AK PARTİ'NİN KARA TEKNESİ

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,AK PARTİ'NİN KARA TEKNESİ
Haberin Tarihi: 13.11.2013 10:14:00 - Okunma Sayısı:3485 defa okundu.

AK PARTİ’NİN KARA TEKNESİ

 

            Geçtiğimiz seçim döneminde iktidar partisinin adayı olması hasebiyle Sayın Osman Nuri Özmeral’i desteklemiştim. Diğer tüm gazeteler aleyhine yazarken, çalışmış olduğum gazetenin sahibi de Özmeral’i kapıdan kovarken, tek başıma desteklemek hiç de kolay olmadı. Seçim öncesi yeni kurulan Akpınar gazetesinin o dönemki sahibi Sayın Hasan Gezer’in de yardımını esirgememesi Özmeral’in seçilmesi adına oldukça faydalı oldu.

            Ben Eğirdir’de ikamet etmiyorum, o dönemde de etmiyordum. Hayatım boyunca hiç kişisel çıkar gütmedim, çıkar güdenlerin yanında da bulunmadım. Bu bağlamda sadece Eğirdir ile ilgili beklentilerim ve hayallerim vardı, pek çok Eğirdirli gibi… Seçim öncesi Sayın Özmeral’le sık sık istişare ederdik, fikir alışverişinde bulunurduk ve Eğirdir’le ilgili yapılabilecek projelerden bahsederdik. Seçime kadar gerek sosyal medyadan, gerekse gazete aracılığıyla Eğirdir halkına ulaştım ve iktidar partisinin adayını desteklemek için yoğun ikna çabalarında bulundum.

            Tüm zorluklara rağmen olumlu sonuca ulaştığımızda ise, Özmeral’in etrafını bir anda farklı partilerden çıkar çevresi sarıverdi. Artık Özmeral’in kendisini destekleyenlere de, onların akıllarına da ihtiyacı yoktu. Kendisini en çok destekleyen ve geniş kitlerle ulaşan başta bana olmak üzere, tüm Ak Parti seçmenini küstürdü Özmeral… Vaat ettiği şeffaflık politikasından, Başkan odasını alt kata taşıma vaadinden, belediyenin imkânlarını lüzumsuz yere ve kişilere harcamayacağı sözünden eser kalmadığı gibi, ahde vefayı unuttu Sayın Özmeral…

            Her şey bir yana, yıllarca özendiğimiz Ak Partili Belediyelerinin imkânlarına artık sahip olmamıza rağmen, bu imkânları Eğirdir’i geliştirme ve kalkındırma yönünde kullanamadık zerre kadar…

            Özmeral, seçim öncesinde yaptığı gibi, yine çeşitli kurum ve şahsiyetlerle uğraşmalarına devam etti. Hatta bundan önceki Kaymakamla giriştiği hegomanya mücadelesini de, Kaymakamın tayininin çık(artıl)masıyla kazanılmış zafer olarak yaşadı.

            Özmeral, Başkanlık koltuğunu büyük ölçüde muhalefetten transfer ettiği Mazlume Findos’a borçludur. Findos DYP’li Başkanın milletvekilliğine adaylığını koymak için istifa etmesinden sonra, seçimle gelen Akdenizin ilk ve tek Kadın Belediye Başkanlığını yapmıştır. Çalışma sürecinde ise tüm Eğirdir halkına kapıları ardına kadar açıktı. Belediyecilik konusunda kendisini sürekli geliştirdiği, halka yardımcı olabilmek için mevzuatları bile bizzat çalışması, Eğirdir halkının takdirini kazanmıştır. Özmeral, seçim öncesi Mazlume Findos’u vitrin olarak kullanmış, boy boy resimlerini yayınlatmış, bu yolla halkın güvenini kazanmıştır. Oysaki seçimden sonra halkın Findos’la yakınlığını kaldıramayıp, kaymakamla başlattığı hegomanya savaşının devamı olarak, Findos’un Başkan yardımcılığı görevine de son vermiştir. Bir kez daha vefasızlık örneği sergileyen Özmeral’e halk yoğun şekilde tepki göstermiş ve halen de göstermektedir.

ÖZMERAL KAÇAK GÜREŞİYOR!

            Özmeral, bundan önceki seçim döneminde Anayasa Mahkemesi üyesi olan Sayın Sacit Adalı ile oldukça yakın markajdaydı. Adalı’nın kendisinin arkasında olduğunu sık sık dile getiren ve geçmişte birlikte çekildikleri resimleri ara ara yayınlatıp imaj tazeleyen Özmeral’in “Arkasında olma” iddiasına istinaden Sayın Adalı’yı aradım. Bundan 3 sene önce de aynı konu üzerine görüştüğümüz Adalı, bir kez daha KİMSENİN ARKASINDA OLMADIĞINI yineledi. Siyasete girmeyi düşünmediğini ve tarafsızlığını da bozamayacağını söyleyen Adalı; Eğirdir için en iyisini temenni ettiğini de dile getirdi.

            Sayın Özmeral, Eğirdir’in ileri gelenlerinin ve bürokratlarının kendisini desteklediği imajını sürdürmek için bu kez de, Eğirdirli olan Adana Valisi Sayın Hüseyin Avni Coş ve Tetkik Hâkimi Sayın Abdullah Coş’la olan resimlerini sık sık yayınlatmaktadır. İYİ bir SİYASETÇİ ve HİZMET adamı, arkasına aldıklarıyla vitrin yaparak değil, yaptığı hizmetler ve duruşuyla kendisini ortaya koyar.  Sürekli olarak birilerini arkasına ya da yanına almasının Eğirdir’e hiçbir getirisi olmamıştır ve olmayacaktır da. Bizi kimi yanına aldığı değil, gördüğümüz vefa ve aldığımız hizmet enterese eder. 

            Benim seçim öncesi Özmeral’in yanında tek başıma olmam ve seçim sonrası da tek eleştiren olmam, dolayısıyla her iki tarafta da yalnız olmam oldukça manidardır. Bu diğer pek çoğunun güvenilirliğini azaltıcı ve samimiyetten uzak olduklarını ortaya koyan bir durumdur! Özmeral kendi şahsiyetini daima partinin ve hizmetin üstünde tutmuş, gazetelerde çıkmadığında hastalık derecesinde rahatsız olmuştur. Ayrıca yapılan eleştirileri de bire bir kendine yönelik sabotaj olarak algılamış, hizmet eksikliğine, vaatlerini yerine getirmediğine, ahde vefasızlığına hiç bakmamıştır.

            Özmeral, gelişimden ve şeffaflıktan uzak, Ak Parti’nin vizyonuna tamamen ters olan yönetim ve zihniyetiyle, memleketimize de gereken faydayı sağlayamamış, bize iktidar parti belediyesi olmanın ayrıcalığını yaşatamamıştır.

             Ak parti ısrarla Özmeral’i aday göstermeye devam ederse bu hem Ak Parti adına hem de memleketimiz adına telafi edilemeyecek büyüklükte kayıplara sebep olmaya devam edecektir. Vefa ve hizmet görmeyen Ak Partili küskün seçmenlerin büyük bölümünün ve benim Ak Parti adına destek verebileceğim kişi Mazlume Findos’tur. Başbakanımızın bayan adaylara öncelikli davranacağını biliyor ve Akdenizin ilk ve tek kadın başkanına yeniden bu fırsatı vermesini umuyoruz.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap