Isparta’da yerel basın can çekişiyor

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Isparta’da yerel basın can çekişiyor
Haberin Tarihi: 4.9.2018 10:18:57 - Okunma Sayısı:1873 defa okundu.

Hasan Özbek yazdı

Isparta’da yerel basın can çekişiyor

Hasan Özbek

                Son zamanlarda genel basında olduğu gibi yerel basında da çanlar çalmaya başladı. Isparta’da il bazında 18 yerel gazete var. Burada yüzlerce basın mensubu istihdam ediliyor. Bu insanlar işsiz kalması durumuyla karşı karşıya. Bunların çocukları var. Yarın okullar açılacak. Kitap, kırtasiye, daha doğrusu eve ekmek aş gelmesi lazım.  Ve dolayısıyla aile hayatlarını devam ettirmek zorundalar.

                Isparta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Karahan, ‘Artık bıçak kemiğe dayandı. Ne yapacağımızı bilmiyoruz!” Son 4 ayda kağıt fiyatları 3 kat arttı. Artık kağıtları veresiye değil, peşin fiyatla bile almak imkansız hale geldi. Zaten Isparta’da yerel basın zor ayakta duruyordu. Kağıdın dışarıdan ithal edilmesi, doların yükselmesi, Isparta basınını can evinden vurdu.

                52 senelik gazetecilik hayatımda ilk defa Isparta basının da yerel gazeteler can çekiştiğini gördüm. Devletin bir an evvel gerek ulusal gerekse yerel gazetelere el atması lazım.  Yada binlerce insan işsiz kalır. Basın artık 4. Kuvvet değil gibi. Yok olmaya yüz tuttu. Vatandaşların haberleşme özgürlüğü yok olur. BASINSIZ TÜRKİYE DÜŞÜNMEZ HAYAL OLUR.  Onun için bir an evvel. Gerekli tedbirlerin alınması lazım.

                Ayrıca matbaa çalışanları da unutmamak lazım. Zor durumdalar.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap