Eğirdir’e BAKA’dan 1 Milyon TL Hibe

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir’e BAKA’dan 1 Milyon TL Hibe
Haberin Tarihi: 5.7.2018 10:42:00 - Okunma Sayısı:1428 defa okundu.

Eğirdir Kaymakamlığı AB Proje Koordinasyon Bürosu ve Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından hazırlanan Güneş Enerjisi Santrali (GES) projesine Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı tarafından 1 Milyon TL hibe verildi.

Eğirdir’e BAKA’dan 1 Milyon TL Hibe

 

Eğirdir Kaymakamlığı AB Proje Koordinasyon Bürosu ve Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından hazırlanan Güneş Enerjisi Santrali (GES) projesine Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı tarafından 1 Milyon TL hibe verildi.

Toplamda yaklaşık 1 milyon 300 bin TL maliyet ile hayata geçirilecek olan “Güneş Enerjisi Çiftçinin Emeğine Güç Veriyor” projesi kapsamında Eğirdir’e 206 KW gücünde elektrik üreten GES kurulacak.

Çevre kirliliğine yol açmayan, yenilenebilir enerji kaynaklarından olan güneş enerjisini üretimde kullanacak olan tesis geliriyle; tarım alanında yenilikçi ve verim arttırıcı yöntemlerin desteklenmesi ve yeni güneş enerjisi santrallerinin kurulmasına teşvik edilmesi amaçlanıyor.

Eğirdir Kaymakamlığı tarafından işletilecek tesis ile ilgili açıklamalarda bulunan Kaymakam AKDAŞ; “Geçtiğimiz yıllarda Batı Akdeniz Kalkınma Ajansının destek programları sayesinde ‘Bilgi yolu’ ve ‘İlaçlama Ünitesi ve Atık Maddeleri Toplama’ projelerini gerçekleştirdik. Benim dönemimde BAKA destekli üçüncü projemizi gerçekleştireceğiz. Kendilerine öncelikle Eğirdir’e verdikleri önem ve destek için teşekkürlerimi iletiyorum. Projenin doğrudan ve dolaylı, ulusal ve yerel faydaları olduğunu söyleyebilirim. Kurulacak olan güneş enerjisi santraliyle doğal yaşama zarar vermeden elektrik üretimi gerçekleştireceğiz. Bu üretimden elde edilen gelir ile ilçemizdeki tarımsal kalkınmaya yönelik projelere destek vermeyi hedefliyoruz. Projenin uygulama alanı uzman ekip tarafından yapılan bir takım değerlendirmelerle belirlenmiş olup tesis kapasitesinin daha sonraki yıllarda arttırılmasına elverişli bir alandır. Ülkemizin cari açık kaleminde en fazla paya sahip alanı, enerji harcamaları oluşturmaktadır. Bu proje vasıtasıyla cari açığın azaltılmasına da katkı sağlayacağız. Projenin hazırlanıp yürütülmesinde emeği geçen personelime ve Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı Yönetim Kuruluna ilçemiz adına teşekkürlerimi iletiyorum” diye konuştu.

Eğirdir’de bir ilk olacak projenin 14 ay içerisinde tamamlanarak hizmete girmesi planlanıyor.

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap