İlk kez yapılacak "Ortak Sınav"a Eğirdir'de 483 öğrenci girecek

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,İlk kez yapılacak "Ortak Sınav"a Eğirdir'de 483 öğrenci girecek
Haberin Tarihi: 27.11.2013 09:22:00 - Okunma Sayısı:2701 defa okundu.

Milli Eğitim Bakanlığı'nca (MEB), ortaokul 8'inci sınıflar için ilk kez düzenlenecek merkezi ortak sınavlar, 28-29 Kasım tarihlerinde uygulanacak.

İlk kez yapılacak “Ortak Sınav”a Eğirdir’de 483 öğrenci girecek

 

            Milli Eğitim Bakanlığı’nca (MEB), ortaokul 8’inci sınıflar için ilk kez düzenlenecek merkezi ortak sınavlar, 28-29 Kasım tarihlerinde uygulanacak.

            Seviye Belirleme Sınavı (SBS)nın kaldırılmasının ardından  Milli Eğitim Bakanlığınca yapılacak Ortaöğretime Geçiş Ortak Sınavı 28-29 Kasım tarihlerinde yapılacak.

            28 Kasım 2013 Perşembe ve 29 Kasım 2013 Cuma günü 8'inci sınıf öğrencilerinin katılacağı ortak sınavlar, yurtiçi ve yurtdışı sınav merkezlerinde, Türkiye saati ile her iki günde üç ders yazılısı bir oturum olmak üzere iki oturum halinde, her bir ders yazılısı için saat 09.00, 10.10 ve 11.20'de başlayacak ve aynı anda yapılacak.

            Sınavda öğrencilere 20 soru sorulacak,  40 dakika süre  verilecek, ders yazılıları arası dinlenme süresi 30'ar dakika olacak.

            Ortak sınav için Eğirdir merkezde 6, köy ve kasabalarda 4 okulda toplam 10 sınav merkezi oluşturuldu.  İlçemiz merkez, köy ve kasabalarında toplam 483 öğrenci sınava girerken, 216 öğretmen ve idareci de görev yapacak.

            İlçemizde Süleyman Demirel Ortaokulu, Mustafa Çetinkaya Ortaokulu, Muazzez ve Yaşar Şapçı Ortaokulu, Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu, Bağlar Ortaokulu ve Atatürk Ortaokulu’nda, köy ve kasabalarda ise; Sarıidris Ortaokulu, Barla Ortaokulu, Gökçehöyük Ortaokulu ve Yukarı Gökdere Ortaokullarında sınavlar yapılacak. Sınıflarda  23 öğrenci sınava girecek. Ayrıca, (en fazla 15 dk.) geç kalanlar da sınava alınacaklar. Öğretmenler çapraz okullarda görev yapacaklar. 

            İlk oturumun sınavları Türkçe, Matematik ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi

            Ortak sınavda birinci gün 28 Kasım 2013 Perşembe günü oturumlarında saat 9.00’da Türkçe, saat 10.10’da matematik, saat 11.20’de Din kültürü ve ahlak bilgisi sınavları yapılacak.

            İkinci gün Fen ve Teknolojileri, T.C. İnkılap Tarihi ve Yabancı Dil…

            Sınavların ikinci günü 29 Kasım 2013 oturumunda ise saat 9.00’da fen ve teknoloji, saat 10.10’da T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, saat 11.20’de yabancı dil sınavları yapılacak. Her sınav için 40’ar dakika süre verilecek.

            Raporlu ve geçerli mazereti olanlar 15 gün sonra belirlenecek olan merkezlerde sınava girecekler.

            Sınavda cep telefonu, hesap makinesi, sözlük, bilgisayar özelliği taşıyan cihazlar yasak.

            İkinci Ortak sınav 28-29 Nisan tarihlerinde yapılacak. Sınav sonuçları Ocak ayında açıklanacak.

            İlçe Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Boztoprak, yapılacak olan sınavın okullarda yapılan sınavlar gibi aynı olduğunu belirterek, bütün öğrencilere tavsiyelerde bulundu.

            Boztoprak: “Öncelikle ortak sınava girecek olan çocuklarımıza başarılar diliyorum. Hiçbir öğrencimiz kendilerini kasmasınlar, stres yapmasınlar ve morallerini yüksek tutsunlar. Çünkü bu sınav okullarında nasıl sınav oluyorlarsa aynen onun gibi sınav olacak. Örneğin 20 Kasım’a kadar öğrenciler 2 konu gördüyse, sınavda sadece o iki konudan sınava girecekler. Ben hepsine başarılar diliyorum” dedi.

            Öğrenci velilerine de tavsiyelerde bulunan Boztoprak: “Velilerimiz çocuklarından daha çok heyecanlı oluyorlar. Kesinlikle çocuklarına baskı, moral ve motivasyonunu düşürecek şeyler yapılmamasını öneriyorum” dedi.

            İlçe Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Boztoprak, sınav süresince ilçe şehir merkezinde polis ekipleri, köy ve kasabalarda ise jandarma ekipleri tarafından gerekli önlemlerin alındığını, ilçemize taşımalı olarak gelen öğrencilere hem taşıma araçlarının hazır olduğunu hem de öğle yemeği verileceğini sözlerine ekledi.

            Bütün öğrencilerimize başarılar diliyoruz.

 

EMEL TURAN KARTAL

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap