İstakozda bereketli bir av sezonu bekleniyor

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,İstakozda bereketli bir av sezonu bekleniyor
Haberin Tarihi: 9.7.2018 14:37:00 - Okunma Sayısı:1232 defa okundu.

Kerevit avcıları kotanın artırılmasını istiyor...

1 Temmuz 2018 tarihinde istakoz (tatlısu kereviti) av yasağının sona ermesiyle Eğirdir Gölü'ne açılan su ürünleri avcıları, sepetlerinin bereketli olmasının mutluluğunu yaşıyor.

Geçen yıllara oranla, bu yıl daha bereketli bir av sezonu beklediklerini ifade eden avcılar, Eğirdir Gölü için belirlenen 300 ton kerevit kotasının yeterli olmadığını, av kotasının mutlaka artırılması gerektiğini belirtiyorlar.

Konu ile ilgili olarak görüştüğümüz Eğirdir Merkez Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ayhan Küçükköse, Eğirdir Gölü çevresinde halen aktif sekiz (8) Su Ürünleri Kooperatifi'nin bulunduğunu ve Eğirdir Gölü'nde bu kooperatiflere kayıtlı yaklaşık 500 avcının bulunduğunu söyledi.

Eğirdir Merkez Ürünleri Kooperatifinde ise 79 su ürünleri avcısının bulunduğunu ve geçimlerini Eğirdir Gölü'nden sağladıklarını ifade eden Başkan Küçükköse, bugünlerde ihracatçı firmalar tarafından kerevitin kilosunun 13 liradan satın alındığını, avlanan kerevitlerin öncelikle Kooperatif binasında boylamasının yapıldığını ve küçük boy kerevitlerin Göle tekrar salındığını bildirdi.

Kerevit avında bereketli bir sezon beklediklerini belirten Başkan Ayhan Küçükköse, 300 ton genel kotanın çok az ve yetersiz olduğunu, kota azlığı nedeniyle kaçak kerevit avcılığının ve satışının yapılmasının kendilerini üzmesi yanısıra milli ekonomiye de zararı olduğunu dile getirdi.

(AKIN)

Bu Haberi Paylaş


  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi

Yorum Yap