SEÇİM HAVASI

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,SEÇİM HAVASI
Haberin Tarihi: 20.1.2014 15:42:00 - Okunma Sayısı:1649 defa okundu.

SEÇİM HAVASI

 

            Seçmenlerimiz aslında seçimde kim kazanırsa kazansın kaybeden tarafın kendisi olacağını söylüyor. Tabii bunu da bir mantık içerisinde gerekçelendiriyor.

            "- Şimdi bu seçimde bir sürü harcama yapılacak.  Bu masrafların bir kısmını adayın kendisi bir kısmını bazı sponsorlar ya da parti ödeyecek. Belediye Başkanı bir şekilde bu masrafları geri ödemek zorunda. Yani bizim seçtiğimiz aday bize verdiği sözü tutmayacak.  Bütün mesele oyu kapmaktır..."

            Yurtdışında bulunan birileri de şunu ilave ediyor...

            "- Mesela Fransa'da adaylar sadece resimlerini ve kimliklerini halkla paylaşırlar.  Halk onları resimlerinden tanır. Miting toplantı gibi debdebeli işlere pek rağbet yoktur batıda..."

            Bir seçmenimiz şunu öneriyor...

            "- Her hafta adaylar basın karşısında bir araya gelsinler. Soruları cevaplasınlar. Basın da bunları tarafsız bir şekilde halka anlatsın..."

            Bu teklifi birkaç adaya götürüyoruz ve neredeyse ortak bir değerlendirme alıyoruz.

            "- Bu çok iyi bir dilek ama gerçekler öyle değil.  Öncelikle çoğu basınımızın bağımsız olmadığını biliyoruz.  Parayı basan haber yapıyorsa, bunu da açıkça ifade edebiliyorsa böyle bir basınımız yok demektir. Ayrıca burada, yani Eğirdir'de basının ulaşamadığı kesimler var. Köprübaşından itibaren Kızılçubuk, Pınar, Bağlar, Konne Bucağı, Göktaş gibi mahallelere günlük gazete gitmiyor. Bilgisayar kullananların sayısı bu bölgelerde oldukça az.  Ama nüfus olarak o bölgeler daha kalabalık...  Kısacası ne basına güvenelim ne basınsız kalalım..."

            Yani seçmenin endişesini giderecek bir formül bulamıyoruz. Ama ümidimizi kesmeden dinlemeye devam edelim...

            "- Seçim öncesi konvoylar oluşturulacak ve halk hangi konvoy daha kalabalıksa genellikle o adaya yüklenecek... Yani tercih değil tahmin yapacak.  İşte bizim halkımız burada tuzağa düşüyor. Tercihini adayın ehliyetine göre yapsa hem kendisi hem de Eğirdir kazanır... Ama sanki doğru tahmin yaparsa birisi kendisine ödül verecekmiş gibi oy kullanıyor. Halkımız kumar oynamaya, spor toto, at yarışı hatta sınavlardaki test soruları gibi tahminler yapmaya alışmış durumda. Yani seçim de onun için bir tahmin. Tercih değil... Böyle olunca halkımız döneklik yapıyor..."

            Hemen itiraz yükseliyor...

            "-  Ortada bir gerçek var. Adayların projeleri birbirine yakın hatta birbirinin kopyası. Arada fark göremezseniz yapılacak şey tabii ki oyunuzun boşa gitmemesidir. Bu durumda ben şimdiki Belediye Başkanının kazanmaması için en güçlüden yana kullanırım..."

            Bir anda tartışma kızışıyor...

            "- Allah aşkına adamın nesi var? Kendinden önce yapılan yollardan daha fazlasını yaptı. Suyu ucuzlattı.  İşçiye maaşını düzenli olarak ödedi..."

            "-  Yapılan yollar köylerde 10 sene önce yapılan yollar. Bunlar iş değil. Köprü başına yapılan köprüyü su parasıyla yapıyor. Neden DSİ veya Karayolları yapmıyor?  Hani iktidar partisinin faydası? Plaj bölgesine yapılan sosyal tesisi bir şirkete yaptırsa beş kuruş vermeden hem esnafa bedava dükkan, hem halka hizmet hem de belediyeye ciro üzerinden gelir sağlanırdı.  Suyun tonunu sen 2 TL ye içiyorsun.  Ama devlet dairelerinde suyun tonu 14 TL.  Bundan haberin var mı?"

            Bu beyanatı duyunca seviniyorum. Demek ki etrafta yaptığım konuşmalar halkımız tarafından benimsenmiş.  Tabii bunları ileri sürenin kim olduğunu seçmenimiz bilmese de gerçeklerin bilinmesinden mutlu olabilmek gerek.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap