bırakılan 250 kerevit sepetine el konuldu.

Gelendost-Yeşilköy açıklarında ele geçirilen sepetler içerisindeki canlı kerevitler göle tekrar salınırken, kaçak dökülen sepetlerinde de Eğirdir Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğüne teslim edileceği belirtildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Eğirdir İlçe Müdürü Uğur Turgut ise, Eğirdir Gölü'nde sudak (dişli) balığı avcılığının yıl boyu yasak olduğunu, 1 Kasım 2017 tarihinde başlayan kerevit av yasağının 1 Temmuz 2018 tarihinde, 15 Mart 2018 tarihinde başlayan sazan balığı av yasağının da 15 Haziran 2018 tarihinde sona ereceğini açıkladı.

Eğirdir Gölü'nde su ürünleri av yasaklarına rağmen, kaçak avlananlara karşı, Eğirdir İlçe Jandarma Komutanlığı Bot Timi'nin denetim ve kontrollerinin aralıksız ve artarak devam edeceği bildirildi.

(AKIN)

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap