Eğirdir Oda Müziği Yarışması 1. Kategori Birincisi  METİS Duo

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir Oda Müziği Yarışması 1. Kategori Birincisi  METİS Duo
Haberin Tarihi: 5.7.2018 10:39:00 - Okunma Sayısı:4069 defa okundu.

2. Eğirdir Oda Müziği Yarışması Eğirdir Yeşilada'da bulunan Ayastefanos Kilisesi'nde başladı. 1. Kategori Birincisi METİS Duo isimli grupları ile İdil Pulat - Viyolonsel, Yağmur Şimşek - Piyano ile oldu.

Eğirdir Oda Müziği Yarışması 1. Kategori Birincisi  METİS Duo

 

 

 

  1. Eğirdir Oda Müziği Yarışması Eğirdir Yeşilada'da bulunan Ayastefanos Kilisesi'nde başladı. 1. Kategori Birincisi METİS Duo isimli grupları ile İdil Pulat - Viyolonsel, Yağmur Şimşek - Piyano ile oldu.

 

            3-7 Temmuz tarihlerinde Eğirdir Belediyesinin katkıları ile Klasik Müzik Festivali kapsamında yapılan Oda Müziği Yarışması 1. Kategori Final konseri ve Ödül töreni ile büyüledi.

 

            Ayastefanos Kilisesinde yapılan Oda müziği yarışmalarının birinci ayağı olan 1. Kategori (15-20 yaş) sonuçları ise şu şekilde oluştu. METİS Duo Birincilik Ödülü, ALG Quartet İkincilik Ödülü,  DUOLOG / TANDEM Trio Üçüncülük Ödülü'nü paylaştılar.

 

            Dereceye giren gruplar Final konseri ve ödül töreninde adeta büyüledi. Konsere Belediye Başkanı Ömer Şengöl, Oda Müziği Yarışması Jüri Başkanı UNICEF “İyi Niyet Elçisi” Piyanist Gülsin Onay, Keman Sanatçısı Özcan Ulucan, Çellist Ozan Tunca, Gitarist Kağan Korad ve Flütist Cem Önertürk, müzik severler ve davetliler katıldı.

 

            Yarışmada 1. kategori üçüncüsü olan DUOLOG  ve TANDEM Trio gruplarına ödüllerini, Çellist Ozan Tunca, Gitarist Kağan Korad verdi. 1. kategori ikincisi ALG Quartet grubuna ödülünü Oda Müziği Yarışması Jüri Başkanı UNICEF “İyi Niyet Elçisi” Piyanist Gülsin Onay, 1. kategori birincisi  METİS Duo grubuna da Belediye Başkanı Ömer Şengöl ödüllerini verdi.

 

            Ödül töreninin ardından yarışmacılar programa katılanlara unutulmaz bir konser verdiler. Konser sonunda Müziği Yarışması Jüri Başkanı UNICEF “İyi Niyet Elçisi” Piyanist Gülsin Onay hayranlarıyla bol bol fotoğraf çekip sohbet etme imkanı buldu.

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap