Eğirdir AİHL’de Bilim Fuarı Düzenlendi

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir AİHL’de Bilim Fuarı Düzenlendi
Haberin Tarihi: 9.5.2018 17:45:00 - Okunma Sayısı:1498 defa okundu.

Fuarda sergilenen projeler, katılan davetliler tarafından büyük ilgi gördü.

Eğirdir Anadolu İmam Hatip Lisesi TUBİTAK 4006 Bilim Fuarı, 9 Mayıs 2018 Çarşamba günü saat 12.00’de, okul bahçesinde düzenlenecek törenle açıldı.
TUBİTAK’ın desteğiyle bu yıl ilki düzenlenen Bilim Fuarında 10 danışman öğretmen nezaretinde, 64 öğrenci tarafından hazırlanan toplam 20 proje sergilendi. Fuarda sergilenen projeler, katılan davetliler tarafından büyük ilgi gördü. 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan Bilim Fuarının açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Hasan Ceylan, şunları söyledi: “TUBİTAK’ın desteğiyle bu yıl ilkini düzenlediğimiz TUBİTAK 4006 Bilim Fuarının açılışına hoş geldiniz. Hepinizin bildiği gibi bilim fuarı öğrenmeye istekli, araştırmaya meraklı, bilinçli bireylerin yetişmesine katkı sağlayan öğrenme metotlarından biridir.
Bilim fuarı, genç beyinlerin, bilimin önemini kavrayıp, birçok teorik bilginin gerçek yaşamdaki işleyişini fark etmelerini sağlar. Bu tür etkinlikler hayal gücü ile yaratıcılığın birleşimidir. Eğitim kurumlarının öncelikli amacı da bu yaratıcılığın ortaya çıkmasına yardımcı olmaktır.
Bu amaç doğrultusunda biraz sonra açılışını yapacağımız bilim fuarımızda Fizik alanında 1, Kültür-Edebiyat alanında 3, Tarih alanında 4, Kimya alanında 2 ve Teknoloji alanında 6 proje olmak üzere toplam 20 projeyi 64 öğrencimiz, 10 danışman öğretmenimiz nezaretinde, özverili bir şekilde ortaya koydular.
Öğrencilerimizin gayretli çalışmaları sonucu ortaya çıkan bu projelerin bilim ve teknikte yeni buluşlara kapı aralamasını temenni ederiz. Bu fuarda çeşitli çalışmalarını sergileyen öğrencilerimizin, ileride ülke yararına olacak büyük buluşların öncüsü olacaklarından şüphem yoktur. Umarım, her biri, birer bilim insanı olarak ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesine taşırlar.
Sevgili öğrenciler, biliniz ki, yeryüzünde hiçbir icat sıfırdan var olmamıştır. Her çalışmanın mutlaka bir öncesi vardır. Eminim ki projelerin her biri, ileride daha başarılı çalışmaların ilk basamağı olacaktır.
Değerli konuklar, proje çalışmalarında emeği geçen tüm öğrenci ve öğretmen arkadaşlarıma teşekkürlerimi sunarken gelecek yıllarda öğrencilerimizin daha başarılı projelere imza atmasını temenni ediyor, hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum.”
Ceylan’ın konuşmasının ardından Projede emeği geçen öğretmenlere teşekkür mahiyetinde ödülleri verildi.
Eğirdir Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin hazırlayıp sunduğu Bilim Fuarı davetliler tarafından ilgiyle gezildi.

Bu Haberi Paylaş


  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi

Yorum Yap