Isparta Valiliği Proje Birimi Çalışmalara Başladı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Isparta Valiliği Proje Birimi Çalışmalara Başladı
Haberin Tarihi: 17.1.2014 10:57:00 - Okunma Sayısı:2639 defa okundu.

Vali Vahdettin Özkan'ın talimatıyla İl Özel İdare bünyesinde çeşitli kamu kurum ve kuruluş görevlilerinden kurulan Proje Biriminde, Isparta'nın vizyon projeleri hazırlanıyor, sektör sorunları analiz ediliyor.

Isparta Valiliği Proje Birimi Çalışmalara Başladı

 

            Vali Vahdettin Özkan'ın talimatıyla İl Özel İdare bünyesinde çeşitli kamu kurum ve kuruluş görevlilerinden kurulan Proje Biriminde, Isparta'nın vizyon projeleri hazırlanıyor, sektör sorunları analiz ediliyor.

            Isparta Valiliği, İl Özel İdare Genel Sekreterliği bünyesinde proje stoku yapan bir brim oluşturdu. Vali Vahdettin Özkan'ın talimatı ile oluşturulan brimde çeşitli kamu kurum ve kuruluşlardan görevlendirilen 8 kamu temsilcisi görev yapıyor. Proje biriminde şehrin vizyonunu oluşturacak projeler hazırlanıyor, sektörlerin sorunları tek tek analiz ediliyor.

            Vali Vahdettin Özkan, İl Özel İdaresi'nde kurulan Proje Briminin hazırlıklarının asla kağıt üzerinde kalmayacağının altını çizdi. Vali Özkan, şu bilgiyi verdi:

            “Özel İdare’de fiziksel bir mekan oluşturup, farkı kamu kurum ve kuruluşlardan öğretmenlerimizden, üniversite ve ajanslarımızdan hizmet alarak, çok kağıt üzerinde kalmayacak şekilde belli sorunları nasıl çözebiliriz bunlara bakıyoruz. Örneğin elektrik ve hava kirliliği sorunlarının üzerinde çalışma yapıp, burada nasıl bir yol haritası izleyeceğimize ilişkin konuları belirleyip hem icraata koyması hem de bizim önümüze koyması açısından bir sistem. Burada nitelikli 8 arkadaşımızı istihdam ettik. Bunlar Özel İdare’de proje biriminde görev yapıyorlar. Güncel kamu hizmetlerini iyileştirmek için çalıştıkları gibi aynı zamanda değişik sektörlerde Ispartamızın ekonomi, sanayisi ile sosyal ve kültürel değerlerin tespiti ve projelerine yönelik çalışmalar yürütüyor.

            Hem kamudan hem de özel sektörden bu proje ofisimize başvurabilirler. Artık Isparta’nın talepleri nelerdir, ihtiyaçları nelerdir toplayan bir birim var. Isparta’da herkes iyi niyetli olarak bir şey yapmak istiyor. Ama önemli olan Isparta’nın yararına olacak çalışmalara imza atmak.

            Üniversitenin değişik birimlerinde çok potansiyelli kişilerin olduğunu biliyoruz. Proje Ofisi onlarla da irtibata geçip, üniversitenin imkan ve potansiyelini Isparta’nın hizmetine yönlendirmemiz lazım. Aynı zamanda bizim ajanslarla birlikte her kurumsal kapasitenin potansiyelini de artırmak çabamız var.

            Eğer bizim yaptığımız işler sokaktaki insana yansımıyorsa bu meşguliyet tuzağıdır. Bu yönüyle insan kaynaklarını harekete geçirirken kalkınma ajanslarının da kamu kurum ve kuruluşlar ile özel sektörü daha nitelikli bir konuma getirme açısından bir anlayışımız var. Bakanlık temsilcilerini daha aktif bir şekilde Ispartalı hemşerilerimizin hizmetlerine sunacağız."

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap