Osman Sarıdoğan: "Eğirdir Elması Bu yıl, Altın Yılını Yaşayacak!..."

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Osman Sarıdoğan: "Eğirdir Elması Bu yıl, Altın Yılını Yaşayacak!..."
Haberin Tarihi: 31.8.2018 17:13:32 - Okunma Sayısı:2997 defa okundu.

Eğirdir Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıdoğan, bu yıl Eğirdir Elması'nın "Altın Yılı"nı yaşayacağını söyledi.

Eğirdir Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıdoğan, Türkiye'nin elma bahçesi Eğirdir'de, bazı erkenci cinslerde elma hasadına başlandığını ve bu yıl Eğirdir Elması'nın "Altın Yılı"nı yaşayacağını söyledi.
Ülkemizde, elma yetiştirilen diğer bölgelerde elma ürününün bu yıl dolu afetinden hasar gördüğünü ve kalitenin düşük olduğunu belirten Başkan Sarıdoğan, Eğirdir'de hem elma kalitesinin yüksek olmasının hem de rekoltenin yüksek olmasının elma fiyatlarına yansıyacağını ve bu yıl elma üreticisinin yüzünün güleceğini ifade etti.
Golden ve starking cinsi elma hasadının bu yıl önceki yıllara göre daha erken başlayacağını dile getiren Eğirdir Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıdoğan, "önümüzdeki hafta içerisinde golden ve starking cinsi elmaların hasadına başlanacak. Diğer bölgelerde dolu hasarının olması ve kalitenin düşük olması, Eğirdir Elması'nın bu yıl altın yılını yaşayacağını gösteriyor. Halen bahçelerde elmanın kilosu 1 Lira 70 kuruş ila 2 Lira arasında satılıyor. Sanayi tipi elmanın kilosu da 30 kuruştan alıcı buluyor. Bu fiyatların önümüzdeki günlerde artmasını bekliyoruz. Dünyanın en güzel elmasının yetiştirildiği Eğirdir'de, elma üreticilerimize bereketli hasat diliyorum" dedi.

(AKIN)

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap