Eğitimciler "Şiddete Dur" dedi

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğitimciler "Şiddete Dur" dedi
Haberin Tarihi: 2.5.2018 13:41:00 - Okunma Sayısı:2120 defa okundu.

Öğretmenler, ellerindeki pankartlarla şiddet gören bütün öğretmenler için 'Şiddete Dur' dediler.

Eğirdir Atatürk İlkokulu öğretmenlerinden D. T.'nin bir veli tarafından darp edilmesi üzerine, Eğitim-Bir-Sen temsilcileri ve öğretmenler Okul  bahçesinde bir araya gelerek bu olaya tepkilerini gösterdiler. Öğretmenler, ellerindeki pankartlarla şiddet gören bütün öğretmenler için 'Şiddete Dur' dediler.

            Burada bir konuşma yapan Eğitim-Bir-Sen Eğirdir İlçe Başkanı Ali Şanal, eğitimcilere şiddete karşı bir an önce yasal bir düzenleme getirilmesi dileklerinde bulundu. Şanal, konuşmasında şunları söyledi: "Bildiğiniz üzere okulumuzda bir öğretmenimiz tatsız bir olay yaşamıştır. Bu, ilçemizde hiç alışık olmadığımız aynı zamanda da ülkemizin gündeminde sık sık karşılaştığımız bir durum maalesef. Yasal bir düzenleme yapılmadıkça bu olaylar yaşanmaya devam edecektir. Ne tesadüftür ki bu olayın sendikamızın 'Eğitimciye şiddete karşı yasal bir düzenleme istiyoruz' adı altında başlattığı bir süreçte meydana gelmesi, bizi ve öğretmenlerimizi kaygılarımızda haklı çıkarmıştır.

            Bu olayı şiddetle kınıyor ve yetkililerin bir an önce yasal düzenleme yapmasını istiyoruz" dedi.

            Daha sonra Eğitim-Bir-Sen Isparta Şube Başkan Vekili Hüseyin Özçelik tarafından bir basın bildirisi okundu.

            Basın bildirisi şöyle: "Eğitimin öznesi olan eğitimciler şiddetin nesnesi haline gelmiştir. Her geçen gün artan şiddet olayları birçok eğitimciyi mağdur etmekte, eğitim camiasını hem tedirgin etmekte hem de üzmektedir. Önceden itibarın, ihtimamın ve saygının odağında olan öğretmenlerimiz artık hakaretin, şiddetin ve itibarsızlaştırma sarmalının içine düşürülmüştür. Aklıselim insanlar için bu bir mesleğin yıpranması değil bir milletin geleceğinin yok edilmesidir. Münferit eylemler olmaktan çıkmış, gittikçe yaygınlık kazanmış, artık toplumsal bir yara haline gelmiş bu şiddet, eğitim öğretim hizmetinin yürütülmesini olumsuz etkilemekte, eğitimcilerin verimliliğini düşürmektedir.

Bir daha Ayhan Öğretmenlerin görevi başında öldürülmemesi, Yusuf Öğretmenlerin arkadan vurulmaması, Gülhan öğretmenlerin sokak ortasında bıçaklanmaması, Demet öğretmenlerin zorbalarca darp edilmemesi için burada Atatürk ilkokulundan sesleniyor, şiddete dur diyoruz.

Artık eğitim çalışanlarına karşı eğitim öğretim hizmeti sunumundan kaynaklı şiddet eylemlerine yönelik cezai ve hukuki tedbirlerin alınması kaçınılmazdır. Eğitimciler olarak, Kim hangi amaçla yaparsa yapsın, eğitimcileri hedef alan şiddet saldırılarını kınıyor. şiddet olaylarına karşı caydırıcı nitelikte yasal düzenlemeler yapılmasını acilen talep ediyor ve bekliyoruz.

“Her defasında son olmasını temenni ettiğimiz ama giderek artan ve sıradanlaşan şiddet olaylarının, çocuklarımıza insan sevgisi, güzel ahlak ve erdemlere yönelik değerler kazandıracağımız eğitim kurumlarında yaşanıyor olması esef ve ibret vericidir. Şiddetin tasvip edilecek hiçbir yanı yoktur. Sorun, günübirlik tedbirlerle geçiştirilemeyecek kadar ciddidir. Bakanlık, bu tür olaylara karşı kalıcı önlemler almalı, çalışanlarına sahip çıkmalı, onları korumalıdır”

Şiddet, öğrenciden anneye, babaya yöneldiyse, öğretmene yöneldiyse, bu, toplumda bir çürüme başlangıcı demektir. Bir an önce önlemi alınması gereken bir durumdur. Velinin öğretmene şiddet uyguladığı, velinin öğretmeni darp ettiği, bir zemin bu ülkenin asla tasvip etmeyeceği ve asla beklemediği bir zemindir. 81 ilde üyelerimizin emeği, tüm eğitim çalışanlarının desteğiyle büyüttüğümüz bu sese, yetkililerin sessiz kalmamasını umuyor haksızlığa ve zorbalığa karşı sonuna kadar mücadele edeceğimizi kamuoyuyla paylaşıyoruz."

            Eğitim-Bir-Sen Eğirdir İlçe Başkanı Ali Şanal, "Şiddete Dur" 350 imzalı dosyayı Şube Başkan V.  Hüseyin Özçelik'e teslim etti.

(AKIN GAZETESİ)

Bu Haberi Paylaş


  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi

Yorum Yap