EĞİRDİR SU ÜRÜNLERİ FAKÜLTESİ'NE ÖZMERAL DARBESİ!

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,EĞİRDİR SU ÜRÜNLERİ FAKÜLTESİ'NE ÖZMERAL DARBESİ!
Haberin Tarihi: 20.11.2013 17:16:00 - Okunma Sayısı:2570 defa okundu.

Bazen bir yanlış tüm doğruları götürür...Toparlayamaz, çaresiz kalırsınız, çok istersiniz ancak çareSİZ de olamazsınız...

EĞİRDİR SU ÜRÜNLERİ FAKÜLTESİ’NE ÖZMERAL DARBESİ!

YOK BÖYLE BİR ZARAR!

 

Bazen bir yanlış tüm doğruları götürür… Toparlayamaz, çaresiz kalırsınız, çok istersiniz ancak çareSİZ de olamazsınız…

 

Eğirdir Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral’in başkanlığının ilk zamanlarıydı. Her şey Süleyman Demirel Üniversitesine temsili bir kira bedeliyle tahsis edilmiş Mavi Göl Oteli ile başladı. Özmeral, belediye meclisinde yapılan toplantıda meclise mavi göl otelin satılmasını istediğini söyledi. Bu otelin, bundan önceki belediyeler döneminde SDÜ’ye “Peşkeş” çekildiğini iddia etti. Meclis üyelerinin ve hatta dönemin Kaymakamı Halil Serdar Cevheroğlu’nun tüm itiraz ve bunu yapmaması konusundaki telkinlerine rağmen, Özmeral ikna edilemedi.  

 

Basına da yansıyan bu polemik dönemin rektörü şimdinin Milletvekili Metin Lütfi Baydar’a iletilince olanlar oldu. Baydar olayların akabinde muhtıra gibi bir yazı yayınladı. Mavi Göl Otelinin SDÜ’ye tahsisinin kaldırılması durumunda Eğirdir’de yeni bölüm açılmayacağını, olan bölümleri de kapatma yoluna gideceğini basın yoluyla deklare etti.

 

Bu da yetmezmiş gibi SDÜ’ye yaptıkları bir hizmet karşısında tahsis ettiği minibüsü ve maaşlarını belediyeden alan ancak SDÜ’ye tahsis edilmiş 4 çalışanı geri çekti Özmeral. Bunları yaparken basına yansıyan açıklamada kullandığı “PEŞKEŞ” ifadesi ortamı iyiden iyiye gerdi.

 

SDÜ ile oluşmaya başlayan bu sorunlara bir çözüm getirmek için Eğirdir’in ileri gelenlerinden oluşan bir heyet ve Kaymakam Cevheroğlu, yanlarına Özmeral’i de alarak dönemin valisi Ali Haydar Öner’le birlikte SDÜ Rektörü Metin Lütfi Baydar ile  görüşmeye gittiler. Ancak bu görüşmede de egosunu ve hegomanyasını ortaya koyan Özmeral, faydadan çok zarar getirdi! Özmeral’in “Yapamazsınız, hakkınız yok, kimse üniversiteyi kapatamaz, taşıyamazsınız, size bu imkânlar PEŞKEŞ çekilmiş, ben buna izin vermem” şeklindeki uzlaşmacı olmadığını sergileyen yaklaşımı ortamı iyiden iyiye gerdi. 

 

İşte tüm bu restleşmeler Eğirdir’e büyük darbe vurdu. Özmeral’in her yeri ve herkesi idare etme çabası, kendi egosunu Eğirdir’in çıkarlarının üzerinde görmesi Eğirdir Süleyman Demirel Üniversitesine en büyük zararı verdi.

 

Yaşanan polemik sonrasında üniversitenin 2 yılı Isparta’da teorik olarak verilmeye başlandı, kalan 2 yıl pratik olarak Eğirdir’de görülüyordu. Sonrasında da  Su Ürünleri Mühendislik Fakültesinin tamamı Isparta’ya taşındı. Ayrıca Turizm ve Otelcilik MYO’ nun İngilizce hazırlık bölümü bile Isparta’da okutuluyor. Geçtiğimiz dönemde bedava burs için bile tek bir kişinin başvurmuş olması Türkiye çapında büyük bir skandal olarak duyuldu.

 

Geçtiğimiz hafta Temsil Yetkisiyle donattığımız Başkan Özmeral ile görüşmeye gelen SDÜ Dekanını randevu almadığı için kabul etmeyen Özmeral, temsil yetkisini kişisel egosuna alet ettiğini yine yeni yeniden hepimize ispatlamış oldu.

 

 

Yeni rektörümümüz  Prof.Dr.Hasan İbicioğlu’na sormak istiyorum; Eğirdirli’nin suçu günahı ne?! Özmeral’e, Ak Parti’ye inanıp böyle birini başkan yapmak mı?! Sayın Rektörüm, inanın bu hatamızın bedelini en ağır şekilde ödedik ve hala ödüyoruz. Lütfen Eğirdir’e arkanızı dönmeyin. Birileri çıkıp densizlik etti diye, kendi egosuna yenik düştü diye tüm Eğirdir’i cezalandırmayın artık lütfen. Evet, bazen bir yanlış tüm doğruları götürür ancak o yanlıştan herkesi mesul tutmamalısınız. Özmeral’in seçimlerde kazanmasına imkan yoktur. Zira Eğirdir halkı aynı hatayı iki kez yapacak kadar kör ve cahil değildir. Lütfen fakültenizin nimetlerinden Eğridir’imizi de mahrum etmeyin. Konuyla ilgili tüm Eğirdir halkının özürlerini ve üzüntülerini sunuyorum size, tüm iyi niyetimizle kabul edin lütfen.

Saygılarımla…

 

Devler güreşirken çimler ezilirmiş… Bizim başkan da kendini boy aynasında gördü ama işin sonunda en büyük zararı Eğirdir’e verdi. Yazık ki hala kendi gerçeğiyle ve Eğirdir’e verdiği zararlarla yüzleşemedi! Kimsenin söylemediğini, söyleyemediğini ben söyleyeyim mi?

 

KRAL ÇIPLAK!

 

Banu Barlas Okumuş

banubarlas@gmail.com

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap