EĞİRDİR’DE YAŞAMAK

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,EĞİRDİR’DE  YAŞAMAK
Haberin Tarihi: 21.6.2018 10:19:00 - Okunma Sayısı:5493 defa okundu.

Ahmet Özgüneşli yazdı...

Eğirdir’i sevmek, gölüyle, yeşilin her tonuna sahip doğasıyla, eşsiz güzelliğe sahip Eğirdir’de yaşamak ve Eğirdir’de yaşarken üretmek, üretilene sahip çıkmak, kısacası Eğirdir’e değer katmak; işte tam bu noktada söylemek istediğim; ister cittaslow olsun, ister Eğirdir’in kendi özü, kültürü olsun, felsefesi Eğirdir için, hayatın içinden bir güzellik tarzına imza atanların olayını anlatmak istiyorum.
Aslında konu içeriği hayvan sevgisi, ama bu anlatmak istediğim konu bana değer yaratmak gibi geliyor. Nedeni ise, karşılık beklemeyen insanların yaptıklarına kattığı sevgiyi görmem ve sevginin irade ile birleşerek, günler değil, aylar değil, yıllardan beri devam etmesine şahit olmamdır. Belki Eğirdirli’nin bildiği, veya bilmese bile değer olan bu güzelliği hergün görerek yaşadığı gerçektir.
Bu güzellik bir ürün ise, bence bu güzellik bir değer, bunun sahiplerinin yani ürünü üreterek güzelliklere güzellik katan insanların olayıdır, Eğirdir’e değer katmak.
Konu, Eğirdir’in güzelliği gölümüzün su üstü misafirleri ördeklerdir.
Pekin cinsi beyaz ördek sayısı fazla, birkaç yeşilbaş, evcilleşmiş olan belki telkuyruk çarpar gözümüze. Cennet ördeği belki misafirdir, karabaş uğrar geçer bizim gölün asıl sahibi güzel insanların ürettiği ördeklerimizin yanına. Bizim ördeklerimiz diyorum, çünkü bunları üreten güzel insanlar bunları Eğirdir Gölü için, Eğirdir’li için üretiyor, besliyor, bunları ziyaret ediyor, hatta diyebilirim ki, bu güzelliği hergün görmeden gitmiyorlar evlerine.
Bu güzelliğin sahibi, üreticisi bu kişiler Abdullah BÜLBÜL, Ramazan KURT ve Şükrü SAVAŞ. Kendileri Eğirdir’de tanınan insanlar, ben onları anlatmak için yazmadım yazımı. Yazımı onların beklentisi olmadan, yıllardan beri yaptıklarının bir hayvan üretme, besleme olmadığını değerlendirdiğimden yazdım. Çünkü, biz Eğirdir’de yaşıyoruz, belki görmüyoruz dışarıdan bakanların nasıl baktığını bize, bizim olan güzelliklere. En yakın Isparta’da yaşayan arkadaşlarımın çocuklarının Göle Ördek beslemek için gelmeden evlerinde, ekmek biriktirdiklerini, yem aldıklarını ve ördeklerimizi ziyaret için özellikle gelmek istediklerine şahit olduktan sonra yazmak istedim. Çünkü bu olay, ördek üretmek, beslemek değil sahip olduğumuz Gölümüzün güzelliği için. Bu bir değer olmuştu, bizim Eğirdir için.
Teşekkürler bu güzel insanlara, teşekkürler onların nezlinde onlar gibi düşünerek yaşayan ama bu olaya dahil olmayan, Eğirdir için yaşayanlara, yaşamaya çalışanlara.

Bu Haberi Paylaş


  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi

Yorum Yap