‘Okumak Yaşamaktır’ Projesi Sona Erdi

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika, ‘Okumak Yaşamaktır’ Projesi Sona Erdi
Haberin Tarihi: 29.5.2018 12:34:00 - Okunma Sayısı:1792 defa okundu.

81 İl, 16 Ülkeden fotoğraflarına yer aldığı sergi çok beğenildi

 ‘Okumak Yaşamaktır’ Projesi Sona Erdi

81 İl, 16 Ülkeden fotoğraflarına yer aldığı sergi çok beğenildi

Süleyman Demirel İlkokulu Öğrencileri okumanın önemine dikkat çekmek amacıyla geçtiğimiz aylarda Eğirdir'de 'Sakin Şehirde Okuyoruz' isimli okuma etkinliği düzenledi.

Fransa ve bazı Avrupa ülkelerinin ortaklığıyla Türkiye’deki 81 ilde E-Twinning kapsamında uygulanan “Okumak Yaşamaktır” projesi kapsamında düzenlenen 'Sakin Şehirde Okuyoruz' isimli okuma etkinliği fotoğraf sunum sergisi ile sona erdi.

Türkiye’de 81 ilde uygulanan “Okumak Yaşamaktır” projesinde Isparta ilini Eğirdir Süleyman Demirel İlkokulu temsil etti. Proje yürütücüsü Önder Özdemir ve 21 öğrencinin katıldığı  'Sakin Şehirde Okuyoruz' isimli projenin fotoğraf sunum sergisi izleyenleri adeta hayran bıraktı.

Dünya'da kitap okumaya dikkat çekmek ve okuma sevgisi ile kültürel tanıtımı birleştirmek amacıyla düzenlenen 'Sakin Şehirde Okuyoruz' okuma etkinliğinin Fotoğraf Sunum Sergisi etkinliği bugün saat 10.00’da okul toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Sergide; 81 il ve 16 ülkenin ortaklığıyla yürütülen proje kapsamında bütün il ve ülkelerin temsil ettikleri okullardan gelen fotoğraflar yer aldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın söylenilmesi ile başlayan programda okul Müdürü Ali Rıza Akbay bir konuşma yaptı.

"Okumak görüldüğü gibi sıradan bir faaliyet değil, ufuk açmaktır."

Konuşmalarında okumanın öneminden ve değerlerinden bahseden Okul Müdürü Ali Rıza Akbay, şunları ifade etti:

“Okumak; insanın hayatını hayat yapan, hayata renk katan, insanın kendi dünyasına farklı pencereler açandır. Okumak görüldüğü gibi sıradan bir faaliyet değildir, ufuk açmaktır.

Hayatta az hata yaparak yaşamak ancak tecrübeyle mümkündür. Tecrübe ise ancak yaşamak ve öğrenmekle olur. Okuyan bir insan ise farklı pencereler ve insanları kitaplardan tanıdıkça öğrenir ve deneyim sahibi olup, hatalardan kendisini korumuş olur. Onun için okumak rehberdir, hayata hayat katmaktır, hayattır, hayatın ta kendisidir, yaşamaktır.

Okumanın insan ahlakına bu kadar etki etmesi okumanın insanın hayatında nasıl bir temel nokta olduğunu ve yaşam olduğunun kanıtıdır. Çünkü ancak çok değerli olan bir şeyi insan hayatın merkezine alır ve onu sahiplenir. Okumak insanın hayatını bu kadar değiştirdiğine göre okumak temel taşlardan bir tanesidir” dedi.

Akbay sözlerinin sonunda Eğirdir Kaymakamı Abdullah Akdaş’a ve Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl’e desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Daha sonra ‘Okumak Yaşamaktır’ projesi ile ilgili bilgi veren proje yürütücüsü Önder Özdemir ise; “‘Okumak Yaşamaktır’ Fransa’da bir ilkokul ile ülkemizde Rize Çayeli İshakoğlu İlkokulu’nun kuruculuğunu yaptığı bir E-Twinning projesidir.

Projede ülkemizde her ilden bir okul temsili olarak bulunmaktadır. Isparta ili temsilciliğini de Süleyman Demirel İlkokulu olarak bizler üstlenmiş bulunmaktayız.

Projenin amacı, dünya üzerinde kitap okumaya dikkati çekmek için farkındalık yaratmaktır. Bu amaçla proje ortağı olan tüm okullarda 2.5 ay süresince eş zamanlı çeşitli etkinlikler yapıldı.

Projemizin önemli amaçlarından biri de okuma sevgisi ile illerin doğal, tarihi ve kültürel tanıtımını birleştirmekti. Bu amaçla her il kendi doğal, tarihi, kültürel ve turistik öneme sahip mekanlarında okuma etkinliği düzenleyerek fotoğraf ve video çekimi yaptılar. Bu fotoğraflar ortak bir platformda birleştirildi ve sergiler açıldı.

Proje kapsamında haftalık etkinliklerimizi eş zamanlı olarak gerçekleştirdik. Yardımlarını ve desteğini esirgemeyen kıymetli velilerimiz ve bizler projenin amacını yerine getirmeyi kendimize gaye edindik. Bu bağlamda tanıdığımız – tanımadığımız herkese projemizi anlatarak destek istedik.

Projenin bizim için en önemli katkılarından biri de, birbirlerini tanımayan, görmeyen, kilometrelerce uzakta olan onlarca öğretmenin yardımlaşma, işbirliği ve dayanışma içerisinde çalışarak ortaya bir ürün çıkarması oldu." dedi.

Özdemir de konuşmalarının sonunda Kaymakam Abdullah Akdaş’a, Belediye Başkanı Ömer Şengöl’e ve velilere desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Konuşmaların ardından serginin açılış kurdelesi kesildi. Programa Milli Eğitim Müdürü İdris Sezgin, Şube Müdürleri Gönül Şahin, Yalçın Karakaya, İlçe Müftüsü Mustafa Türköz,Okul Müdürleri, veliler ve öğrenciler katıldı.

Dünyada okumada farkındalık oluşturmak ve okumanın önemini vurgulamak amacıyla düzenlenen sergi, izleyenlerden büyük ilgi gördü. Bu proje ile hem il, hem ilçe ve hem ülkelerin tanıtılmasında önemli rol üstlendiği ifade edildi.

EMEL TURAN KARTAL - AKIN

 

Bu Haberi Paylaş


  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi

Yorum Yap