MARİM Danimarka'da Yapılan ERA-NET CORE ORGANİC İI Toplantısına Katıldı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,MARİM Danimarka'da Yapılan ERA-NET CORE ORGANİC İI Toplantısına Katıldı
Haberin Tarihi: 27.5.2013 10:01:00 - Okunma Sayısı:2013 defa okundu.

AB 7. Çerçeve Programınca desteklenen ERA-NET CORE ORGANİC İI projesi kapsamında Danimarka'da ilk toplantı yapıldı.

MARİM Danimarka’da Yapılan ERA-NET CORE ORGANİC İI Toplantısına Katıldı

 

            AB 7. Çerçeve Programınca desteklenen ERA-NET CORE ORGANİC İI projesi kapsamında Danimarka’da ilk toplantı yapıldı.

 

 

Toplantıya SDÜ Ziraat Fakültesinden Yard. Doç. Dr. F. Handan GİRAY ile Eğirdir Meyvecilik Araştırma İstasyonunda görevli Dr.   Adem ATASAY katıldı.

            HEALTHYGROWTH (Sağlıklı Büyüme; Doğruluk ve Güven ile Niş Pazardan Geniş Hacimli Pazarlara) adlı proje, AB 7. Çerçeve programınca desteklenen bir ERA-NET CORE ORGANİC iI projesi olup Danimarka liderliğinde, İsviçre, Fransa, Norveç, Slovenya, Avusturya, Finlandiya, Almanya, Litvanya ve Türkiye olmak üzere 10 ülkenin katılımıyla yürütülüyor. Bu projeye Türkiye’den SDÜ Ziraat Fakültesi ile MARİM ortaktır ve yapılan çalışmalarda birlikte hareket ediliyor. 36 ay sürecek projenin toplam bütçesi 1.465.800 avro Türkiye’nin toplam sanal bütçesi ise 120.000 avro dur.

            Proje 2012 yılında kabul edilmiş olup ilk toplantı  Danimarka (Aarhus)’da yapıldı. Toplantıya SDÜ Ziraat Fakültesinden Yard. Doç. Dr. F. Handan GİRAY ile MARİM’den Dr. Adem ATASAY katıldı.

            Projenin ana çalışma konusu; organik pazarların gelişimini desteklemek ve mevcut pazar payını sağlıklı bir şekilde arttırmaktır. Organik pazarlar, Avrupa’nın farklı ülkelerinde farklı yapıya sahiptirler. Ama hepsinde ortak olan, yerel organik pazarların niş pazardan daha çok üretime geçişte problemlerinin olması ve büyük ölçekli ana pazar zincirlerinde organik değerlerin korunması ve geliştirilmesi gerekliliğidir.

            HEALTHYGROWTH projesi, hacim ve değeri nasıl birleştirdiklerini, sağlıklı büyüme ön şartıyla organik pazarların daha fazla gelişmesini desteklemek için bu bilginin nasıl kullanılacağını öğrenmek için, başarılı orta ölçekli organik değer zincirlerini araştırmayı amaçlamaktadır.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap