Vali Günaydın Sarıidris’te Halkla Kucaklaştı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Vali Günaydın Sarıidris’te Halkla Kucaklaştı
Haberin Tarihi: 6.9.2018 18:05:46 - Okunma Sayısı:2011 defa okundu.

156 Kursiyer, Törenle Belgelerini Aldı…

Vali Günaydın Sarıidris’te Halkla Kucaklaştı

156 Kursiyer, Törenle Belgelerini Aldı…

                Eğirdir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Eğirdir Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün birlikte düzenlediği kurslara katılan kursiyerlere bugün Sarıidris’te düzenlenen törenle belgeleri verildi.

                2017 – 2018 Eğitim Öğretim yılında Sarıidris Kasabasında açılan Genç Kadın Girişimci Kursu, Mantar Yetiştiriciliği, Süt Hijyeni, Gaziantep Mutfağı, Kur’an-ı Kerim Okuma kursları ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşleri Hanımefendi Emine Erdoğan’ın himayelerinde başlatılan Okuma Yazma seferberliği kapsamında açılan Okuma – Yazma kurslarına katılan kursiyerlerin sertifikaları törenle verildi. 

                Isparta Valisi Şehmus Günaydın, Eğirdir Kaymakamı Abdullah Akdaş, Sarıidris Belediye Başkanı Ramazan Pala, İl Tarım ve Orman Müdür V. Önder Kaplan, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Can Serhan Altay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Armutoğlu, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Uğur Turgut, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ali Şanal, AK Parti İlçe Başkanı Veli Gök ile Sarıidris halkının katıldığı belge töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı.

                Sarıidris Belediye Başkanı Ramazan Pala:

                “Bu kasabada ne yaparsak 5 kat geri döner.”

                Törende ilk konuşmayı yapan Sarıidris Belediye Başkanı Ramazan Pala, Sarıidris halkının çalışkan ve üretken olduğunu belirterek şunları söyledi: “Devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ‘Eğitim - sanat olmazsa olmazlarımızdır’… Eğirdir Kaymakamlığımızın, Milli Eğitim Müdürlüğümüzün, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüzün ve değerli öğretmen arkadaşlarımızın desteğiyle kasabamızda eğitimle ilgili, sanatla ilgili çeşitli kurslar açıldı. Bizler de eğitim ve sanatımıza sahip çıkmaya çalışıyoruz.

                2007 yılında dönemin Valisi Şemsettin Uzun, Kaymakamımız Ömer Ulu, Ak Parti İlçe Başkanı Veli Gök ve Tarım Müdürümüz Uğur Turgut’un katkılarıyla bir proje hazırladık. O gün 17 kişiyle başladığımız mantar yetiştiriciliği bugün 200 tane üretici, yaklaşık 350 adet, depo dediğimiz, mantar yetiştirdiğimiz binalar inşa ettik. Kasabamız üretken bir kasabadır. Tüketen bir kasaba değildir. Kasabamıza yapılan yatırımın devletimizin kasasına kat kat döndüğünün bir örneğidir Sarıidris Kasabası. Mütevazı, milliyetçi, muhafazakâr insanların yaşadığı Yörük Türkmen kasabasıdır Sarıidris Kasabası. 1 verirsen 5 verir. Tüketmez, üretir.

                Kasabamızda gülcülük ve elmacılık da yapılıyor.

Kasabamıza 2’nci gölet de yapıldı. Sulama ile ilgili ufak tefek sıkıntıları var. Su tutma işlemine başladık. Göletimizde 6 metre su var. İnşallah seneye sulama ile sorunlarımızı da çözersek, vatandaş elma üretecek, erik üretecek, şeftali üretecek. Bu kasabada ne yaparsak 5 kat geri döner.”

                Kaymakam Akdaş: “Eğitim kesinlikle  ve kesinlikle ihmal edilmeyecek bir konu...”

                Daha sonra konuşmalarını yapmak üzere kürsüye davet edilen Eğirdir Kaymakamı Abdullah Akdaş da şunları söyledi: “…2017 – 2018 Eğitim Öğretim yılı yaygın eğitim çerçevesinde Tarım İlçe Müdürlüğümüz ve Halk Eğitim Merkezi tarafından açılmış olan 6 adet kursumuzun sertifika töreni için burada toplandık. Yaklaşık 150 kursiyerimiz bugün burada sertifikalarını alacaklar. Özellikle eğitimin bizim kadim kültürümüzde ne anlama geldiğini söylememize gerek yok. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, eğitimle alakalı çok değerli sözleri var. Biz de burada 7’den 70’e yaygın eğitimle ilgili katkılar sağlamaya çalışıyoruz. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüz ve İlçe Tarım Müdürlüğümüz burada özellikle mantar yetiştiriciliği konusunda yıllardır kurslar açıyor. Bunun da neticesini burada almış oluyoruz. 13-14 kişiyle başlayan mantar serüveni şimdi 400 civarında depoya dönüşmüş. 200 tonla başlayan mantar üretimi şu anda bin tona dönüşmüş.

                Süt hijyeni konusunda geçtiğimiz yıllarda çeşitli sıkıntılarla karşılaştık. İnşallah süt üretiminde; sağma aşamasından pazarlanmasına kadar bilimsel tekniklerle bu işleri yaparak sıkıntılı süreçleri yaşamamış oluruz.

                Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın eşleri Emine Erdoğan tarafından başlatılan okuma yazma kurslarımızı tüm ilçe genelinde hassasiyetle takip ettik. Okuma yazmayı isteyen ister bay olsun, ister bayan olsun kim olursa olsun bir kişi de olsa evlerine kadar gideceksiniz ve o kursu vereceksiniz talimatını vermiştik. Bugün 45 bayan arkadaşımızın, annemizin, teyzemizin sertifikasını vereceğiz. Eğitim kesinlikle ve kesinlikle ihmal edilmeyecek bir konu. Eğitimin yaşı yok. Talep edilmesi halinde kurslarımızı açmaya devam edeceğiz. Talep edilmesi halinde vatandaşlarımıza her konuda yardımcı olmaya çalışacağız.”

                Isparta Valisi Şehmus Günaydın:

                “Sarıidris Kasabamızın bütün eksikliklerini  gidermeye çalışacağız.”

                Sarıidris Kasabasında büyük bir coşku ile karşılanan ve halkla selamlaşarak, hatır soran Isparta Valisi Şehmus Günaydın ise konuşmalarında 15 Temmuz hain darbe girişimine de değinerek şöyle konuştu:

 “…Sarıidris Kasabamızda büyük bir memnuniyetle görüyorum ki üretme konusunda, çalışma konusunda çok güzel bir tablo oluşturmuş. Bu tabloyu ortaya koyan, oluşturan herkese çok teşekkür ediyorum. Çok güzel kurslar açmışız. 6 tane kurs açmışız ve bu kurslara da özellikle de hanımların göstermiş olduğu ilgiden dolayı da kendilerine çok teşekkür ediyorum. Hepiniz iyi ki varsınız hanımlar. Erkekler bu kurslarda sınıfta kalmışlar. Hanımlarımız erkeklere tur üstüne tur bindirmiş. Kurslara katılan kadınlarımızın sayısı 133, erkeklerin sayısı ise 23. Bu hanımlarımızın çalışkanlığından, gayretinden ileri geliyor. Biraz da erkeklerimizin ilgisizliğinden ileri geliyor. Ne yapacağız: Erkeklerimizin de bu tür kurslarımıza katılmalarında biraz daha alan çalışmasına ağırlık vereceğiz. Öğrenmenin yaşı yok. Öğrenmenin sonu da yok. Günümüzde birçok konunun öğrenilmesinde çok büyük fayda var. Her gün yeni şeyler öğrenmek zorundayız.

                Sarıidris Kasabamızda özellikle mantarcılık ve hayvancılık konusunda çok güzel çalışmalar yapılıyor. Vatandaşlarımızın bu konuda gelir elde etmeleri daha fazla para kazanmaları çok güzel. Daha çok istihdam ve kazanmak için bunun üzerine ne koymak gerekiyorsa biz de bütün imkanlarımızı seferber edeceğiz ve Sarıidris Kasabamızın bütün eksikliklerini gidermeye çalışacağız.”                             

                “1 Haftaya kadar yolunuz hazır…”

                Sertifika töreninde Sarıidris Kasabası yolu ile ilgili de bir konuşma yapan Isparta Valisi Şehmus Günaydın; “Yolunuzun alt yapısı hazırlanmış. İnşallah önümüzdeki hafta yolunuzu tamamlayacaklar” dedi.

                Vali Günaydın konuşmalarının sonunda bu kursların açılmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

                Kursiyerlere Belgeleri Verildi

                Konuşmaların ardından geçilen belge töreninde ise ilk olarak Genç Kadın Girişimci Kursu sonunda, proje sunan ve projesi Antalya Bölge’de yapılan değerlendirmede üçüncü olan ve 1000 TL ödül alan Balkırı Köyünden Hilal Çevik ile Sarıidris Kasabası’ndan kurslara katılan Asiye Türkoğlu ile Ayşe İşleyen’e belgeleri Isparta Valisi Şehmus Günaydın tarafından verildi.

                Okuma-Yazma kurslarına katılan 391 kursiyerden 46’sının Sarıidris Kasabası’nda eğitim aldığının bildirildiği törende, kursiyerlerden Keziban Demirci, Hatice Doğan ve Keziban Korkmaz’ın belgelerini de Eğirdir Kaymakamı Abdullah Akdaş verdi.

                Mantar yetiştiriciliği kurslarında 48 kursiyerden 21’inin Sarıidris Kasabası’nda eğitim aldığı açıklanırken, kurslara katılan Aynur Çiçen, Melek Doğan ve Yaşar Taşkafa ise belgelerini Sarıidris Belediye Başkanı Ramazan Pala’nın elinden aldı.

                Gaziantep Mutfağı kurslarına katılan Asiye Ünal, Hatice Çiçen ve Selver Özkan kurs belgelerini İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Can Serhan Altay’ın elinden alırken,

                Süt hijyeni kursiyerleri Hüseyin Pala, Ayşe Demirci, Emine Yılmaz ve Selver Çelik’e belgelerini Tarım ve Orman İl Müdür V. Önder Kaplan takdim etti.

                Kur’an-ı Kerim Okuma kurslarına katılan Duygu Naz Yılmaz, Ayşegül Demir ve Havva Nur Demir’in belgelerini İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Armutoğlu’nun vermelerinden sonra, Sarıidris Belediyesi tarafından katılımcılara bir öğle yemeği ikram edildi.

                Tören sonrası Sarıidris Kasabası’nda bir mantar deposuna giren Vali Günaydın, burada da mantar paketleme ve pazarlaması konularında bilgiler aldı.

                Sarıidris Kasabası Belediye Başkanı Ramazan Pala’yı makamlarında ziyaret eden Isparta Valisi Şehmus Günaydın, halkın sevgi gösterileri arasında Sarıidris’ten ayrıldı.

(AKIN)

Bu Haberi Paylaş


  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi

Yorum Yap