"OKUL GÜVENLİĞİNDE YENİ STRATEJİLER" PROJESİNE KATILANLAR İÇİN SERTİFİKALARI TÖRENİ DÜZENLENDİ

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,"OKUL GÜVENLİĞİNDE YENİ STRATEJİLER" PROJESİNE KATILANLAR İÇİN SERTİFİKALARI TÖRENİ DÜZENLENDİ
Haberin Tarihi: 23.12.2013 09:36:00 - Okunma Sayısı:1712 defa okundu.

Isparta Emniyet Müdürlüğü tarafından başlatılan Avrupa Birliği Lifelong Learning Programı kapsamında yürütülen "OKUL GÜVENLİĞİNDE YENİ STRATEJİLER" PROJESİNE katılanlar için sertifika töreni düzenlendi.

"OKUL GÜVENLİĞİNDE YENİ STRATEJİLER" PROJESİNE KATILANLAR İÇİN

SERTİFİKALARI TÖRENİ DÜZENLENDİ

 

            Isparta Emniyet Müdürlüğü tarafından başlatılan Avrupa Birliği Lifelong Learning Programı kapsamında yürütülen "OKUL GÜVENLİĞİNDE YENİ STRATEJİLER" PROJESİNE katılanlar için sertifika töreni düzenlendi.

            Isparta Polisevi’nde düzenlenen törene İl Emniyet Müdürü Mehmet Or, Burdur Emniyet Müdürü Abdulkerim Polat, Afyonkarahisar Emniyet Müdür Yardımcısı Doğan Oğuz, Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri, öğretmenler ve emniyet görevlileri katıldı.

            Törende konuşan İl Emniyet Müdürü Mehmet Or, “bu projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bizim projemizin onaylanmasının ardından Almanya ve Macaristan'a bir takım ziyaretlerde bulunduk. Bu ziyaretlerimiz bizler için büyük tecrübe oluşturdu. Bu anlamlı projede Türk emniyet teşkilatının her konuda eğitim verebildiğini gördük” dedi.

            PROJEYİ ANLATTI

            İl Emniyet Müdürü Mehmet Or açıklamasında; “Isparta Emniyet Müdürlüğü’müzce hazırlanan Avrupa Birliği’nce finanse edilen proje çalışma kapsamında Almanya’da ve Macaristan’da geçtiğimiz aylarda bir takım görüşmelerde bulunduk. Proje faaliyetleri çerçevesinde Almanya’nın Duisburg, Dordmund ve Essen eyaletlerini ziyaret edildi. Proje ortakları ile yürütülen ‘’Okul Güvenliği’’ ile ilgili seminer, pratik uygulamalar ve kanuni düzenlemeler hakkında mukayeseli çalışmalar yürütüldü. “Okul Güvenliğinde Yeni Stratejiler” Projesi kapsamında içeriğine uygun değişik Almanya’da heyete yönelik seminerler düzenlendi. Bu seminerlerde projenin amacı, kapsamı ve uygulama alanlarına yönelik bilgilendirmeler yapıldı. Bu kapsamda Okullar İçin Psikolojik Danışmanlık, Önleyici Polislik, Gençlik ve Suç, suça bulaşan çocuklarin topluma kazandırılması konularında eğitim çalışmaları önemli yer tuttu. Katılımcılar okulun güvenlik boyutunun yanı sıra sosyal, psikolojik ve hukuki yönden analiz edebilen sektörün tüm taraflarını bir araya getirecek  uzmanlardan oluşturuldu ve deneyimler paylaşıldı” diye konuştu.

            İŞTE PROJE ORTAKLARI

            Proje ortağı olarak Bucak İlçe Emniyet Müdürlüğü, Sandıklı İlçe Emniyet Müdürlüğü, Keçiborlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Isparta Aile Hekimleri Derneği, Sivil Toplum Araştırma ve Geliştirme Merkezi Derneği, Isparta İMKB Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi yer aldı. Projenin yurt dışı ayağını; Duisburg am Rhein (Duisburg Belediyesi - Almanya), Polizeiprasidium Duisburg (Duisburg Emniyet Müdürlüğü- Almanya), Networx Academy Consulting & Education GmbH (Mesleki, Bilimsel Ve Teknik Araştırma Kurumu-Almanya) kurumları oluşturdu.

            Daha sonra ise katılımcılara İl Emniyet Müdürü Mehmet Or ve Burdur Emniyet Müdürü Abdulkerim Polat tarafından sertifikaları verildi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap