İlçe Okul Meclis Başkanlığı Seçimi Yapıldı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,İlçe Okul Meclis Başkanlığı Seçimi Yapıldı
Haberin Tarihi: 19.11.2013 10:29:00 - Okunma Sayısı:3055 defa okundu.

Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Projesi kapsamında Eğirdir Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen İlçe okul meclis başkanlığı seçimi 18 Kasım 2013 Pazartesi günü saat 13.30'da Eğirdir Dündarbey Anadolu Lisesi toplantı salonunda gerçekleştirildi.

İlçe Okul Meclis Başkanlığı Seçimi Yapıldı

 

Mehmet Çelik 18 Oyla İlçe Okul Meclis Başkanı Oldu

 

            Cumhuriyetimizin demokrasi ile güçlendirilmesi, öğrencilerimizde yerleşik bir demokrasi kültürünün oluşturulması, hoş görü ve çoğulculuk bilincinin geliştirilmesi, kendi kültürünü özümsemiş, millî ve manevî değerlere bağlı, evrensel değerleri benimseyen nesillerin yetiştirilmesi; öğrencilere seçme, seçilme ve oy kullanma kültürünün kazandırılması, katılımcı olma, iletişim kurabilme, demokratik liderliği benimseyebilme ve kamuoyu oluşturabilme becerilerinin kazandırılması amacıyla uygulanan proje kapsamında İlçemizde Okul Meclis Başkanlığı seçimi yapıldı.

            Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Projesi kapsamında Eğirdir Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen İlçe okul meclis başkanlığı seçimi 18 Kasım 2013 Pazartesi günü saat 13.30'da Eğirdir Dündarbey Anadolu Lisesi toplantı salonunda gerçekleştirildi.

            Divan Heyeti  Komisyon Başkanı Necla Bozhüyük, üyeler; Adem Tekeli, Ayhan Karakuş ve Cemal Ertürk’ten oluştu.

            Seçim öncesi bir konuşma yapan Divan Heyeti Başkanı Necla Bozhüyük, “Bugün burada, İlçe Meclis Başkanlığı seçimi yapacağız.  Bu seçimler sizlerin demokrasi kültürünüzü geliştirmek, küçük yaşlarda seçme ve seçilme hakkı bilincini öğrenmeniz için yapılıyor. Bugün de kutsal bir görevi yerine getireceğiz. 5 başkan adayımız var. Ben aday olan arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. İnşallah ilçemizi en güzel şekilde temsil ederler” dedi.

            İlçe Okul Meclis Başkanlığı seçimine 5 aday katıldı. Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Yılmaz Cem Dinçer, Dündar Bey Anadolu Lisesi öğrencisi Mehmet Çelik, Prof. Dr. Turan Yazgan Anadolu Lisesi öğrencisi Mehmet Şahin, Nafiz Yürekli Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi öğrencisi Emre Temir ve Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu öğrencisi Beyza Sağlam başkanlık için yarıştı.

            Seçim öncesi adaylar tek tek kendilerini tanıtarak projelerini arkadaşlarına anlattılar ve oy istediler.

 

            Daha sonra 10 dakikalık bir kulis çalışması yapıldı.

            Kulis çalışmasının ardından 25 seçmen gizli oy kullandı. Zarflar açıldı ve tek tek sayıldı.

            Seçim sonucunda Dündar Bey Anadolu Lisesi öğrencisi Mehmet Çelik 18 oy alarak İlçe Okul Meclis Başkanı oldu.

            Prof. Dr. Turan Yazgan Anadolu Lisesi öğrencisi Mehmet Şahin 3 oy alarak başkan yardımcısı oldu. Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu öğrencisi Beyza Sağlam 2 oy, Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Yılmaz Cem Dinçer ile Nafiz Yürekli Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi öğrencisi Emre Temir’de 1’er oy aldılar.

            İlçe Meclis Başkanı Mehmet Çelik tekrar kürsüye gelerek bir teşekkür konuşması yaptı ve arkadaşlarına okullarındaki eksikliklerin giderileceğini ve elinden gelen her şeyi yapacağı sözünü verdi.

            İlçe Okul Meclis Başkanı Mehmet Çelik ve diğer adaylar önümüzdeki günlerde Isparta’da yapılacak il başkanlığı seçimine katılacaklar.  Ayrıca sosyal sorumluluk projesi kapsamında sosyal görevlerde de bulanacaklar.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap