Dosta Güven, Düşmana Korku Salan Kahramanlar Mezun Oldu

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Dosta Güven, Düşmana Korku Salan Kahramanlar Mezun Oldu
Haberin Tarihi: 16.3.2018 16:59:00 - Okunma Sayısı:2466 defa okundu.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin Kahraman komandolarının yetiştiği Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığında bugün mezuniyet heyecanı yaşandı.

Dosta Güven, Düşmana Korku Salan Kahramanlar Mezun Oldu

Türk Silahlı Kuvvetlerinin Kahraman komandolarının yetiştiği Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığında bugün mezuniyet heyecanı yaşandı.

44'ncü Dönem Uzman Erbaş Komando Temel Kursu eğitimini başarıyla  tamamlayan 193 kursiyer brövelerini taktı.

Uzman Erbaş Komando Temel Kursu mezuniyet töreni bugün saat 14.00’de Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı kapalı spor salonunda yapıldı. Törene; Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tuğg. Ömer Faruk Bozdemir,  yüksek rütbeli subaylar ve kursiyerlerin aileleri katıldı.

Tören Cumhuriyetimizin kurucusu büyük komutan Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal eden aziz şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşımızın söylenilmesi ile başladı.

Şahit Timinin yerini almasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tuğg. Ömer Faruk Bozdemir yaptı. Tuğg. Bozdemir; "Vatanımızın bölünmez bütünlüğü için hayatlarını feda eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, yurt içinde ve yurt dışında büyük destanlar yaratarak şahadete ulaşan tüm şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve hasretle anıyorum. Aziz ruhları şad olsun" diyerek başladığı konuşmasında Türk Silahlı Kuvvetlerinin hedefine ulaşılmasının temel şartının inanmış, adanmış komandolar olduğunu ifade etti ve "Komandonun en önemli özelliğinin; Seçilmiş, nitelikli, yetişmiş, öz güveni tam ve vazife için adanmış insan gücü olduğu gerçeği ile eğitim ve öğretim faaliyetlerine kaliteden ödün vermeden devam etmekteyiz." dedi.

Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tuğg. Ömer Faruk Bozdemir, konuşmasında şunları söyledi:

"Komuta etmekten gurur duyduğum Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı ailesi olarak, Türk Silahlı Kuvvetlerine ve komando camiasına yeni komandolar kazandırmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Ülkemizin yer aldığı coğrafya başta olmak üzere tüm dünyada güvenlik alanında baş döndürücü değişim ve dönüşümlere tanık olmaktayız.

Günümüzde savaş ortamı; konvansiyonel harpten hibrit savaş ortamına, simetrik tehditlerden asimetrik tehdit ve tedbirlere yönelik değişimleri zorunlu kılmıştır. Gelinen bu noktada iyi eğitilmiş Asker'e, Komando'ya duyulan ihtiyaç, önceki dönemlere nazaran daha önemli hale gelmiştir.

Küresel ve bölgesel güçlerin kullandığı terör örgütleri ile bunların işbirlikçisi olan ihanet şebekeleri, ülkemizin bekası ve güvenliği için büyük tehdit ve risk oluşturmaktadır.

Bu zor ve karmaşık tarihi süreçten birlik ve beraberlik içerisinde başarı ile çıkacağımızdan hiç bir kuşkumuz yoktur. Komandolar verilecek her türlü göreve hazır ve isteklidirler.

Tarihimizin en zor dönemlerinde dahi, yüce milletimiz ve O'nun kahraman evlatları, bu mücadelelerden zaferle çıkmasını bilmiş, Türk komandosunun ihtiyaç duyduğu kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur.

Yaşadığımız bu süreçte, her yönüyle güçlü bir Türk Silahlı Kuvvetlerine sahip olmanın önemini daha iyi anlıyoruz.

Güçlü bir Türk Silahlı Kuvvetleri hedefine ulaşılmasının temel şartının İnanmış, adanmış komandoların olduğunun bilincindeyiz.

Komandonun en önemli özelliğinin;

Seçilmiş, nitelikli, yetişmiş, öz güveni tam ve vazife için adanmış insan gücü olduğu gerçeği ile eğitim ve öğretim faaliyetlerine kaliteden ödün vermeden devam etmekteyiz.

Bu kapsamda;

Türkiye'nin dört bir köşesinden ve çok geniş bir yelpazeden binlerce gönüllü arasından seçilen 241 aday ile başladığımız 44'ncü dönem Uzman Erbaş Komando Temel Kursunu 193 personel  başarı ile bitirmiştir. Dünyanın bu alandaki en zor kurslarından biri olan Uzman Erbaş Komando Temel kursunda başlangıçta belirlediğimiz hedeflere ulaşılmıştır.

Zaman mefhumu gözetmeksizin gece gündüz her türlü hava şartlarında üstün bir gayret ve çaba ile genç arkadaşlarımızı yetiştiren Okul komutanlığı personeline, kurs süresince destekte bulunan Karargah ve Lojistik Destek Komutanlığı personeline teşekkür ediyorum."

Konuşmalarında Komando Temel Kursunu başarı ile bitiren silah arkadaşlarına da hitap eden Tuğg. Bozdemir "Genç Mavi bereliler;

Uzun ve detaylı bir seçim sürecinden sonra, yaşadığınız bütün zorluklara rağmen başarı umutlarınızı kaybetmeyerek azim, irade, üstün çaba ile kendi fiziki ve psikolojik sınırlarınızı aşarak imkansızı başardınız. Sizlerle gurur duyuyoruz. Bundan sonra temel vazifeniz; Ulu önder, ebedi başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği yolda ilerlemek, Vatanın ve milletin menfaatini her şeyin üstünde tutmak, yüce milletimizin onur ve şerefini korumak, durum ve şartlar ne olursa olsun, kanınızın son damlasına kadar alacağınız vazifeyi başarmaktır.

Muharebe sahasının tüm fonksiyon alanlarında, öncü role sahip olan Komandoların bir ferdi olarak, daima yaratıcı ve kendini sürekli geliştiren bir bakış açısına sahip olmak zorundayız. Bu kutsal yuvada göreve başladığınız andan itibaren yemininize sadık kalarak emir-komuta sisteminin dışına çıkmayacağınıza, mutlak itaat anlayışı içerisinde onur ve şerefle büyük hizmetler yapacağınıza inanıyor ve sizlere güveniyoruz. sizleri kutluyor ve bu şerefli yolda engin başarılar diliyorum" dedi.

Uzman Erbaş Komandoların ailelerine de hitap eden Tuğg. Bozdemir, "Bu mutlu günümüzde sizleri aramızda görmekten onur duyuyoruz. Komando, o yüce Türk milletinin emrindedir. Komando; Ülkesinin ve Türk ulusunun kutsal değerleri için gözünü kırpmadan canını feda etmeye hazır olan, modern muharebe sahasının günümüz akıncılarıdır.

Sizler, bu zorlu eğitimleri başarıyla tamamlayan komandolarımızla ne kadar övünseniz azdır. Değerli anne-babalar; bu başarı sizin başarınızdır. Ne mutlu sizlere ki böyle pırıl pırıl evlatlar yetiştirmişsiniz. Onları küçüklükten itibaren vatan, bayrak millet sevgisi ile yoğurdunuz. Şimdi karşınızda çelikten bir kale gibi duran en iyi bilgi ve eğitimlerle donanmış bu komandolar Türk Silahlı Kuvvetleri saflarında müstesna yerlerini almaya hazırdırlar.

Kıymetli aileler, bizler komando ailesi olarak, evlatlarınıza verdiğiniz bu emeklerinizden dolayı teşekkür eder, sizlere sağlıklı mutlu günler dileriz" diye konuştu.

Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tuğg. Ömer Faruk Bozdemir konuşmalarını şu şekilde tamamladı.

"Komuta etmekten gurur duyduğum Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı olarak Yüce Türk milletimizden aldığımız güç ile biz komandolar geçmiş 92 yılda olduğu gibi gelecekte de;

Ülkemizin beka ve güvenliği için yurt içinde ve yurt dışında verilen her türlü görevi, büyük bir inanç, azim ve kararlılıkla yerine getirmeye devam edecektir. Ne Mutlu Türk'üm diyene..."

Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tuğg. Ömer Faruk Bozdemir'in konuşmalarının ardından mezun olan kursiyerler adına konuşmayı P. Uzm Onb Muhammet Emin Öztürk yaptı.

44'ncü dönem Uzman Erbaş  Komando Temel Kursu birincisi olan P. Uzm. Çvş. Ercan Topal'ın yaş kütüğüne ismini büyük bir gurur ile çakmasını müteakip dereceye giren, kursta başarılı olan kursiyerlere diploma, bröve ve ödülleri verildi.
Dönem Birincisi P. Uzm. Çvş. Ercan Topal,
Dönem İkincisi P. Uzm. Onb.  Ahmet Karakuş,
Dönem Üçüncüsü P. Uzm. Onb.  Ahmet Demir,
Eğitim Birincisi P. Uzm. Onb.  Ali Doğanay,
Atış birincisi P. Uzm. Onb.  Çağatay Ozan Çetinkaya,

Spor Birincisi P. Uzm. Çvş.  Abdullah Acar,
Disiplin Birincisi P. Uzm. Çvş.  Adem Çimagil'e diploma, bröve ve ödüllerini Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tuğg. Ömer Faruk Bozdemir takdim etti.

Mezun olan diğer kursiyerlere de bröveleri, Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığında görevli yüksek rütbeli subaylar ve kurs komutanları tarafından verildi.
Tören, ailelerin sahaya inmesi ve evlatlarıyla hasret gidermesi ile sona erdi.
EMEL TURAN KARTAL (Eğirdir AKIN)

Bu Haberi Paylaş


  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi

Yorum Yap