Doğalgaz'a İkinci Şans Tanındı...

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Doğalgaz'a İkinci Şans Tanındı...
Haberin Tarihi: 24.1.2014 10:44:00 - Okunma Sayısı:2199 defa okundu.

Çalışmalar kapsamında 8 ilçeye doğalgaz ulaştırıldığı bildirilirken şartları yerine getirmesi için Eğirdir'e 6 ay ek süre tanındı.

Doğalgaz’a İkinci Şans Tanındı…

 

            Doğalgazın ülke genelinde yaygınlaştırılması amacıyla, mevcut doğalgaz dağıtım bölgeleri lisans kapsamı dışında kalan merkez nüfusu 10 binin üzerindeki ilçelere doğal gaz ulaştırılması amacıyla Bakanlar Kurulu’nun çalışmaları devam ediyor. Çalışmalar kapsamında 8 ilçeye doğalgaz ulaştırıldığı bildirilirken şartları yerine getirmesi için Eğirdir’e 6 ay ek süre tanındı.

            Enerji ve Tabiî Kaynaklar Bakanlığı’nın 31.12.2013 tarih 01883 sayılı çok ivedi ve günlü olarak gönderdiği Bakan Taner Yıldız imzalı yazıya göre daha önce 29 Ekim 2013 tarihinde sona eren başvuru tarihinin yeni imzaya açılan Bakanlar Kurulu Kararı’nın yayımı ile 31 Haziran 2014 Tarihine kadar uzatıldığı bildirildi. 

            Eğirdir’e Doğal gazın gelmesi için ilk toplantı 10 Haziran 2013 tarihinde yapılmıştı. 258 abone Ziraat Bankası’na 335 TL bağlantı ücreti yatırmıştı. Fakat istenilen yeterlilik sağlanamadığı için gerekli çalışmalara başlanılamamıştı.

            Eğirdir’e doğalgaz gelebilmesi için dün yine Eğirdir Kaymakamı Yalçın Yılmazbaşkanlığında bir toplantı yapıldı.

            Toplantıda Doğalgazın Eğirdir’e gelmesi için tanıtım kampanyası yapılmasına karar verilirken, para yatırmakta zorluk çekenler için Ziraat Bankası Eğirdir Şubesince 4 taksit imkanı sağlanabileceği kararı alındı. Ayrıca Eğirdir Belediyesi tarafından bastırılacak bilgilendirme broşürlerinin sayaç okuyan kişilerce evlere dağıtılması sağlanarak yeterli sayıya ulaşılması planlanıyor. Ayrıca Sivil Toplum örgütleri ve Muhtarların öncü olması sağlanarak para yatırma işlemlerinin hızlandırılması da alınan kararlar arasında.

            Toplantıda bir konuşma yapan Eğirdir Kaymakamı Dr. Yalçın Yılmaz, “Eğirdir’deki elektrik abonelerinin çoğunun müşterek olması, kalorifer kazanlarının ayrı bir abonelik olması ve bağlar mahallesinde bağ evlerinin ayrı bir aboneliğinin olmasından kaynaklanan abone fazlalığı görünüyor. Kısacası bir kişinin üzerinde 6 abonelik var ve tek bir ücret yatırmasından kaynaklanan bir sıkıntı olduğu için geçen dönem bunu başaramadık. Ama bu dönemde bilgilendirme kampanyaları tanıtım kampanyaları sayesinde Eğirdir’e doğalgazın gelmesini sağlayacağımızı düşünüyorum. Bundan sonraki toplantımızı daha yoğun katılımlı yapıp ev ev, mahalle mahalle dolaşarak insanlara doğalgazın faydalarını ekonomiye katkılarını anlatacağız. Bu mesele Eğirdir’in büyük bir sorunu. Bizler üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız. Önemli olan böylesine önemli bir hizmetin Eğirdir’e gelmesi” şeklinde konuştu.

            Toplantıda konuşan Eğirdir Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral ise; “Doğalgaz ile ilgili konu her ne kadar Kaymakamlıklara verilmiş ise de Eğirdir hepimizindir. Belediyemiz olarak daha önce de Eğirdir Gölü Özel Hüküm Belirleme kapsamında öncelik verilmesini resmi olarak ilgili Bakanlıktan talep etmişsek de Bakanlar Kurulu Kararı’na göre işlemlerin yapılacağı cevabı gelmişti. Şimdi de yeniden abone bağlantı bedeli yatırma süresinin 6 ay daha uzatılacağı yazısı geldi. Bu fırsatı toplumun bütün kesimi olarak çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Doğalgaz öncelikle Eğirdir’e gelmelidir. Belediye olarak bu hususta ne gerekiyorsa yapılacaktır. En az %60’lık elektrik abone sayısı kadar abone bağlantı bedeli yatırmanın yanında Eğirdir Gölü’nün içme suyu kaynağı olması yeniden gündemde tutularak bu kapıdan da Eğirdir’e öncelik verilmesi için çalışmalar yapılacağını belirtmek isterim. Belediye olarak broşürlerin basılmasında ve dağıtımında da yardımcı olacağız” şeklinde konuştu.

            Ziraat Bankası’nda Özel İdare Doğalgaz Abone Hesabı açıldı.  Ziraat Bankası Eğirdir Şubesi’ndeki 339025414-5003 numaralı hesaba vatandaşlar elektrik abone numaraları ve T.C. Kimlik numaraları ile birlikte doğalgaz abone parasını Haziran sonuna kadar yatırabilecekler.

            Eğirdir’de temiz bir hava solumak daha iyi koşullarda yaşamak için doğal gaz hayati önem taşıyor. Bu yatırımın gerçekleşmesi için de başta ilçe yöneticilerine büyük görev düşüyor. Halkın bilinçlendirilmesi, bu yatırımın öneminin anlatılması için birlikte hareket etmek gerekiyor.

EMEL TURAN KARTAL

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap