Eğirdir’e Özgü Sazan Dolması ve Oklava Çekmesi Tatlısı Birinci Oldu…

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir’e Özgü Sazan Dolması ve Oklava Çekmesi Tatlısı Birinci Oldu…
Haberin Tarihi: 20.4.2018 18:23:00 - Okunma Sayısı:3072 defa okundu.

Yöresel Yemek Yarışmasında Dereceye Girenler Ödüllendirildi

Turizm Haftası etkinlikleri çerçevesinde Dünyanın İncisi Eğirdir’de, "Isparta Yöresel Tatlar Yemek Yarışması" düzenlendi.

Eğirdir Turizm Danışma Bürosu, Eğirdir Meslek Yüksekokulu ve Nafiz Yürekli Turizm Otelcilik Lisesi ile birlikte düzenlenen yarışmada; Yöresel yemek ve Yöresel Tatlı-Hamur işleri kategorilerinde yapıldı. Yöresel yemek kategorisinde 9, Yöresel Tatlı-Hamur işleri kategorisinde 13 çeşit yarıştı.

19 Yarışmacının katıldığı yarışmada Sazan Dolmasıyla Yöresel Yemek kategorisinde Ayla Uysal birinci olurken, Yöresel Tatlı-Hamur işleri  kategorisinde ise Güssün Akalın, yaptığı Oklava Çekmesi tatlısı ile birinci oldu.

 "Isparta Yöresel Tatlar Yemek Yarışması" bugün saat 14.00’de Eğirdir Nafiz Yürekli Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Uygulama Otel’inde yapıldı. Belediye Başkanı Ömer Şengöl, Daire Müdürleri ve davetlilerin katıldığı program Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın söylenilmesi ile başladı.

Programın açılış konuşmasını Eğirdir Nafiz Yürekli Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Müdiresi Meral Tepe yaptı.

Tepe, şunları ifade etti: “Globalleşen dünya ile birlikte yemek yeme alışkanlıkları da değişmektedir. Yemek bir toplumun kültürüdür. Yemekler toplumun yaşam biçimini ve hayat tarzını şekillendirir. Eğirdir olarak, bu kültürü geliştirmek ve kalıcı kılmak istiyoruz.

Okulumuz her yıl geleneksel olarak düzenlenen yemek yarışmalarına aktif olarak katılmaktadır. Burada görüyoruz ki; genç nesiller yeni tat ve sunumlarıyla yemeklerimize çeşitlilik katmaktadırlar.

Geçen yıl Antalya’da düzenlenen Uluslararası Altın Kep Yemek Yarışmasında okulumuz öğrencileri, 'Gül Kokulu Kral Tacı' isimli yemek ile Türkiye Birinciliği kazanmışlardır. Hem öğrencilerimiz hem öğretmenlerimiz hem de okul olarak 'demek ki iyi şeyler yapıyoruz' diye büyük onur ve gurur duyuyoruz.

 

        Bu gün burada yapılan yarışmaya katılma cesaretini gösteren yarışmacıların hepsini şimdiden şampiyon ilan ediyor, kutluyorum ve elinize sağlık diyorum. Bizim atalarımızdan kalmış, annelerimizden öğrendiğimiz bütün kültürümüzü buraya yansıtmamız lazım ve bizim de bunu gelecek kuşaklara kalıcı bir biçimde taşımanın yollarını bulmamız lazım. Bize yardımcı olduğunuz için hepinize teşekkür ediyorum. Burada elbette bazıları derece alacak, ben onu çok önemli saymıyorum. Gerçekten katılan bütün arkadaşlarımızı ayrı ayrı kutluyorum. Bu etkinliğimizde bize destek veren bütün sponsor arkadaşlarımıza ve jüri üyelerimize teşekkür ediyorum.”

Okul Müdiresi Meral Tepe’nin konuşmalarının ardından, Yarışmanın Jüri Üyeleri tanıtıldı.

Yarışmanın Jürisi; SDÜ Eğirdir MYO Öğretim Görevlisi Çetin Meydan, SDÜ Eğirdir MYO Öğretim Görevlisi Hüseyin Duman, SDÜ Eğirdir MYO Öğretim Görevlisi Atilla Gökdemir, Eğirdir Nafiz Yürekli Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Yiyecek İçecek Hizmetleri Öğretmenleri  M. Kadri Karaosmanoğlu ile Kübra Aktay ve Nafiz Yürekli Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Usta Öğreticisi ve TAŞPAKON Üyesi Ramazan Altınel'den oluştu.

Jüri üyeleri, yemeklerin önce görselliğine daha sonra, tadına bakarak not verdiler.

Jüri değerlendirmesinin ardından dereceye giren yarışmacılara ödülleri verildi.

Yöresel Yemek Kategorisinde;

Sazan Dolmasıyla birinci olan Ayla Uysal'a ödülünü İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Abdurrahim Tan takdim etti.

Mercimek Aşı ve Salamura Balık yemeğiyle ikinci olan Gül Üstün Kaçaroğlu'na ödülünü Eğirdir İlçe Jandarma Komutanı Hakan Çeliköz takdim etti.

Sazan Kebabıyla üçüncü olan Mehmet Arseven'e ödülünü Belediye Basın Yayın Danışmanı İlhan Şimşek takdim etti.

Levrek Buğulama ile dördüncü olan Ahmet Demiralay'a ödülünü Nafiz Yürekli Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Müdiresi Meral Tepe takdim etti.

Yöresel Hamur İşi ve Tatlı kategorisinde;

Oklava Çekmesi ile birinci olan Güssün Akalın’ın ödülünü Belediye Basın Yayın Danışmanı İlhan Şimşek,

Mutlu Elma Tatlısı ile ikinci olan Seda Altunbaş’ın ödülünü Turizm Danışma Bürosu Müdürü Sedat Güngör,

Elma Tatlısı ile üçüncü olan Ayfer Nazlı’nın ödülünü Nafiz Yürekli Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Müdür Yardımcısı Figen Varol takdim etti.

Pekmezli Ovma Helva tatlısı ile dördüncü olan Ayla Büyükçetin’in ödülünü de Belediye Basın görevlisi Emrah Çelik takdim etti.

Yöresel Yemek Yarışmasında; birinciye Mikrodalga fırın ve altın kolye ucu, ikinciye Düdüklü Tencere, Üçüncüye Süpürge, Dördüncüye de dijital baskül hediye edildi.

Yöresel Hamur İşi ve Tatlı Yarışmasında; birinciye Mikrodalga fırın ve yaprak Cumhuriyet Altını, ikinciye Bayan Kol Saati, Üçüncüye Çay Makinesi, dördüncüye de kahve makinesi hediye edildi.

Emel TURAN KARTAL (EĞİRDİR AKIN)

Bu Haberi Paylaş


  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi

Yorum Yap