II. ULUSAL PLATİN ELMA ÖDÜL TÖRENİ 22 ARALIK'ta

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,II. ULUSAL PLATİN ELMA ÖDÜL TÖRENİ 22 ARALIK'ta
Haberin Tarihi: 9.12.2013 09:37:00 - Okunma Sayısı:2130 defa okundu.

Eğirdir Kaymakamlığı ile Eğirdir Platin Elma Derneği organizasyonu ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın katkılarıyla ilki geçen yıl 18 Aralık 2012 tarihinde yapılan Platin Elma Ödül töreninin ikincisi 22 Aralık 2013 Pazar Günü Vatan Şaşmaz'ın sunuculuğunda gerçekleştirilecek.

II. ULUSAL PLATİN ELMA ÖDÜL TÖRENİ 22 ARALIK’ta

 

            Eğirdir Kaymakamlığı ile Eğirdir Platin Elma Derneği organizasyonu ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın katkılarıyla ilki geçen yıl 18 Aralık 2012 tarihinde yapılan Platin Elma Ödül töreninin ikincisi 22 Aralık 2013 Pazar Günü Vatan Şaşmaz’ın sunuculuğunda gerçekleştirilecek. TGRT’den canlı olarak yayınlanacak olan Platin Elma Ödül töreni, Tarım Bakanlığı Müsteşar Yardımcılarının da katılımlarıyla Barida Otel’de yapılacak.

            Platin Elma Ödül töreninde; Jüri Özel Ödülü yanısıra, Elma Suyu ve Konsantresi İhracat Ödülü, Sosyal Sorumluluk Projesi Ödülü, AR-GE Ödülü, En İyi Elma İşletmesi Ödülü, Yaş Meyve (Elma) İhracat Ödülü, Elmadan Mamul Madde Üreten Sanayi İşletmesi Ödülü, En İyi Üretici Örgütü Ödülü, İnovasyon (Yenilikçilik) Ödülü, En İyi Reklam Filmi veya Kamu Spotu Ödülü, En İyi Elma Görseli Tasarım Ödülü, En İyi Elma Fotoğrafı Ödülü ve En İyi Kadın Üretici Ödülü olmak üzere 13 kategoride ödüller verilecek

            Konu ile ilgili bir açıklama yapan Eğirdir Kaymakamı Dr. Yalçın Yılmaz “Türkiye’de elma yetiştiriciliğin bugüne kadar gelişiminde emeği geçenlerin hatırlanması, elma sanayisinin mevcut durumu, çiftçi organizasyonlarının üretim yapan üreticilere yapmış olduğu hizmetlerin görülmesi, elma yetiştiren bölgelerin durumu, bölgelerin artıları ve eksilerinin öğrenilmesi, bölge istişarelerinin sağlanmasının yanında ülkemizde elma yetiştiriciliğinin ve tanıtımının elma sektöründe gerçekleşen modern atılımların kamuoyuna aktarılabilmesi, elma tarımıyla a’dan z’ye ilgilenen kadın çiftçilerimizin de ön plana çıkarılması, elmacılığın ülke çapında tanınması maksadıyla Eğirdir Platin Elma Derneği kurulmuştur.

            Derneğin kuruluş amaçları arasında bölgemizin elma yetiştiriciliğinde gerek rekolte bakımından gerekse kalite bakımından ülkemizin coğrafi açıdan en önde gelen bölgesi olduğunun ülke çapında duyurulması, anlatılması, açısından bir takım aktivasyonların yapılması planlanmış ve 18 Aralık 2012 tarihinde 1. Ulusal Platin Elma Ödül Töreni gerçekleştirilmiştir. Törende önceden belirlenmiş olan 10 adet Kategorinin birincileri, çeşitli Üniversitelerde ve Araştırma Enstitülerinde görev yapan akademisyenlerden oluşan jüri üyeleri tarafından değerlendirilmiş, birincileri seçilmiş ve ödülleri verilmiştir.

            Bu yıl da aynı amaç ve düşüncelerle 13 farklı kategoride Üniversitelerde ve Araştırma Enstitülerinde görev yapan akademisyenlerden oluşan jüri üyeleri tarafından ödül almaya hak kazananların belirlenmesi çalışmaları devam etmektedir.

            Kategorilerinde birinci olan yarışmacılara ödüllerinin taktim edileceği 2. Ulusal Platin Elma Ödül Töreni 22 Aralık 2013 tarihinde Isparta Barida Otel’de gerçekleştirilecek olup ödül gecesi TGRT kanalı tarafından canlı olarak yayınlanacaktır.” dedi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap